Jeilio universiteto mokslininkai: net ir viena psilocibino dozė stimuliuoja naujų neuronų jungčių augimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dannas3 2021-07-20 08:38
Na ta nesamoninga ideja del grybu pagalbos evoliucijoj bando prastumt visiskas antropologijos diletantas Graham Hancock. Nieks is rimtesniu i ji rimtai neziuri. Bandziau jo paklausyt pas Rogana, bet uzteko puse val kad suprastum jog senis gerokai nupušęs. Toks labiau samokslo teoriju ir alternatyvios istorijos salininkas. Kas del grybu, tai be konkurencijos pats geriausias bandytas dalykas, be visiskai jokiu salutiniu padariniu. Turiu tokia maza svajone, gal kada bus galimybe pabandyt DMT ar ajuwajaska( ar kaip ten rasosi:)). Cia jau visai kito lygio psichotropikai, neu grybai.
HardAxe 2021-07-20 09:34
o kaip tie vadinasi, kur Lietuvoj auga (ne musmirės)? Nežinai ką kiti vartojo. Tiesa pasakius vislumas ir agresyvumas galėjo būt lemiamas faktorius, ką dabar matom europoje su Muhamedais.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-20 12:33
Dannas3, prastumt gal ir bando, bet tai ne jo hipoteze. Terence Kemp McKenna berods iskele sia hipoteze. Kaip suprantu buvo "aktyvus testuotojas" visu tu reikalu (iskaitant ir DMT) HardAxe, agresija nebutinai yra blogis. Jei kalba eina apie senove, tai daugiau pliusas nei minusas - reikejo ir zveri sumedziot, ir genti apginti nuo isibroveliu. Siandieninis gyvenimas issivysciusiose salyse yra "super soft". Mane asmeniskai tai vercia vemt ta "soft kultura". Zmones pripranta prie tokio gyvenimo budo, o paskui serga depresija ar zudosi, kai "gyvenimas ikanda". Apie tai daug kalbejes yra David Goggins, na pvz. https://www.youtube.com/watch?v=NCf0b-lxjXI
Niemand 2021-07-20 12:42
https://lt.wikipedia.org/wiki/Smailiakepurė_glotniagalvė
Šaras 2021-07-20 12:45
Matau daug kam grybai baisūs, nes taip jiems kažkas įkalė į galvą. Daug prarandat, labai įdomi patirtis.
jilted 2021-07-20 13:05
Magiški grybai turbūt viena geriausių mano gyvenimo patirčių, kuri padėjo išsilaisvinti iš tradicinio mąstymo, kur reikia daryt viską maždaug kaip daro kiti. Taip, kaip yra saugu, patikrinta ir visi taip daro. Psichodelikų dėka susitvarkiau su depresija, sustačiau gyvenimą į vietą, mečiau rūkyti. Psichodelinės kelionės iš esmės sugriovė ir pakeitė mano suvokimą apie pasaulį. Labai sunku paaiškinti, bet mano pasaulio suvokimas pasidarė gerokai sudėtingesnis, viską pradėjau matyti ir vertinti iš daug daugiau kampų/perspektyvų, nei anksčiau ir aš kiekvieną dieną atrandu kažką naujo. Keli dalykai, kuriuos verta žinoti: - Magiškų grybų fiziškai nesuvartosi tiek ,kad numirtum. - Magiški grybai nesukelia fizinės priklausomybės - Magiški grybai yra pati nekenksmingiausia psichiką veikianti medžiaga kokią tik galima naudoti. - Jei sugalvojai primą kartą pabandyti magiškų grybų, tai labai svarbu atsiminti keletą dalykų - Tu vis dar esu tu. Poveikis praeis. Tu nesapnuoji, todėl buk atsargus. Žmonės neskaito tavo minčių. Kuo daugiau panikuosi, tuo bus baisiau ir blogiau.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-20 18:02
Čia tas pats iš filmo fantastic fungi. Podcast'o nežiūrėsiu - mačiau filmą (labai patiko)
AAA000 2021-07-20 20:36
isbande matyt ir katik sugalvojo ------- evoliucija buvo labai paprasta. medziu bezdziones pradejo est mesa, pasunkejo, sustiprejo, islipo is medziu ir tapo hominidais. del maisto trukumo sicialines bandos atsisakymas, perejimas i poras - paveike genetine ivairove, ir issivyste protingoji bezdzione. paskui buvo daug nuopuoliu ir civilizaciniu uzuomazgu. susimetimas i bandas ir incestai nusmukdydavo vel viska. kol daugmaz issiaiskino rysi - itvirtino kazkas katalikybej - pazangos lopsys Europa. ir dabar stabiliau. va ir viskas. protingos rusys kur zenkliai isvyste smegenis - is esmes kur neturejo spec evoliucines irangos - vosokiu ilciu, snapu ir nagu - bet perejo prie mesos. o neblogas smegenis turi nemazai rusiu - mes nesam isskirtiniai.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-21 00:10
Visai įdomu video radau apie grybus https://www.youtube.com/watch?v=Z5Jv0s5mWLE