Vertinant mokslo darbus bus daugiau atsižvelgiama į patentus  (1)

Didelė reikšmė vertinant mokslo darbus suteikiama patentams, o nuo šiol jų reikšmė Lietuvoje bus dar didesnė. Aukščiausią įvertinimą siūloma skirti už fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslo darbų patentus, išduotus Europos patentų biure, JAV patentų ir ženklų biure, Japonijos patentų biure.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra numatyta pakoreguotoje Mokslo ir studijų institucijų mokslo (meno) darbų vertinimo metodikoje, kurią patvirtino švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Pagal šią metodiką įvertinti mokslinės arba meninės veiklos rezultatai bus naudojami kaip vienas iš kriterijų skiriant valstybės biudžeto lėšas.

Vertinimui pateikiami mokslo ir meno darbai bus priskiriami dviem lygmenims. Pirmajam ekspertinio vertinimo lygmeniui priskiriami geriausieji darbai, kuriuos institucijos atrinks pagal metodikos nuostatas ir konkrečioje mokslo (meno) srityje arba kryptyje taikomus tarptautinius kokybinius kriterijus.

Antram formaliojo vertinimo lygmeniui priskiriami visi darbai, kuriuos institucijos deklaruos pagal metodikoje nurodytas mokslo (meno) darbų rūšis, teigiama pranešime spaudai. Fizinių, biomedicinos ir technologijų mokslo srityse įvedama ekspertinio vertinimo dalis, kuri leis lanksčiau atsižvelgti į atskirų mokslo sričių bei krypčių specifiką, vertinant panašios specifikos krypčių darbų lygį.

Mokslo (meno) darbų vertinimą organizuoja Lietuvos mokslo taryba pagal Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintą grafiką. Institucijų mokslo ir meno darbų vertinimo rezultatai skelbiami viešai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)