10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2016–10–17)  ()


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-10-17 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2016–10–17)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
Google paryškino faktų tikrinimą

Spalio 13 dieną savo populiariojoje naujienų tarnyboje Google News kompanija pridėjo naują „faktų tikrinimo“ žymą. Šioje svetainėje renkamos populiarios naujienos iš daugelio šaltinių ir tradiciškai jos grupuojamos pagal žymas „nuomonė“, „vietinis šaltinis“ ir „plačiai cituojama“. Dabar skaitytojai šalia populiarių naujienų galės paskaityti ir faktų patikrinimą.

techcrunch.com

2:
Atrastas virusas, turintis juodosios našlės nuodus koduojantį geną

Mažutis virusas, galintis gelti kaip juodoji našlė. Tai vienas iš stulbinamų Vanderbilto un-to biologų atradimų, kurie, atlikę Wolbachia bakterijas – užkrečiančias ne tik juodąsias našles, bet ir daugiau nei pusę visų nariuotakojų rūšių, t.y. vabzdžius, vorus ir vėžiagyvius – atakuojančio viruso genomo sekoskaitą.

phys.orgtechnologijos.lt

3:
Naujas efektyvių skaičiavimų „daugelio matmenų erdvėje“ metodas

Mokslininkai sukūrė naują metodą atlikti efektyvius skaičiavimus „daugiamatėje erdvėje“ – tokių plačių matematinių problemų, kad jos iš pirmo žvilgsnio nepasiduoda skaičiavimams – metodą – ir įrodė jo naudingumą, išspręsdami 93 matmenų problemą.

Phys

4:
Keisti signalai iš 234 žvaigždžių gali reikšti nežemiškąją civilizaciją – arba žmogaus klaidą

Du astronomai mano aptikę žinutes ne iš vienos nežemiškos civilizacijos, o iš 234. Naujiena sukėlė audringus debatus, nes kiti astronomai mano, kad toks teiginys pernelyg ankstyvas ir stengiasi prisikasti iki signalų kilmės.

newscientisttechnologijos.lt-->

5:
Visatoje 2 trilijonai galaktikų, teigia astronomai

Ketvirtadienį astronomai paskelbė, kad visatoje galaktikų gal net 20 kartų daugiau, nei anksčiau manyta. Tokia išvada padaryta, remiantis Hubble kosminio teleskopo daugiau nei 20 metų atvaizdų 3D modeliavimu, ir publikuota Astronomical Journal.

theguardiantechnologijos.lt




6:
Didžiausia pasaulyje saulės elektrinė energiją tieks 24 valandą per parą 1 milijonui namų ūkių

Lenktynės dėl didžiausios saulės jėgainės titulo kaista. Kalifornijoje įsikūrusi energetikos kompanija SolarReserve paskelbė planus Nevdoje statyti didžiausią pasaulyje koncentruotos šviesos jėgainę.

EcoWatch

Pasidalinkite su draugais
(27)
(3)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: