Paskata už gerą mokymąsi – kas dešimtam

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

puidokas 2010-03-31 18:38
Praeita semestra drauge turedama 9.2 vidurki VGTU nekilnojamo turto specialybeje gavo stipendija 390lt. Si semestra turedama vidurki 9.3 stipendijos isvis nebegauna. Tai kur logika? Kaip ten yra? Raso, kad atskiri fondai socialininkams ir paprastiems pilieciams. O kai klausia kur dingo pinigai stipendijoms atsakymas vienas - socialininkams isdalintos.
SuperHP 2010-03-31 19:49
Tikrai nesitikejau, kad gali buti nepanaudojami pinigai stipendijoms. Visiska nesamone... Idomu, kur juos padejo, ar pades... Tikrai galetu skirti skatinamosioms, nes, pvz. SU MIF'e, norint gauti minimalia 125lt stipendija, reikejo tureti 9.6 vidurki, dar buvo vidutine 225lt stipendija ir didziausia 325lt stipendija (aisku, joms gauti reikejo dar didesnio vidurkio). Tai cia stipendijos buvo paskirstytos tik pavasario semestrui, o tai kokio vidurkio reikes, norint gauti stipendija rudens semestrui, i kuri ieina ir liepa su rugpjuciu (2 men. daugiau)... Juk lesu suma tai tokio pat dydzio turetu buti skiriama...
Kupse123 2010-03-31 23:35
Dar viena prieazastis emigruoti
Tadas 2010-04-01 11:57
VGTU elektronikos fakulte visai chebrytei protas nuvažiavo. Ėmė ir parašė, kad stipendijos mokamos tada, kai vidurkis 10.00 .., gaila, kad mano tik 9.7... tai va.., ir nemoka.., tuo tarpu prisipirko naujų LCD monitorių.., nes atseit, reikia atnaujinti inventorių. Ir apskritai - VGTU, EF.., ojoj.., Žmonės, rinkitės kitus universitetus.., specialybės visur tos pačios.
Karvė 2010-04-01 14:08
Matosi, kad studentai nelabai suvokia, kaip skiriamos stipendijos... O gi labai paprastai - padaroma rotacija, gauni savo vietą eilėje (tai lemia ne tik tavo vidurkis, bet ir tavo kursiokų vidurkiai ir visų praėjusios rotacijos vidurkiai ir stojimo svertiniai balai - jei vidurkiai sutampa) ir tada žiūri ar patenki į tą 10%, 20%, 30% ar x% laimingųjų, kurie gauna paprastą arba padidintą stipendiją. Todėl skėsčioti rankas, kad negauni stipendijos nors tavo vidurkis yra 9.x yra mažų mažiausiai naivu. Galbūt VGTU yra kitaip, bet VU ir ypač MIF yra būtent taip, todėl turėtų būti gėda tokius komentarus laidyti. Tokios sistemos, kai imamas ne vidurkis, o vieta rotacijoje, privalumų aiškinti manau nereikia. Stipendijas gauna geriausi, o ne turintys gerus pažymius, todėl ir skatinama būti geriausiu, o ne keltis balus. Galų gale vidurkiai skirtinguose fakultetuose ar net kursuose labai skiriasi, vieniems 8 yra daug, kitiems tai ne pažymys, todėl siekiant objektyvumo, studentai yra reitinguojami. Be abejo dabartinė situacija, kai stipendijas gauna tik 10% yra kiek griežtoka, ir pradeda neatlikti savo funkcijos - skatinti studentus geriau mokytis, nes tampa labai jau sunkiai pasiekiama svajone. 10% padidinta ir 10%-15% paprastą stipendiją studentai tikrai galėtų gauti.