Rektoriai: vos gyvas studentas geriau negu jokio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Retry 2010-03-16 19:19
Liūdna. Priimame beleką, tada pačius mokslo standartus mažiname, kad nespausti studentų ir kad visi praeitų sesijas ir draugiškai trypiame universitetinio išsilavinimo statusą.
MarkizasBarabasas 2010-03-16 20:09
100% pritariu Retry Reiktų atsižvelgti dėl ko tie studentai nori išvykti... Nes bent jau aš užsienio žvalgausi tam, kad išvengti buvimo paskaitoje su neaišku ką ten veikiančiais
ligonis 2010-03-16 20:10
zinoma, kad reikia minimalaus balo. nieko nesugeba, bet dar nori turet diploma kuriame sakoma, kad jis kazka neva sugeba.
Karvė 2010-03-16 20:12
Pritariu kitiems - universitetų tikslas lavinti žmogų, o ne uždirbti pinigus. Seniai aišku, kad tiek daug universitetų LT nereikia, tai kuo greičiau tie silpnieji nusibaigs ar prisijungs prie stipresnių, tuo geriau visiems.
SuperHP 2010-03-16 20:52
Kas dar blogai, kuo maziau studentu - tuo maziau pinigu stipendijoms... O tie, kurie isvyksta studijuoti i uzsieni, daznai patys buna vieni is tu beviltisku. Taigi gal ir gerai, kad jie isvyksta.
ZydriusX 2010-03-16 21:25
Nesvaik, stipendijų ir taip nedalina, jei dar jas galima pavadint stipendijom... jau kovo vidurys, o vu dar nepaskyre stipendiju uz moksla pagal praeito semestro rezultatus, be to neismokejo socialiniu stipendiju uz vasario menesi, ubagai vienu zodziu... iki siol sakiau, kad studentas yra statistinis nulis, bet po "aukstojo mokslo reformos" dbr jis patapo pinigų krepšeliu
laurius 2010-03-16 21:41
Na nereikia taip griežtai. Aš į universitetą stojau su prastais balais, nes mokykloj tingėjau mokytis. Dar studijuodamas universitete pradėjau dirbt programuotoju ir gali būti kad į mane investuoti pinigai jau sugrįžo į biudžetą per mano mokamus mokesčius(neskaičiavau tiksliai ir nežinau kiek tiksliai mano studijos kainavo, bet mokesčių virš 30000Lt sumokėjau). O aš dar tik 3 metus pradirbau. O jei nebūtų manęs priėmę į universitetą, nes mokykloj tingėjau, turbūt dabar anglijoj daržoves fasuočiau arba sėdėčiau darbo biržoj. Beje kai diplomą gavau pagal reitingus buvau geresnis nei 60% kurso studentų.
Paberzis 2010-03-16 22:38
Manau, kad tam tikras barjeras turi būti privalomas. Ir čia ne pasiteisinimas, kad vienokios ar kitokios programos nesurenka pakankamai studentų tam, kad priimti bet kokius studentus. Rimtas specialybes rinktis universitetai ir valstybė turi skatinti įvairiais būdais. Vienas paprasčiausių būdų (ir ne itin brangiai kainuojančių) būtų mokinių platesnis supažindinimas su specialybėmis. Mažesnio masto susitikimų organizavimas, kaip pavyzdžiui universiteto pristatymas mokyklose ar rajono mastu. Studijų mugės yra gerai, bet jose visko per daug. Čia atėjęs gali gauti tik konkrečiai tave dominančią informaciją, kurią nori sužinoti. o plačiau sužinoti apie kitas universiteto siūlomas programas nėra nei laiko, nei galimybių. Neturintiems reikiamo balo dabar galėčiau pasiūlyti kompromisinį variantą - jei labai nori stoti, bet neturi balo, turi būti suteikta galimybė išlaikyti stojamuosius egzaminus.
lgtech 2010-03-17 08:33
Taip, gal universitetų ir daugoka, bet Lietuva yra spekuliantų kraštas, daugiausiai reikia vadybininkų, o ne inžinierių miegančiai pramonei.
Indigo89 2010-03-17 13:41
Is tikro gerai, kad priima ir su silpnais balais, nes kai kurios specialybes yra tikrai nepopuliarios ir neperspektyvios, o mokytis sunku, ir tu specialistu kazkiek lietuvai vistiek reikia. Tai tie silpnieji, niekur kitur neistoje ten patenka, ir dalis ju baigia univiera kazka, aisku ne idealiai, ismoke. Toliau dirbdami igauna patirties ir tampa normalus darbininkai, o jei pakeltu kartele tai tuos specialistus tektu samdyt is uzsienio.
Vytax 2010-03-17 15:02
Mano nuomone, turėtų būti tikrinama visi stojančiųjų su silpnais balais motyvacija, laikomas koks nors motyvacijos testas, ar pokalbis su komisija ir pan. Žinau ne vieną tokį kurie į specialybę vos, vos įstojo, bet vėliau besimokydami pasivijo ir net pralenkė kai kuriuos grupiokus.
immortallt 2010-03-17 15:46
Indigo, i sudetingesnes specialybes priimti kvailesnius Joooo... isivaizduok, i medicina istojo kokius 4 stojamuosius balus surinkes... Noretum pas toki po peiliu gultis ?
Arns 2010-03-17 17:00
jei nežinojai, medicina populiarus dalykas, nelabai ką surenka veterinarija, teologija ir pan dalykai. Dažnai su žemiausiais balais kas nori, pilnai per pakartotinį stojimą pakliūna, ir tai kiek žinau nesurenka pilnai kiek galėtu.
Mongomeris Degėla 2010-03-17 18:28
galetu ne stojimo kartele kelti, bet egzaminus padaryti sunkesnius kuriu neatlaikytu tie ''ne ten pateke'' studentai. patenka daug su ausinem ar kitaip egzaminus ''issilaike'' i vu ir ten nieko nesimoko o tik plaukia toliau. visi zino kad vu mokytis nereikia o diplomas geriausias!