Kelių inžinerija – patikimas tavo karjeros kelias!  (0)

Keliai Lietuvoje tiesiami nuo neatmenamų laikų. Manoma, kad seniausias kelias kieta danga Lietuvoje yra III–V amžiuje įrengta medgrinda Kernavėje, Pajautos slėnyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios žinios apie kelius Lietuvoje randamos XIII a. Livonijos kronikose. XVIII a. mūsų šalies pagrindines kelių konstrukcijas sudarė žvyro, skaldos ir lauko akmens, mediniai grindiniai. Pirmosios dangų konstrukcijos, kurioms buvo panaudotos juodos rišančiosios medžiagos, taip pat ir cementas, atsirado 1926m. 1928-1930 m. pasirodė asfaltbetonis, cementbetonis. Taigi, Kauno technikos kolegija nuo pat jos įkūrimo žengė kartu su naujausiomis technologijomis, mokė kaip panaudoti moderniausias medžiagas. Mūsų mokykla vienintelė neuniversitetinė aukštojo mokslo įstaiga Lietuvoje, kurioje galima įgyti kelių inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį. Mūsų mokykla išugdė visą būrį žymių kelių inžinierių. Tai – S. Ganusauskas, kelių inžinierius; J. Svetaka, AB “Kauno tiltai” darbų vykdytojas; M. Norkus, UAB “Kelių remonto grupė” direktoriaus pavaduotojas; G. Derbutas, UAB “Kelių remonto grupė” Raseinių filialo direktorius; A. Karkauskas, buvęs “Kauno tiltai” direktorius, o taip pat daugelis žinomų specialistų ir visuomenės veikėjų. Apie Lietuvos kelių specialistų parengimo lygį liudija ir tai, kad sovietmečiu mūsų keliai ir gatvės buvo geriausios būklės visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje.

Jauni žmonės, mąstantys apie kelių inžinieriaus profesines studijas, galvoja ir apie įsidarbinimą jas baigus. Perspektyvos džiugina, kadangi sunkmetis nedaug pakoregavo kelių tiesimo sferoje dirbančių įmonių planus. Turėdamos įvairiapuses finansavimo alternatyvas, kai kurios organizacijos netgi didino darbų apimtis. Be to, didėjantis transporto srautas pastaraisiais metais Lietuvoje iš esmės keičia požiūrį į kelių tiesimo ir remonto darbų technologijas. Darbų daug: pastoviai tobulinamas esamų kelių tinklas, skiriama daug dėmesio eismo saugumo klausimams, atnaujinami svarbūs kelio ruožai, tiesiami nauji keliai, pastoviai vykdoma jų priežiūra.

Baigę mokslus Kauno technikos kolegijoje, kelių inžinieriai galės dirbti daugelyje veiklos sričių: kelių tiesimo ir gatvių statybos, rekonstrukcijos, remonto ir priežiūros vadovais, sąmatininkais, projektuotojais. Taip pat galės vadovauti įmonių padaliniams, kurti savo verslą, dirbti kitų šalių įmonėse (4%statybos fakulteto absolventų dirba ES šalių įmonėse).

Studijos yra dinamiškos ir įdomios: būsimieji kelių inžinieriai gilinasi kaip organizuoti kelių tiesimo darbus, taikyti naujausias bei tradicines kelių tiesimo ir remonto technologijas, mokosi parinkti, taikyti ir paskaičiuoti kelio statinių konstrukcijas, parinkti statybines medžiagas, domisi kelių tiesimo mašinomis. Tokie specialistai geba parinkti kelio tiesimo darbų technologijas, parengti kelių ir kelio statinių projektus, apskaičiuoti sąmatas, atlikti geodezinius matavimus. Be to, kelių inžinerijos absolventai išmoksta tirti rinką bei organizuoti įmonės ar jos padalinio darbą.

Mūsų studentai – jauni, perspektyvūs, veržlūs ir iniciatyvūs, todėl besidomėdami kelių inžinieriaus specialybės istorija, pirmame kurse aplanko Kelių muziejų. Didelis dėmesys skiriamas praktikoms: teorinės žinios įtvirtinamos atestuotose ir sertifikuotose, technologiniu bei įrangos požiūriu pažangiausiose Lietuvos kelių tiesimo įmonėse lyderėse. Šios įmonės bendradarbiauja su kolegija ne vienerius metus, remia mūsų veiklą, įdarbina baigusius studentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)