DARPA karines technologijas kuriančius specialistus ugdys jau vidurinėse mokyklose  (1)

JAV karinių technologijų kūrimu užsiimanti organizacija DARPA planuoja skatinti įvairias aukštųjų technologijų kompanijas įdiegti savo technologijas maždaug tūkstantyje viso pasaulio vidurinių mokyklų. Šis sumanymas - naujosios MENTOR ("Manufacturing Experimentation and Outreach) programos dalis, pagal kurią siekiama išugdyti naują karinių technologijų kūrėjų kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Partnerystė su švietimo įstaigomis bus skatinama įvairiausiais konkursais, už kuriuos bus skiriami prizai. JAV prezidentas dar šios savaitės pradžioje pareiškė, jog jis sieks skatinti moksleivių domėjimąsi tiksliaisiais mokslais ir inžinerija, ir šiuo tikslu šalyje dirbančių su šia sritimi tiesiogiai susijusių mokytojų  gretos per kelerius artimiausius metus bus papildytos 10000 naujų specialistų.

MENTOR programa taip pat susijusi su šiuo poreikiu, tačiau tuo pat metu ji įtraukta į kitą DARPA inicijuotą programą pavadinimu "Adaptive Vehicle Make program". Jos tikslas - paspartinti ateities gynybinių karinių technologijų kūrimą. Vykdant MENTOR projektą, mokiniams bus organizuojami konkursai, kurių metu jie kurs savaeiges transporto priemones, mobilius robotus ir nedidelius bepiločius orlaivius. Nors programa skirta išimtinai JAV karinei pramonei, DARPA į ją pageidauja įtraukti ir užsienio šalių moksleivius.

10 milijonų dolerių apimties programa orientuota į smulkiojo verslo atstovus, ne pelno siekiančias organizacijas ir švietimo įstaigas. Projekte dalyvauti pageidaujančios kompanijos turės prisidėti programuojamais gamybiniais įrenginiais, kuriuos būtų galima panaudoti skirtingoms užduotims vykdyti. Į tokios įrangos tarpą patenka trimačiai (3D) spausdintuvai arba kitokios platformos, skirtos kiber-elektromechaninėms sistemoms kurti ir gaminti. Per pirmuosius du metus į projektą turėtų įsitraukti 10 mokyklų. Trečiųjų metų pabaigoje dalyvaujančių mokyklų skaičius turėtų padidėti iki 100, o ketvirtųjų pabaigoje jų turėtų būti apie 1000, teigiama pirminiame projekto plane. DARPA taip pat planuoja skatinti moksleivių grupių bendradarbiavimą panaudojant įvairias nuotolinio bendravimo ir bendradarbiavimo priemones, įskaitant internetinius socialinius tinklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: