Britanijoje siūloma atsisakyti mokyklinių vasaros atostogų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-06-27 10:00
Atidarys maziesiems nenaudeliams kalejima Siaip tai tik paskatins mokiniu begima is pamoku. Na nors butu idomu paziureti kas ten per mokykla, gal bus atvirksciai.
Arns 2011-06-27 10:07
Manau pagrindiniai lankytojai bus tų šeimų vaikai, kurių abu tėveliai "karjerą daro". Po kelių metų gražaus pinigo užkals psichologai, nagrinėjantys kodėl atitolsta tėvai ir vaikai vieni nuo kitų, bei žinoma teikiantys konsultacijų paslaugas
nanobullet 2011-06-27 10:49
reik žiuret kad, Kubilius ko panašaus nesumastytu.
Augink pats! 2011-06-27 10:53
Babylono sistema progresuoja, bando izoliuoti žmogų nuo asmeninės patirties. Ateina sovietmečių laikai, prasidės propoganda, pamatysit. Nauja praplautųjų kartą pamatysime po 20metų, dirbk pirk mirk, in hell...
faktas 2011-06-27 12:00
Aš kai baigiau gimnaziją, tikrai jaučiausi, lyg būčiau išleistas iš kalėjimo. Siaubas - pamokos baigdavosi apie 16 val., namų darbai (jei darydavau kruopščiai) užimdavo apie 2 val., pasiruošimas konktroliniams dar 2 val. Nebuvo laiko su mokykla nesusijusiai saviraiškai. Manau, laiko mokykloje ilginimas priveda tik prie žmonių "robotizavimo".
ligonis 2011-06-27 12:08
ir visi turbut bus "mokinami" to, kas siais laikais yra tiesiog kvaila. kals formules ir taisykles kuriu jiem neprireiks, nes juk nera dabar tokie laikai, kai informacija tiesiog visur metosi, ir nesinesiosi su savim istisu enciklopediju, kad prireikus pasiziuretum - todel ir reikia kalt formules.
Kupse123 2011-06-27 12:20
Tik nereikia cia lyginti su Lietuviskomis mokyklomis ,kad cia kalejimas ir panasiai. Anglijoje kiek kitaip. Vaikai patys su mielu noru eina i mokykla, skaito tai ne pareiga o tiesiog smagus dienos praleidimas. Pertraukos pakankamai ilgos ir pamokos idomios. [is draugu pasakojimu kurie tas mokyklas lanke/o ] Tokios mokyklos arba gabiems vaikams kurie nori tik mokytis arba tokiems kurie neturi ka veikt laisvu laiku. Pats nenoreciau tokios lankyt, ziauru.
keine_lust 2011-06-27 12:32
tai kad prie sovietmecio buvo tik dirbk ir mirk
Sniegcius 2011-06-27 12:53
Na kiek aš esu girdėjas tai Anglijos mokyklose visiškai atvirkščiai nei jus sakėte.
Arns 2011-06-27 13:26
akmenukas į tavo pasisakymą, sovietmečiu mokiniams buvo organizuojama papomokinė veikla, vasaros metu taip pat didžioji dalis gaudavo galimybę išvykti į stovyklas, arba jais užsiimdavo kolūkiai, kuriuose galėdavo kažkiek savo reikmėms užsidirbti. Tad šiuo aspektu nepriklausoma Lietuva labai daug visko paliko patiems mokiniams kažkur dėtis, o jei jie nesideda,tai ir atsiranda iš neturėjimo kas veikti pramogų pasekmių.
edragon 2011-06-27 18:14
Čia sunku pasakyt ar gerai, ar blogai. Iš tiesų tai tikriausiai tiesiog kitaip - nei geriau, nei blogiau. Pasaulis smarkiai pasikeitęs nuo tada kai įsitvirtino tipinė šių laikų švietimo sistema, taigi nenuostabu, kad prasideda pokyčiai. Beje prieš kelis metus būčiau sakęs, kad tokia mokykla būtų pragaras, bet dabar esu truputį kitos nuomonės, kažkaip dvyliktoj klasėj, nebežinojau ką daryt su tom atostogom... Nors gal čia buvo laikinai Aš manau, kad norint sukurti mokyklas, kur vaikai nesijaustų kaip kalėjime, reikia visų pirma sukurti gerai veikiančią sistemą, pagal kurią būtų nustatomi kiekvieno vaiko gabumai (turbūt reiktų dar į daugiau faktorių atsižvelgt).
Sarunas 2011-06-27 19:45
Na iš straipsnio supratau, kad tokios mokyklos bus kuriamos vaikams, kurių tėvai neturi laiko su jais būti, dėl darbo apimčių... c'mon!!! Jei gyvenime trokšti daryt karjerą, tai na fig tau tų vaikų..?? Vistiek nematysi tu jų, rūpinsies tik tiek, kad jiems pinigų ir socialinių garantijų netruktų, tačiau ryšio tarp vaiko ir tėvų nebus.. Sueis tokiam 18 metų ir tėvai parodys kurioj pusėj namo randasi durys, pro kurias gali išeit į gyvenimą, neva tai aš iki šiol tavim rūpinausi ir suteikiau pakankamą išsilavinimą, nuo šiol užsidirbk pats..