VGTU Elektronikos fakultete įvyko mėgėjiškų robotų konkursas  (3)

Vasario 24 dieną Vilniaus Gedimino technikos universitete, Elektronikos fakultete (VGTU EF) vyko studentų atstovybės ir UAB „Aedilis“ organizuojamas projektų konkursas „Robotų mūšiai“. Tiesa, nors realios robotų kovos čia nevyko, įdomių momentų visgi netrūko - studentai pristatinėjo savo kurtus robotus, demonstravo jų galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkurso laimėtojai buvo apdovanoti prizais – vienkartinėmis stipendijomis nuo 100 iki 300 litų, kurias įsteigė UAB „Aedilis“. Studentų darbai pritraukė būrį smalsuolių, dalis jų neslėpė ketinantys kurti savo robotus. Kol komisija, sudaryta iš dėstytojų ir įmonės atstovų sprendė, kam įteikti prizus, renginio svečiai bei žiūrovai noriai bendravo su kūrėjais, dalinosi idėjomis, patys bandė valdyti robotus ir domėjosi, kokia jų gamybos eiga. Pirmąją vietą ir 300 litų vienkartinę stipendiją iškovojo antro kurso kompiuterių inžinerijos studento Lino Aidoko kurtas robotas “Klaidžiotojas X-2″. “Tai autonomiškas robotas, „bėgantis nuo šviesos”. Veikia naudodamas du fotorezistorius, varomas dviem ratais” – pasakojo Linas. Antrąją vietą ir 300 litų vienkartinę stipendiją pasidalino trečio kurso automatikos studentai Rokas Jurevičius ir Edvin Svarobovič. Jų komandinis darbas „Kaleske” traukė žiūrovų dėmesį savo išmanumu ir greičiu, o dydžiu šiam robotui neprilygo nei vienas kitas renginyje dalyvavęs projektas. „Kaleske“ valdomas bluetooth ryšiu bei kameros pagalba geba atpažinti kūną ir judėti paskui jį. Po 100 litų skatinamąsias stipendijas laimėjo kiti dalyvavę „Robotų mūšyje“ Elektronikos fakulteto studentai – Pavel Dubickij, Tomas Fedosejev ir Eldar Šabanovič. Šie studentai pristatė rankos judesiais, telefonu valdomus ir kliūčių išvengiančius robotus.

„Viena iš studentų atstovybės misijų skatinti studentus kurti ir universitete įgytas teorines žinias pritaikyti praktikoje. Tai pirmasis, tačiau tikrai ne paskutinis tokio pobūdžio konkursas mūsų fakultete.“ , - sakė VGTU EF studentų atstovybės vice pirmininkas Aurimas Gedminas. Dėkojame UAB „Aedilis“, asist. Tomui Luneckui, doc. dr. Andriui Ušinskui už studentų darbų vertinimą, ačiū studentams bei svečiams už dalyvavimą renginyje ir kviečiame į renginio tęstinumą gegužės mėnesį.

Roko Jurevičiaus ir Edvin Svarobovič roboto „Kaleske” galimybių demonstravimas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: