Jungtinėje Karalystėje lytinio švietimo pamokos bus privalomos nuo 7 m.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mitas 2010-01-29 15:45
Galėtų ir tėvai prisidėti prie to švietimo. Paprastai tėvams nepatogu prie vaikų kalbėti apie seksą, juo labiau - mylėtis vaikų akivaizdoje. O aš manau, kad tokių kompleksų reikėtų atsikratyti, ir vaikams būtų naudinga. Klausyti pasakojimą apie seksą yra viena, bet regėti visą aktą gyvai ir stebėti, ką jaučia tėtis ir ką jaučia mama, yra kita. Bet mes esam drovūs, štai kur problema.
Goblinas 2010-01-29 15:48
mylėtis vaikų akivaizdoje? ar tu manai vaikai norėtų tai matyti? persūdei gerokai su savo pasisakymu...
Sarunas 2010-01-29 15:55
Na jooo.... Čia tai užvėlei . Pabandei prieš parašydamas tokį komentarą save įsivaizduot kokių 6-8metų žiūrint, kaip tavo tėvai mylisi? Sveikintina, kad mąstai ir ieškai netradicinių būdų problemų sprendimams, bet reikia būt savikritiškam ir suvokt, kad kartais kylančios idėjos mažų mažiausiai būna absurdiškos(kaip kad tavo išsakytu atveju)
Robinis 2010-01-29 16:20
Nebuk TEVU ...
Analog 2010-01-29 16:29
Cia juoktis ar verktis? Va kai tokie tevai, tai ir sklinda istorijos apie broliuka su sesute ir kaip jie pabande tai, ka mate per TV ar gyvai is tokiu "teveliu" kaip tu.
Mitas 2010-01-29 17:21
Kas absurdiška jums, nebūtinai absurdiška yra man ir kitiems. Tad ačiū už nuomonę. Anyway, ją rašydamas visiškai nesiekiau jokio pritarimo.
Arns 2010-01-29 17:39
keista, labai net gi keista. Reiktu susipažinti su mokymosi medžiaga, nes dabar toks jausmas, kad vos vienas žingsnis nuo masinio vaikų tvirkinimo(pasižiūrėkime kaip atrodo jūsų geniatalijos). Sakyčiau aktyvus švietimas turėtu prasidėti ne ankščiau kaip 12 metų, nes tik nuo tada prasideda lytinis brendimas, ir tai tik mergaitėms, berniukams kiek vėliau.
Zigzaueris 2010-01-29 17:50
zinok net ne vos.speju nlb skaitai puslapius,kaip patriotai.lt,bet ten buvo straipsnis apie baudas tevam,kurie neledzia vaiku i tokias pamokas.turiu itarima,kad cia genderistai nagus prikise.jiem vis knieti vaikus nuo mazens mokyt apie seksa ir lyciu pasirenkamuma,seksualinei ivairovei skatint
lgtech 2010-01-29 17:57
O tai bus kokie laboratoriniai sekso klasese? reiks gi praktika atlikt. Bet jei rimtai, tai manau šiek tiek per jauniem vaikam čia viską aiškina, be to dabar interneto amžius, kas ką nori, tas tą ir randa.
Jobke 2010-01-29 18:02
Neskaiciau pacio straipsnio. Tiesiog noriu pasakyti, kad nenustebtu tevai, kai 9 metu vaikai prades "laizytis" o gal ir santykiauti. Maciau viena nuotrauka kai "laizosi" ir "graibosi" 6 metu vaikai. Nezinau ar koki sarysi turi mano pastebejimas, bet verta susimastyti manyciau.
thatsmeLT 2010-01-29 18:04
Tetija 2010-01-29 19:00
Nežinau, gal ir nieko.. vis tiek kažkur tokio amžiaus pradedi ieškoti kur slapčia tėvai laiko kokius žurnalus, video, žiūrėt filmus naktį ir pan:) Gal ir gerai, kad paaiškins kas ir kaip
Platūs_vandenys 2010-01-29 22:36
Apie tai, kad vaikai atsiranda iš mamos pilvo, o ne gandrai juos neša, galima kalbėti ir dar ankščiau. Daugiau jiems tokiu metu neįdomu. Vėliau galima kalbėti apie smurtą šeimoje ir kad berniukai ir mergaitės yra skirtingi ne tik plaukų ilgiu, čia nuo vaiko priklauso kada. O apie patį seksą iki dešimt metų neverta kalbėti. Iškreips vaikų suvokimą. Jiems tokiu metu nėra įdomus seksas kaip veiksmas, kas ten kaip daroma ir pan. Nebent įdomu, nes neleidžiama žinot, bet septynių metų vaikas detalių neturėtų žinot. Toks vaizdas, kad jie patys mažų vaikų nėra turėję ar šiaip bendravę.
Drutas 2010-01-30 00:16
Tokiam amžiuj pamenu rūpėjo kas geresnį modeliuką turi.. negi taip laikai pasikeitė.. gal todėl ir pastoja paauglės, kad anksti juos šviečia ir sudomina tom temom.
Tas_pac 2010-01-30 00:45
Tiesą kalbate. Ankščiau kai visiškai mokyklose niekas nešvietė tai ir paauglių tėvais tapusių mažiau buvo ir ankstyvų santuokų/skyrybų. Bet dabar vaikus suaugusiais verčia iš ko nieko gero nesigauna.
Tetija 2010-01-30 00:58
Num nž, sakyčiau kad čia kaltas tas iš liberalistinių pažiūrų atsiradęs sexo kultas. O sunku ir pasakyt, ar tikrai geriau būdavo, kai susituokus pirma naktis ir pan būdavo.. O kad jau paaugliai pradeda lytinį gyvenimą, tai gal visgi gerai, kad nuo mažens įskiepis kokias tai normas, kas tikiuosi įeina į ugdymo planą
Analog 2010-01-30 01:34
, o ne nuo kiek metu ir su kuo tai daryti... Skamba kaip paskatinimas uzsiimineti tuo
Tetija 2010-01-30 01:44
Nž, gal tada jie siekia sutraumuoti vaiką taip, kad iki 30ies nenorėtų sekso Na šiaip mūsų visuomenėje vis tiek egzistuoja kažkoks sekso kultas, nemanau, kad tas švietimas padarys kokią didesnę įtaką, tik kad visi geriau žinos kokie pavojai slypi sueityje, ir tiek.
Mitas 2010-01-30 08:16
Kai kalba pasisuka apie seksą, tada jau ginami tariami vaikų interesai? Aš 7 metų būdamas pradėjau lankyti mokyklą. Mokykla man nepatiko, aš į ją nenorėjau eiti, ten nebuvo įdomu, deja, niekam tai nerūpėjo, niekas manęs neklausė ar noriu eiti į mokyklą. Tad jei kreipsim dėmesį į tai, kas vaikui įdomu, kas neįdomu, tada reiktų išmesti didžiąją dalį pradinės mokyklos kurso dalykų, nes daugeliui jie sudėtingi, nuobodūs ir neįdomūs. Tad tokie argumentai, kad jiems tai neįdomu, nėra tinkami. Apskritai, mokykla man nesako nieko, kas tilptų į sąvokas „įdomu“ ar „neįdomu“. Tai yra privalomas gyvenimo elementas, kurio niekas neturi teisės atsisakyti. O taip tikrai nėra, kad visi su malonumu eina į mokyklą. Bet aš noriu pasakyti bent vieną tokio ankstyvaus mokymo apie seksą privalumą. Tokie vaikai užauga be kompleksų. Tada jie nesidrovi apie tai kalbėti viešai, o tai yra labai svarbu, nes mūsų kasdienybėje kalbėti apie seksą lyg ir tabu. Vaikas paklaus: „Tėveli, o kaip tu myli mamytę?“ Ir tėvelis vaikščios ratais ir į vieną pusę, ir į kitą pusę, sakys ir tą, ir aną, bet kad tik neužsiminti vaikui nieko apie seksą - nes tai yra kompleksas. Vėliau mūsų vaikai perima mūsų kompleksą, tada mūsų vaikų vaikai jį perima... O kuo tas seksas toks blogas? Sekso esmė ne vaikai. Seksas tiek nuvalkiotas, kad visi tik apie vaikus ar dar kažką neigiamo galvoja. Su vaiku apie seksą turi kalbėti tėvai, pradėkime nuo tėvų. Jei tavai perlips per savo kompleksą, tą patį vėliau padarys ir vaikai. Ir kai taip atsitiks, visuomenėje nebus nukrypimų, tada neturėsim nei gėjų, nei lesbiečių. Visi bus normalūs. Reikia žvelgti giliau. Seksas neskirtas būtent vaikų gaminimui. Seksas nėra tai, ką matom porno filmuose. Seksas yra daug giliau. Retas iš tėvų pats tinkamai įvertina sekso esmę. P.S. Tokio amžiaus vaikai dar nėra kompleksuoti, jų „protas“ ta tema dar nesuterštas, todėl tinkamas metas pakloti tinkamą sekso pamatą.
Arns 2010-01-30 10:09
Mitas, būtent todėl visokie pedofilai tokio amžiaus vaikus labiausiai ir mėgsta, nes duodi saldainį ir vaikas nekreipia dėmesio ar užmiršta kas su juo daroma, neretai net "nori" tą pakartoti, juk dėdė duos saldainių! Čia tas pats kaip kūdikius mokyti užsienio kalbų, jis išmoks, bet jo galva vis vien ribota, tad viena informacija užkišus, sumažės priimama kita. Su vaikais tas pats, reikalingus dalykus bus įsisavinti dar sunkiau, nes didės informacijos kiekis, o vaikai neretai nesugeba jos tinkamai atrinkti. Beje, kodėl dauguma vaikų nesupranta, kad pvz kažkam mirus, jis neatsigaus kaip tas herojus iš animacinio filmuko(ir tai viena priežasčių, kodėl įvyksta vaikų savižudybės)? Akivaizdus faktas mums, bet ne dažnam vaikui. Taigi, ar su ankstyva sekso propaganda nesigaus tas pats?