10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–04–03)  ()


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-03 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–04–03)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Japonui persodinta kito žmogaus „perprogramuota“ kamineinė ląstelė

Pirmasis pasaulyje transplantas, panaudotas tinklainės degeneracijos gydymui reiškia svarbų žingsnį, kuriant parengtų naudojimui donorų kamieninių ląstelių bankus.

nature.com

2:
  Explaining the accelerating expansion of the universe without dark energy

Paslaptingoji „tamsioji energija“, manoma, sudaranti 68% visatos, gali neegzistuoti visai, rodo bendros vengrų ir amerikiečių komandos darbas. Tyrėjai mano, kad Standartinis visatos modelis neatsižvelgia į kintančią jos struktūrą, bet kai tai atliekama, tamsiosios energijos poreikis dingsta. Komanda rezultatus publikavo Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

phys.org

3:
  NASA pateikė naują įrankį, kuriuo galima naršyti beveik 100 metų nuostabių kosmoso vaizdų

Jei norite lengvai naršyti po dešimtmečius geriausių kosmoso vaizdų, NASA tuo pasirūpino, pateikusi naują multimedijos įrankį NASA Image and Video Library: daugiau nei 140 000 populiariausių NASA fotografijų, iliustracijų, video ir garso įrašų.

uk.businessinsider.com

4:
  Grįžo iš mirusiųjų? Pranešimas apie pastebėtą Tasmanijos tigrą įžiebia jų sugrįžimo viltį

Nuo paskutiniojo žinomo Tasmanijos tigro mirties praėjo jau daugiau nei aštuoniasdešimt metų. Tačiau neseni „tikėtini pastebėjimai“ meta iššūkį įsitikinimui, kad šie sterbliniai gyvūnai išnyko ir paskatino Australijos James Cook universiteto mokslininkus leistis į jo paieškas.

npr.org

5:
  SpaceX atliko atliko istorinį daugkartinės raketos startą

Po daugiau nei dviejų metų, SpaceX jau kartą naudotą ir sugrąžintą raketą Falcon 9 panaudojo dar kartą, taip pažymėdama istorinę pigesnių kosminių skrydžių daugkartinio naudojimo raketomis pradžią.

theverge.comtechnologijos.lt




6:
  Dideles vitamino C dozes leista skirtos vėžio gydymo pagerinimui

Klinikiniai tyrimai parodė, kad saugu reguliariai leisti smegenų vėžiu ir plaučių vėžiu sergantiems pacientams leisti 800-1000 kartų didesnes už rekomenduojamas vitamino C dozes. Tai yra potenciali standartino gydymo pagerinimo strategija. Be to, tyrėjai nurodė kaip didelėmis vitamino C dozėmis pakeistas vėžinių (bet ne sveikų) ląstelių geležies metabolizmas, padidina jų jautrumą didelėms vitamino C dozėms.

sciencedaily.com

Pasidalinkite su draugais
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: