501-550-ą vietą pasaulio reitinge VU prilygina krepšininkų bronzai (Video)  (9)

Vilniaus universitetas (VU) skelbiasi jau trečius metus iš eilės patenkantis tarp geriausių pasaulio universitetų - tarptautinės reitingavimo agentūros QS 2010 m. sąraše VU pateko tarp 550 geriausių pasaulio universitetų ir aplenkė Tartu universitetą. Nors VU reitinge užimama vieta jau trečius metus praktiškai nekinta, universitetas teigia šįmet palypėjęs aukštyn pagal bendrą surinktų balų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš principo, jei žiūrėsime į Lietuvos politikus, atrodo, blogai, kad nėra Lietuvos tarp 100-ko. Bet mes labai džiaugiamės, kad papuolėme tarp 550 geriausių pasaulyje universitetų. Turint omenyje, kad finansavimas tų, kurie patenka į 100-uką, ne mažesnis nei milijardas JAV dolerių – tai vis tiek turi įtakos kokybei, mokslinei produkcijai, kitiems dalykams“, - antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė VU rektorius akademikas Benediktas Juodka.

Šiemet geriausiai įvertintas darbdavių atsiliepimas apie universitetą (261-oji vieta pasaulyje) ir universiteto akademinė reputacija (301-oji vieta). VU yra aukščiausioje pozicijoje tarp Baltijos valstybių universitetų, tarp Centrinės ir Rytų Europos universitetų užima 19 vietą.

VU vadovų teigimu, tarp 300 geriausių pasaulio universitetų tik trys yra iš Centrinės Rytų Europos.

Lygina su krepšininkų pasiekimu

„Neseniai pasibaigus krepšinio čempionatui visi krykštavo ir džiaugėsi, kai Lietuva užėmė trečią vietą. Jeigu tarsime, kad yra 100 komandų, kurios dalyvavo pasaulio čempionate ir Lietuva gavo bronzos medalius, yra treti, žinant, kad pasaulyje yra per 20 tūkst. universitetų, o mes pakliūname į 501 vietą, paprasta aritmetika paskaičiavus, mes užimame kažkur tarp 2-3 vietos pasaulyje. Taip kad mes tikrai turime kuo didžiuotis ir džiaugtis – aplenkėme daugybę konkurentų, ši vieta tikrai parodo aukštą mokslo lygį ir darbdavių vertinimą“, - kalbėjo VU mokslo reikalų prorektorius prof. Jūras Banys.

Panašias pozicijas VU išlaiko jau trečius metus iš eilės. Ankstesnių metų QS reitinguose VU užimdavo 501-600 vietas. VU atstovų teigimu, šįmet VU palypėjo aukštyn pagal bendrą balų skaičių.

Pasak B. Juodkos, kilti reitinguose bus siekiama gerinant mokslo rodiklius ir tarptautiškumą. Mokslo rodikliai esą turėtų didėti prie universiteto jungiantis mokslo institutams ir didėjant doktorantų skaičiui, tarptautiškumas turėtų augti steigiant daugiau magistro programų užsienio kalba ir pritraukiant daugiau studentų iš užsienio.

Universitetai reitinguojami pagal keturis pagrindinius kriterijus: kokybišką mokslą, kokybiškas studijas, aukštą absolventų įsidarbinimo lygį ir universiteto tarptautinę reputaciją. Aukščiausią reitingą pasaulyje šiemet turi Kembridžo (Jungtinė Karalystė) universitetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Mindaugas Jackevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: