Paskelbti paskutiniai valstybinių brandos egzaminų rezultatai  (36)

Šiandien posėdžiavęs Valstybinių brandos egzaminų vertinimo komitetas patvirtino pagrindinės sesijos užsienio kalbų (anglų, vokiečių), biologijos, fizikos ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatus, kurie mokykloms pateikti duomenų perdavimo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio kalbos (anglų) valstybinį brandos egzaminą išlaikė apie 99 proc. kandidatų. Laikyti šį egzaminą atėjo apie 20,7 tūkst. kandidatų. Užsienio kalbos (vokiečių) valstybinį brandos egzaminą laikė per 800, išlaikė per 98 proc. kandidatų. Biologijos valstybinį brandos egzaminą laikė apie 9,4 tūkst., išlaikė apie 92 proc. kandidatų. Į fizikos valstybinį brandos egzaminą atvyko per 3,7 tūkst. kandidatų, išlaikė apie 92 proc.

Apeliacijas galima pateikti per 3 darbo dienas. Oficiali ministro įsakymu patvirtinta užsienio kalbų (anglų, vokiečių), biologijos, fizikos ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų skelbimo data liepos 12 diena, todėl apeliacijas dėl šių brandos egzaminų rezultatų mokyklų direktoriams galima pateikti iki liepos 15 dienos (imtinai).

Šiais metais brandos atestatui gauti mokiniai ir buvę mokiniai turėjo išlaikyti du brandos egzaminus (lietuvių kalbos ir dar vieno ugdymo plano dalyko).

Kol kas daugiausiai apeliacijų sulaukta dėl valstybinio lietuvių kalbos egzamino - rezultatais nepatenkinti abiturientai Nacionaliniam egzaminų centrui (NEC) pateikė 1525 apeliacijas. NEC direktoriaus pavaduotoja Teresė Blaževičienė priminė, jog pernai valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatus skundė 996 moksleiviai, tačiau 2009-aisiais ir laikiusiųjų šį valstybinį egzaminą buvo mažiau.

Praėjusią savaitę paskelbus valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatus paaiškėjo, kad jo neišlaikė 8 proc. arba apie 2030 į egzaminą atvykusių abiturientų. NEC duomenimis, iš viso valstybinį lietuvių kalbos egzaminą laikė per 25,3 tūkst. kandidatų.

Lietuvių kalbos egzamino neišlaikė apie 700 moksleivių daugiau nei istorijos ar matematikos. Pasak NEC, valstybinius šių dalykų egzaminus išlaikė apie 94 proc. į jį atvykusių moksleivių.

Tuo metu neišlaikiusiųjų istorijos egzamino iš 21,5 tūkst. abiturientų buvo apie 1,3 tūkst. Nepasisekė ir panašiam skaičiui abiturientų, laikiusiųjų valstybinį matematikos egzaminą. Iš viso į jį atvyko 21,1 tūkst. moksleivių.

Trečiadienį paskelbus valstybinio chemijos egzamino rezultatus paaiškėjo, kad jį išlaikė 97 proc. jį pasirinkusių maždaug 3,1 tūkst. kandidatų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (36)

Susijusios žymos: