Mintys ir širdys skirtos jūrai: jūrų tyrėjai pasakoja apie savo darbą  (1)

Šią savaitę pasirodė nauja internetinių dienoraščių serija, kurioje jūrų tyrėjai pasakoja apie savo darbą. Jūrų mokslu besidominčiam jaunimu tai - puiki galimybė sužinoti apie jūrų tyrėjo profesiją, pakomentuoti dienoraščio įrašus ar tiesiogiai užduoti rūpimą klausimą dienoraščio rengėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienoraščio pasakojimus pradės dr. Natalie Loick-Wilde, jūrų biologė, tirianti azoto ciklą jūroje ir svarbą jūroje gyvenantiems organizmams. Dienoraštį rasite adresu: http://www.balticweblab.eu/mys-blogs.html.

Ši veikla vykdoma ES projekto “South Baltic Weblab” rėmuose, kuriame dalyvauja jūrų tyrėjai, informatikai ir e-mokymo ekspertai iš 6 institucijų Baltijos jūros regione. Šio projekto tikslas yra supažindinti su jūrinių tyrimų svarba ir įvairove: tam kuriamas virtualus mokymosi modulis apie Baltijos jūrą, rašomi dienoraščiai, organizuojamos kasmetinės tyrėjų stovyklos skirtos jaunimui nuo 15 iki 18 metų. Pirmajį iš penkių mokymosi modulių bus galima išbandyti 2011 metų vasarą.

„Pietų Baltijos Weblab“ projektas dalinai finansuojama ES komisijos pagal Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programą. Projekto koordinatorius – Leibnico institutas Baltijos jūros tyrimams Rostoke-Varnemiundėje.

Kiti partneriai: Okeanologijos Lenkijos mokslų akademijos institutas; Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo institutas; Lundo universiteto Žemės ir ekosistemų tyrimų departamentas; Ščesino universiteto Jūros ir pakrančių mokslų institutas; Rostoko universiteto Informatikos institutas; Danijos technikos universitetas, Nacionalinė subalansuotos energijos laboratorija.

Kontaktinis asmuo: M. Kataržytė, marija@corpi.ku.lt  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)