Tai gali būti paraleli visata, kurioje laikas eina atgal – duomenys tiksliai atitinka teoriją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UltimaTimatum 2020-04-14 15:21
Labai jau čia perlenkė lazdą su tuo "laikas eina atgal". Aš tai matau paprastai - kaip vandens ratilus, imetus akmenį į vandenį (laiko pradžia). Negali sakyt, kad ratilai sklinda į vieną pusę, o iš kitos pusės traukiasi į centrą
HardAxe 2020-04-14 17:51
https://www.imdb.com/title/tt0421715/
Myslius 2020-04-14 18:45
Na jei turi uzdaryta deze is stebi joje esanciu besitrankanciu daleliu judejima, bei jei ta judejima atsuktai atgal tai tada taip, atrodo jog negali nustatyti i kuria puse eina laikas. Jei pridedi pletimasi, tai vienoje besipleciancioje dezeje turi pletimasi, o kitoje turi traukimasi. Atrodo jos gali nustatyt jog vienoje laikas eina pirmyn o kitoje atgal. Bet cia nezinai kuri yra kuri, kuri normali o kuri yra atvirkscia. Susitarimo reikalas kuria anti pavadinti? Nelabai, galima nustatyt i kuria puse eina laikas pagal tai kaip veikia gravitacija ir lanksto erdves bei materijos judejimo erdve krypti. Musiskeje laikas teka atgal, ir ji yra ta keistesne anti visata. Reguliarioj gravitacija stumia, bei juodosios skyles jose nesiformuoja. https://imgur.com/H9tVNVp
punktyras 2020-04-14 18:52
Mūsų visatos atžvilgiu jų laikas eina atgal, jiems gi mūsų visata atrodo atvirkščia. Čia nėra tas dalykas, į kurį reikėtų žiūrėti paprastai ir pavyzdys su ratilu netinkamas. Geresnis būtų dviejų „vaiduoklių“ – materijos ir antimaterijos – skriejimas uždaru ratu. Jų skriejimo kryptis yra ir laiko kryptis. Jiems abiems atrodo, kad kitas vaiduoklis skrieja priešinga kryptimi. Kol susiduria ir tunelyje įvyksta sprogimas, sukuriantis du vaiduoklius, skriejančius priešingomis erdvės ir laiko kryptimis.
robertasdd 2020-04-14 20:33
duokit savo dilerio numeriuka
jull 2020-04-15 00:28
Ehmm... Kaip apie pona Boltzmana? Laiko tekmes pozymis yra entropijos didejimas. Logiskai mastant, minimoje visatoje entropija turi mazeti, o ne tiesiog materija skrieti kazkuria kryptim. Sitas eksperimentas tures turet kurkas sudetingesni paaiskinima.
punktyras 2020-04-15 07:34
Žinoma, jokia paprasta analogija neatspindi sudėtingesnio reiškinio. Tiesiog palyginimas su ratilais dar mažiau atspindi esmę. Reikėtų įvesti kitą dimensiją, kurioje vystosi kita visata, kurioje entropija mums atrodo mažėjanti (taigi ir laikas eina atgal), ir kuri pasiekiama per energingus reiškinius, sukuriančius mūsų visatoje antidaleles.