„Maistas iš oro sunaikins žemdirbystę ir išgelbės planetą"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-01-14 17:21
Kai pagalvoji apima siaubZ, ką tada darys visi klimato kaitos aktyvistai ir auksinio milijardo erezijų skleidėjai, kai šita technologija, kartu su elektromobiliais ir atsinaujinančia ar bent jau netaršia energija pradės veikti 100 proc. Tikiu kad durniai su iniciatyva tikrai susiras veklos, nes toks jų moto, kad reikia imtis iniciatyvos. Dar mintis toptelėjo, kad tai dar vienas žingsnis link zeitgeist išsipildymo, nadar robotika turi pažengti atitinkamai. Arba bent jau UBI išmokos galėtu būti mokamos visiems. Žodžiu ateina rojus į žemę svarbu, tik kad kvailiai visko nesušiktu.
HardAxe 2020-01-14 17:35
čia yra visiška katastrofa. Jeigu jie rimtai padaryts pigią fotozintezę niekam nebereikės saugoti gamtos, galima bus iškirsti visus iki vieno medžius vien tam, kad pastatyti daugiau tokių fabrikų. Kiek bus maisto tiek atsiras žmonių. Net ir stengiantis gyventi tankiai ir tvariai išskirtiniai asmenys po truputį plėsis, o likę seks iš paskos. Miestai plečiasi daug greičiau nei rezervatų ribos. Tvarumo tame nėra.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-01-14 17:54
Rojus matai... Tai iliuzija kvailiams Esu tikras, kad prieš 1000 metų žmonės būtų pasakę tą patį: pats vanduo bėga iš čiaupo? - gyvenate rojuje Ką jau kalbėt apie elektrą, nuotolinį bendravimą, automobilius ar oro transportą - nu tiksliai kaip iš rojaus. Tik ar jautiesi tarsi gyventum tarp angelų?
HardAxe 2020-01-14 18:12
Gyventi praeityje nenorėčiau vien pagalvojus apie dantistus. Ir šiaip medicina, pagrinde antibiotikai, daro gyvenimą kaip danguje. Įsivaizduojant kokį 10-18 amžių... Tik bam - kariesas. Bac - apendicitas. Kaboom - plaučių uždegimas. Brrr, ačiū, bet ne. Trumpa gyvenimo trukmė - gal tiek jau to, bet bloka kokybė... O šiai dienai iki 22-24 civilizuoti žmonės realiai mėgaujasi gyvenimu, dirbti jiem nereikia. Ką sukūrė blogo auganti ekonomika - žmonių kiekio augimą. Galim kalbėti apie tvarum, ekologiškumą ir kitą mėšlumą, bet labiausiai neekologiškas produktas - žmogus (augantis žmonių skaičius). Ir kol mums reikia medžių išgyvenimui - tol turėsim miškus. Kai kažkas pradės sintetiniu būdu sukti fotozintezę... Medžius saugosim tik dėl grožio. Kaip ir laisva ranka galėsim išleisti visą naftos formoj likusią biomasę.
vytautas.Žičkis 2020-01-14 18:15
Iniciatyva pagirtina, tačiau yra daug nežinomųjų. Einšteinas sakė, kad taikai palaikyti reikalinga pasaulinė valdžia. Manau, kad ji turėtų valdyti visas sritis. Visuotinė strategija galbūt padėtų žmonijai išlikti.
bahuriux 2020-01-14 18:59
Jaučiuosi, taip lyg gyvenu beveik rojuje jau dabar, o kai pradės visa tai veikti 100 proc tai bus tikrai rojus ir visiems iki vieno 100 milijardų gyventojų.
Evil Goku 2020-01-14 19:24
Sengirės ir nykstančios rūšys saugomos ne dėl išskaičiavimo.
AAA000 2020-01-14 19:29
siaip tai gyvulininkyste yra pati maziausia nasta Zemei. sunkiausia ja laiko tik visiski idiotai - tipo vegetarai ir panasus nu kur nesuvokia kaip aplamai gyvybe atrodo ir veikia... augalininkyste daug didesne nasta Zemei, nes issunkia pamatini gyvybes sluoksni - dirvozemi. o cia kur siulo - cia perejimas ant gyvybes esmes. didziausia biomase sudaro butent visokios bakterijos ir mikroorganizmai. gal netoli 95-97% visos gyvybes. cia didziausias Zemes gyvybinis resursas, ir cia bus totalinis sunaikinimas - nes ivairove mazes net mikroorganizmu lygyje. kultivuos butent "reikiamas" - monomikroorganizmu kolonijas kokias nors. pvz matet kada nors kokias sakykim mieles backoj? ar pvz punancia pelke miskuse? nu tai isivaizduokit backa Vilniaus dydzio - visa teritorija padengta tuo sudu - tipo "kurturines mieles" ar smirdincia pelke - tokios pat teritorijos. planeta bus tik tokio sudo fermos ir regeneraciniai valymo irenginiai... irgi panasaus dydzio... ir i uzmiesti nuo smarves nepabegsi... reiks gyvent kokonuose ir vaiksciot skafandruose - kad ten neuzkrest tu gamyklu... cia kur su kiauliu maru kovoja ir uzkasineja kiaules - juokinga atrodys... kad ivaziuot i Lietuva turesi dezinfekcine kontrole pereit ir su skafandru visur vaiksciot nes uzkresi - koks milijardas bezdzioniu is bado padves... va apie tai cia straipsny sneka. o gamins tiesiog daug kazkokio monotoninio maisto-sudo. ----------- vienintelis deja variantas apsaugot Zeme yra ekspansija i kosmosa... dar variantai yra pratemt gyvybes ilgi - tada atsiras atsakomybe. nieks nedaugins bezdzioniu dar galima po zeme kazkiek list - jei energetika isplest. ir faktiskai viskas... cia is variantu kurie teigiami civilizacijai. ---------- greiciausiai tiesiog bus tipinis neigiamas variantas - civilizacijos griutis ir susinormalizuos savaime bezdziones.
HardAxe 2020-01-14 20:27
Taip. Bet atsiranda statančių vilas nacionaliniuose parkuose, perkančių auginimui/valgymui saugomas rūšis ir t.t.
Hm 2020-01-14 21:38
"Visas procesas už fotosintezę efektyvesnis 10 kartų. O atsižvelgus į tai, kad maistui naudojame tik santykinai nedidelę augalų dalį, tai bakterinės maisto gamybos efektyvumas tradicinę žemdirbystę lenkia 20 000 kartų" - iš to seka, kad išmaitinti dabartinį žmonių kiekį reikės 20 000 kartų mažesnių tam skirtų plotų ir energetinių sąnaudų - skamba kaip fantastika... Čia tau ne kiaulidžių kompleksai ar koks Rudaminos paukštynas - 20000 kartų mažiau ... Jokių pelkių, vienos statinės bakterijų pakaks visam Vilniui pamaitint pvz. ...
Xdmin 2020-01-14 21:56
Kai nebereikia kovoti del maisto, atsiranda pinigu issivalivinimui, o tuomet ir besaikis dauginimasis leteja.
AAA000 2020-01-14 22:12
aha negi nesupranti, kad cia imortal tipo buhalteris skaiciavo ta efektyvuma? pvz medziai stabdo fotosinteze. panaudoja gal tik apie 3-5% nuo imanomo efektyvumo. kiek jiem realiai reikia. o tai del to - kad kitus resursus taupo. ir negamina sudo - kurio medziui nereikia. pvz neaugina 20 kartu daugiau lapu - nors galetu. bet paskui paskestu lapuose rudeni ir nudziutu tamsoje kita pavasari. bakterija yra primityvus organizmas. kaip sudo gaminimo masina - tik be stabdziu. staipsny nieko neparase apie tai, kad reikalingas resursas, ir kad buna gamybos atliekos. atliekos isvis nepaminetos. tik kazkoks buhalteris parase kad daug padides efektyvumas o kad analogisku kiekiu prisigamins atlieku, irgi 20 tukstanciu kartu efektyviau - tylu ramu jooo - siurbsim ora, is dangaus lis meduoliais, o atliekas Musko elektrinem ekologinem raketom i Saule siusim - ane? ------------- P.S. isivaizduok kad pratruksta tas sudotiekio vamzdis, kur pas simasiaus portugalus pratruko - ir varo 20 tukstanciu kartu efektyviau tikrai isgelbes planeta, paskandindama sude
mindaugas.vaitiekūnas 2020-01-14 22:29
Pažiūrėsiu kuo tavo rajus virs kai susirgsi depresija pats ar artimas žmogus, kai neteksi artimo ar paliks boba ar kai gausi į snukį nuo 20 metų jaunesnio kaimyno ir tik todėl, kad užklupai jį dulkinant tavo bobą Noriu pasakyti, kad rojų paversti pragaru yra tūkstančiai būdų. Gali turėt visą materialų pasaulį asmeniniams poreikiams patenkinti, bet tai dar nereiškia, kad jausiesi kaip rojuje. "Rojus" yra emocinė būsena, ne kažkokie daiktai Aš po treniruotės jaučiuosi kaip rojuje, nors lyg ir pavargęs, suprakaitavęs ir alkanas, bet užtat koks gražus gyvenimas
punktyras 2020-01-15 08:14
Bakterinės sintezės pliusas ir yra, kad gaminama tai, kas reikia, neužsiverčiant bereikalingais šūdais. Kai gyvulys auginamas mėsai, tuo pačiu auginami ragai, kanopos, oda, kaulai, nervų sistema, kraujagyslės, sausgyslės, žarnynas, žarnyno flora ir fauna, be kurios nebūtų įsisavinamos maisto medžiagos mėsai ir aukščiau išvardintiems subproduktams. Tokios gamybos išeiga nėra didelė. Baterijos sintezuoja baltymus tiesiogiai. Todėl analogiškam kiekiui galutinio produkto – baltymų, riebalų, vitaminų ar dar ko – reikia nepalyginamai mažiau energijos ir žaliavų, taigi, atitinkamai mažiau ir atliekų.