10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2016–11–28)  ()


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-28 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2016–11–28)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  3D embriono atlase neregėtai detaliai pavaizduotas žmogaus vystymasis

Nuostabus ir nežemiškai atrodantis žmogaus embriono vystymasis pavaizduotas trimačiame atlase. Skaitmeninių modelių kūrimas Nyderlandų mokslininkams truko 45 000 valandų.

theguardian.com

2:
  Demonstruodama savo PV elementus, Tesla tiekia energiją visai salai

Šią savaitę Tesla už $2,6 mlrd įsigijo SolarCity ir tai švęsdama, kompanija paskelbė apie didelį saulės elementų projektą: tiekiamą elektrą visai Amerikos Samoa Ta’u salai. Anksčiau saloje elektra buvo gaminama dyzeliniais generatoriais, bet pernai Tesla instaliavo saulės neergijos skydelių ir baterijų mikrotinklą, tiekiantį „beveik 100 procentų“ elektros, sunaudojamos Ta’u salos 600 gyventojų.

interestingengineering.com

3:
  Mokslininkai atrado būdą gyvoms ląstelėms formuoti anglies ir silicio jungtis

Mokslininkai privertė gyvas ląsteles formuoti anglies-silicio jungtis. Taip pirmą kartą įrodyta, kad gamta gali naudoti silicį kaip gyvybės statybinę medžiagą.

interestingengineering.comtechnologijos.lt

4:
  Pacientų audiniai bus 3D spausdinami

Biofabrication institutas po vienu stogu kurs, modeliuos ir gamins asmeninius 3D audinius. Du Herston Health Precinct aukštai taps vieta, kur tyrėjai, inžinieriai, gydytojai, seselės ir mokslininkai bendradarbiaus, siekdami 3D audiniais pagerinti paciento gyvybės kokybę.

brisbanetimes.com.au

5:
  Marso ledo sankaupoje vandens tiek, kiek Aukštutiniame ežere

Užšalusioje po sueižėjusia Utopijos lyguma sankaupoje esančio vandens maždaug tiek, kiek Aukštutiniame ežere, didžiausiame iš Didžiųjų ežerų. Atradimas padarytas NASA Mars Reconnaissance Orbiter zondu.

jpl.nasa.govtechnologijos.lt




6:
  Kas pirmieji išrado žemės ūkį? Tikrai ne žmonės

Manote, skruzdėlės tinka tik gadinti iškylas gamtoje? Bet naujas tyrimas rodo, kad jos ne vien vagia trupinius nuo pikniko staltiesės, bet ir sunkiai ūkininkauja. Bent jau viena rūšis tai tikrai. Ji gyvena Fidžyje ir augalininkyste užsiima bent 3 mln metų.

npr.org

Pasidalinkite su draugais
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: