10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2016–09–26)  (1)


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-26 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2016–09–26)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Kinijoje pradėjo veikti didžiausias pasaulyje radioteleskopas

Sekmadienį, kylančias Kinijos kosmoso ambicijas ir prestižą mokslinėje bendruomenėje demonstruojančio projekto dalis, didžiausias pasaulyje radioteleskopas pradėjo stebėti žvaigždžių ir galaktikų, o gal ir nežemiškų civilizacijų skleidžiamus radijo signalus. Pekinas jau skyrė milijardus dolerių tokiems ambicingams projektams, o taip pat kariuomenės remiamai kosmos programai, anksčiau šį mėnesį paleidusiai antrąją Kinijos kosmoso stotį.

phys.org

2:
  Istorinės reikšmės ląstelės genetinių ryšių atlasas

Toronto universiteto Donnelly centro mokslininkai sudarė pirmąjį atlasą, rodantį ląstelėje vykstančią genų sąveiką. Jis parodo, kaip tūkstančiai genų koordinuoja vieni kitų veiksmus ir visą ląstelės gyvenimą.

University of Toronto

3:
  Australija dreifuoja taip greitai, kad GPS nespėja įkandin

Australija yra ne visai ten, kur manote, kad ji yra. Nuo pastarojo GPS koordinačių patikslinimo, atlikto 1994 metais, Australija pajudėjo 150cm, praneša New York Times. Visi Žemės kontinentai plūduriuoja ant tektoninių plokščių, kurios pamažu slenka plastišku viršutinės mantijos sluoksniu.

news nationalgeographic

4:
  JAV palaiko savivairius automobilius

Federalinė eismo saugumo reguliavimo komisija pirmadienį paskelbė oficialiai: šalies greitkeliai bus saugesni, jei daugiau automobilių save vairuos patys, o ne žmonės. Ilgai lauktame Obamos administracijos pareiškime dėl sparčiai besiplečiančios savivairių automobilių pramonės, žadama atidi priežiūra, bet kartu siunčiamas aiškus signalas automobiilių gamintojams, kad automatiniams automobiliams vartai atviri.

Nytimes

5:
  Penkioms Botsvanos liūtėms užaugo karčiai, jos ėmė elgtis kaip patinai

Nors gandai sklandė jau senokai, mokslininkai oficialiai pranešė apie lūtes su karčiais ir užfikuotą labiau patinams būdingą jų elgesį. Geoffrey D. Gilfillan iš Sussex universiteto Falmeryje, JK, su kolegomis stebėjo penkias karčiuotas liūtes Moremi Game rezervate Botswanos Okavango deltoje.

NOVA Next | PBS




6:
  Mokslininkai žino, kad klimato kaita kelia grėsmę. Politikai irgi privalo tai suvokti

Klimatas pavojingai kinta, ir esame a atsakingi dėl didžiosios šių pokyčių dalies. Tai nėra prielaida ar politinė nuomonė – tai yra absoliučios daugumos klimatą tiriančių mokslininkų išvada, paremta kasmet besikaupiančiais tvirtais įrodymais.

Washington Post

Pasidalinkite su draugais
(13)
(0)
(13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: