Pietų Korėjoje mokytojus jau keičia robotai (Video)  (10)

Iki kitų metų Pietų Korėjoje pradės dirbti 500 vaikus anglų kalbos mokančių robotų, o iki 2013 m. jų skaičius išaugs iki 8 000.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Pietų Korėjos dienraštis „Korea Times“. Skirti 45 mln. JAV dolerių robotų – mokytojų gamybai šios šalies vyriausybę privertė anglų kalbos mokytojų ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir pradinėse mokyklose trūkumas.

Anglų kalbos vaikus mokantis robotas „io9“ oficialiai vadinamas mokymosi pagalbininku, tačiau iš esmės atlieka mokytojo pareigas. Nors sumanymas pakeisti mokytojus robotais visuomenėje susilaukė prieštaringos reakcijos, vyriausybė nusprendė pradėti ugdymo įstaigose kelis mėnesius truksiančius „io9“ bandymus.

Šis robotas ne tik moko vaikus angliškų žodžių ir taisyklingos tarties, bet ir bendrauja su jų tėvais – norintys gali internetu prisijungti prie roboto, gauti informaciją apie savo vaikų pažangumą, pasiekimus ir iškilusias mokymosi problemas.

Planuojama, kad robotai - mokytojai iki 2011 metų bus naudojami 500 P. Korėjos ikimokyklinio ugdymo įstaigų, o iki 2013 m. jų skaičius išaugs iki 8 000. Švietimo ministerijos atstovų teigimu, pirminiame robotų – mokytojų programos etape planuojama išspręsti anglų kalbos mokytojų trūkumo kaimo vietovėse ir atokesnėse salose problemą.

Tačiau Pietų Korėjos robototechnikos ekspertai prognozuoja, kad netolimoje ateityje robotai galėtų pakeisti daugiau nei 30 000 specialistų, dėstančių anglų kalbą šalies aukštosiose mokyklose. Dauguma iš jų į Korėją yra atvykę iš JAV, Kanados, D. Britanijos ir Australijos, o anglų kalba jiems yra gimtoji.

„Korea Times“ teigimu, dauguma dienraščio apklaustų mokytojų idėją, kad juos kažkada gali pakeisti robotai, laiko juokinga ir neverta dėmesio. Tačiau vaikus anglų kalbos mokančio „io9“ roboto, naudojančio kalbos atpažinimo ir nuotolinio mokymosi technologijas, gebėjimai ir įgūdžių tobulinimas ilgainiui gali pasirodyti nebejuokingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)