10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–05–15)  (6)


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-05-15 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–05–15)  (6)
1:
  Tesla baterijų kūrėjas sako, kad 4 metais anksčiau, nei planuota, pavyko padvigubinti Tesla baterijų tarnavimo laiką

Po beveik metų tyrimų bendradarbiavimo su Tesla, tyrėjas Jeffas Dahnas pristatė savo komandos pasiekimus MIT. Čia paskelbta, apie elementų, kurie galėtų padvigubinti Tesla baterijų tarnavimo laiką, sukūrimą – 4 metais anksčiau, nei numatyta. Tai pavyko padaryti, patobulinus būsenos elemento stebėjimo įrangą. Kol kas šie elementai išbandyti tik laboratorijoje ir Tesla produktuose dar nenaudojami. Kompanijos klientų sąraše yra ne tik Tesla, bet ir Apple, GM, 24M, ir daug kitų stambių baterijų gamintojų ir naudotojų.

electrek.co

2:
  Olandijoje atidaryta „didžiausias pasaulyje“ jūrinis vėjo jėgainių parkas

Pirmadienį olandai atidarė, kaip skelbiama, vieną didžiausių pasaulyje vėjo jėgainių parką jūroje. 150 Šiaurės jūroje prie Nyderlandų besisukančių turbinų per 15 ateinančių metų turėtų patenkinti 1,5 mln. žmonių elektros energijos poreikius.

phys.orgtechnologijos.lt

3:
  Intensyvios treniruotės susietos su lėtesniu ląstelių senėjimu

Didelis fizinis aktyvumas suteikia iki 9 metų biologinio amžiaus pranašumą. Didelis fizinis aktyvumas reiškia bent 30 – 40 minučių bėgimo, penkias dienas per savaitę. Tyrime naudoti beveik 6000 suaugusiųjų (20 – 84 metų) duomenys.

news.byu.edu

4:
  Elonas Muskas: Tesla stogai bus pigesni už įprastus stogus ir turės „begalinę garantiją“

Gegužės 10 dieną Elonas Muskas pranešė apie prasidedančią prekybą stogais su saulės elementais. Jis taip pat sakė, kad bus pateikta daugiau informacijos apie skydelius. Dabar jis atskleidė pagrindines detales apie Tesla'os „begalinę garantiją“.

futurism.comtechnologijos.lt

5:
  Tyrimas: nuo mokslo neigėjų daromos žalos padeda supažindinimas su jų triukais

Naujas tyrimas rodo, kad mokslo neigėjų naudojamų technikų paaiškinimas apsaugo žmones nuo jų poveikio.

theguardian.com




6:
  Tyrimas rodo, kad kanapės ištaiso smegenų senėjimo procesus

Senstant atmintis prastėja. Kanapės šiuos senėjimo procesus gali panaikinti. Bent jau pelėms. Tai nustatė Bonos universiteto mokslininkai su kolegomis iš Jeruzalės hebrajiškojo universiteto Izraelyje. Po ilgo mažų dozių aktyvaus kanapių ingrediento kurso, seni gyvūnai atgavo dviejų mėnesių amžiaus pelės būseną. Tai atveria naujas demencijos gydymo perspektyvas.

sciencedaily.com

Pasidalinkite su draugais
(20)
(0)
(20)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: