10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–05–01)  (1)


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-05-01 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–05–01)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Tyrimai rodo, kad bonobai geriau atitinka paskutiniuosius bendruosius protėvius nei šimpanzės

Nauji bonobų raumenyno tyrimai pateikia tiesioginius įrodymus, kad ši reta primatų rūšis anatomiškai artimesnė žmonėms, nei paprastos šimpanzės. Tokia idėja buvo iškelta ankstesniais molekuliniais tyrimais, bet šis tyrimas yra pirmasis, kuriuo buvo lyginamos trijų rūšių anatomijos detalės.

phys.org

2:
  Olose rasta išnykusių žmonių DNR

Tyrėjai aptiko genetinę medžiagą nuosėdų pavyzdžiuose, surinktuose iš septynių archeologinių radimviečių. Priešistorinių žmonių liekanos randamos retai, todėl naujieji radiniai gali padėti mokslininkams identifikuoti gyventojus ten, kur rasti tik artefaktai. Madrido Gamtos istorijos muziejaus mokslininkas Antonio Rosas sakė: „Šis darbas – didžiulis mokslo proveržis. Dabar galime išsiaiškinti, kokios hominidų rūšys kuriose urvuose gyveno, net jei nėra kaulų ar skeletų liekanų.“

bbc.com

3:
  Boring kompanijos tunelio iliustracija (Video)

youtube.com

4:
  Cassini zondas pateikia atrimiausius Saturno vaizdus

NASA Cassini zondas pateikia artimiausius sūkuriuojančios dujinės Saturno planetos atmosferos vaizdus. Trečiadienį jis pirmą kartą praskrido tarp Saturno ir jo žiedų esantį tarpą.

npr.orgtechnologijos.lt

5:
  Rasti mastodonto kaulai verčia pergalvoti, ką žinome apie žmonijos istoriją

Paleontologai rado 130 000 metų amžiaus mastodonto skeletą, kuris atrodo taip, lyg būtų susmulkintas žmonių. Bet jis rastas Amerikoje, kur žmonių neturėtų būti dar 100 000 metų.

nbcnews.com




6:
  Mokslininkai išrado būdą valyti orą fotosinteze

Chemijos profesorius Floridoje išrado būdą vykdyti fotosintezę sintetinėje medžiagoje, ir taip paversti šiltnamio efektą sukeliančias dujas švariu oru ir tuo pačiu metu išgauti energiją. Šiuo procesu paremtos technologijos galėtų ne tik smarkiai sumažinti su klimato kaita siejamų ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, bet tuo pačiu metu ir generuotų švarią energiją.

phys.orgtechnologijos.lt

Pasidalinkite su draugais
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: