Ken Robinson. Dabartinė švietimo sistema žlugdo kūrybiškumą (Video)  (42)

Kenas Robinsonas gimė 1950 m., Liverpulyje (Anglija), septynių vaikų darbininkų šeimoje. Būdamas ketverių susirgo poliomielitu, kuris po komplikacijų pavertė jį neįgaliu (įvyko kojų atrofija).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau šeima visokeriopai skatino jį toliau lavintis ir neleisti ligai riboti jo gyvenimo. Taigi jis nenuleido rankų ir 1981 m. Londono universitete gavo filosofijos mokslų daktaro laipsnį.

Prasidėjo karjera, daugiausia švietimo srityje. K. Robinsonas susilaukė daugybės įvertinimų, išleido keletą knygų, tarp jų „The Element: How Finding Your Passion Changes Everything“, „Out of Our Minds: Learning to Be Creative“ ir „The Arts In Schools“. Šiuo metu, su žmona Marie-Therese gyvena Los Andžele (JAV).

Jog tai neeilinė asmenybė, galima suprasti vien jau iš to fakto, jog jis yra kviečiamas skaityti pranešimų į tarptautines TED konferencijas. Šios reguliariai vykstančios konferencijos skirtos globalių problemų aptarimui, naujų idėjų pristatymui bei pasaulinio lygio inovacijų sklaidai. Konferencijos paskaitos aprėpia labai platų temų spektrą: mokslas, menai, dizainas, politika, kultūra, verslas, globalūs klausimai, technologija ir net pramogų sfera. Tai renginys, kuriame pasisako stipriausi šiandienos mąstytojai ir inovacijų kūrėjai apie ateitį ir jos vizijas.

Siūlome pasiklausyti Keno Robinsono pranešimo TED konferencijoje, kur jis su geroka humoro doze kalba apie šiandieninės švietimo sistemos problemas. Tiesa, pranešėjas nesiūlo konkrečių sprendimų ar išeičių iš situacijos, tačiau ko gero, detalesnių išvadų neleido padaryti pats pranešimo formatas, o ir pranešimo tikslas buvo kitoks - skatinti žmones pažvelgti kitaip į švietimą ir į mūsų vaikų ateitį. Bet kuriuo atveju, šio žmogaus verta paklausyti.

Nors pats pranešimas yra anglų kalba, tačiau video turi kelių kalbų subtitrus – tame tarpe ir lietuviškus. Norint skaityti lietuviškai, žemiau esančiame video paspauskite mygtuką “view subtitles” ir atsiradusiam sąraše išsirinkite “lithuanian”.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Ken Robinson
(4)
(1)
(3)

Komentarai (42)