Siūloma finansavimą studentams peržiūrėti jau po pirmojo semestro  (17)

Grupė parlamentarų siūlo pataisas Mokslo ir studijų įstatymui, kurios keistų aukštojo mokslo reforma įtvirtintą valstybės finansuojamų studentų vertinimo tvarką. Seimo nariai siūlo, kad valstybės finansavimas studentams būtų peržiūrimas jau pagal pirmojo semestro studijų rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pataisas teikia opozicijos atstovai bei du valdantieji konservatoriai Vida Marija Čigriejienė ir Rytas Kupčinskas, kurie anksčiau yra parėmę ir opozicijos kreipimąsi į Konstitucinį Teismą dėl aukštojo mokslo reformos konstitucingumo. Pagal Seimo narių teikiamas pataisas, valstybės finansavimą studentas prarastų, jei po pirmojo semestro jo rezultatų vidurkis būtų 2 balais mažesnis už kurso vidurkį, o jo valstybės finansuojamą vietą užimtų geriausiai besimokantis valstybės nefinansuojamoje vietoje.

Šiuo metu įstatymas numato, jog finansavimas analogiška tvarka peržiūrimas po pirmųjų 2 studijų metų, t.y. į valstybės finansuojamą vietą įstojusiam studentui pirmuosius dvejus studijų metus valstybės finansuojama vieta garantuota nepriklausomai nuo mokymosi rezultatų, jei tik jis neturi skolų.

Opozicija tvirtina, jog naujasis Mokslo ir studijų įstatymas neatitinka Konstitucijos, remdamiesi praėjusių metų gruodžio 18 dienos sprendimu dėl kai kurių KT 2002 metų sausio 14 dienos nutarimo nuostatų. Juo KT išaiškino, jog gero mokymosi kriterijai turi būti nustatyti įstatymu, o studentų mokymosi rezultatų vertinimas turi būti reguliariai vykdomas po kiekvieno akademinio mokymosi laikotarpio atliktos studijuojamų dalykų žinių patikros - tuo metu galiojančiame įstatyme ji numatyta tik po dvejų studijų metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: