„Vinted“ inžinerijos direktorius D. Kimutis: „Ar krepšinio aikštelė, ar IT įmonė – matematikos reikia visur“ (Video)  ()

Visuomenėje itin aktyviai skambanti dirbtinio intelekto sąvoka atveria ir naują matematikos mokslo matymą. Anksčiau kiek nuvertinta mokslo šaka, aplink kurią sukosi mitai, kad ją renkasi tik tie, kurie nori būti matematikos mokytojais, atsiskleidžia kaip svarbi sritis, klojanti kelią technologinei revoliucijai ar net profesionaliame sporte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vienas iš labiausiai nustebinusių žmonių, kuris yra baigęs matematikos studijas yra Jonas Kazlauskas, kuris yra vienas geriausių krepšinio trenerių Lietuvoje“, – sako „Vinted“ inžinerijos direktorius Donatas Kimutis. Jis ir pats yra baigęs Matematikos ir matematikos taikymų studijas Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete (VU MIF).

Matematikas D. Kimutis, kurio darbo patirtis sukasi aplink technologijas, pastebi, kad iš J. Kazlausko braižo matosi, kad jis labai mėgo apibrėžtumą, aiškumą, tvarką: „Stebint komandas, kurioms vadovavo legendinis krepšinio treneris, matosi, kad jis labai gerai suprasdavo žaidėjų įtaką judėjime. Tai iš esmės yra kaip lygties sprendimas. Lygiai taip pat, ar tai yra krepšinio aikštelė, ar IT, ar logistikos įmonė – matematikos reikia visur. Matematikos taikymus ir konceptus galima pritaikyti labai skirtingų problemų sprendimui, turėti apibrėžtumą ir žiūrint į labai sudėtingus dalykus juos supaprastinti ir iš esmės suprasti.“

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5467 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

VU MIF komanda pradeda internetinių laidų ciklą su fakulteto absolventais, kurie dalinasi savo karjeros istorijomis, prisiminimais iš studijų laikotarpio. VU MIF partnerystės profesorius Vytautas Ašeris pastebi, kad studentai save labai spaudžia, ką pasirinkti: „Kryptį – ar tai tikslieji, ar gamtos mokslai – reikėtų pasirinkti, bet jau pasirinkus, kad studijuosite tiksliuosius mokslus – sritis nėra labai svarbi. Jeigu turėsite discipliną, dėsite pastangas ir turėsite noro, pasieksite daug.“

 

Kodėl lengva atskirti tuos, kurie informatikos mokėsi tris mėnesius, o kurie baigė studijas, su kokiais iššūkiais susiduria moksleiviai tapę studentais ir kur nuveda matematikos studijos, kviečiame žiūrėti VU MIF internetinių laidų cikle „O kas toliau? VU MIF absolventų istorijos“. 

VU MIF partnerystės profesoriaus V. Ašerio ir D. Kumučio pokalbį galite pamatyti čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()