Nuo 2015-ųjų Pietų Korėjos mokyklose neliks popierinių vadovėlių  (3)

Pietų Korėjos Švietimo, mokslo ir technologijų ministerija praėjusią savaitę paskelbė investuosianti 2 mlrd. JAV dolerių, jog iki 2015-ųjų šalies mokyklose būtų sukurta ir įdiegta tobulesnė ir efektyvesnė interaktyvaus turinio skaitmeninių vadovėlių sistema. Tai reiškia, jog įprasti popieriniai vadovėliai Pietų Korėjoje netrukus taps istorine relikvija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministerija praneša, jog suskaitmeninti bus visų mokomųjų dalykų vadovėliai visose mokyklose. Tiesa, popierinių vadovėlių nebus atsisakyta išsyk: pereinamuoju laikotarpiu jie bus naudojami kartu su skaitmeniniais vadovėliais.

Skaitmeniniuose vadovėliuose bus ne tik visa įprastų vadovėlių puslapiuose pateikta informacija, bet ir įvairios internetinių šaltinių nuorodos, D. U.K. (dažniausiai užduodamų klausimų) skyreliai, kuriais naudodamiesi mokiniai turės galimybę geriau įsisavinti mokomąją medžiagą.

Pietų Korėjos Švietimo, mokslo ir technologijų ministerija planuoja mokyklose įdiegti ir vadinamosios „debesų kompiuterijos“ sistemą – kad vartotojai turėtų prieigą prie visų skaitmeninių vadovėlių ir savuoju planšetiniu kompiuteriu galėtų pasirinkti bet kurį pageidaujamą.

Tam reikės didžiulių serverių resursų bei bevielio ryšio tinklų. Be to, ministerija ketina visus moksleivius iš nepasiturinčiųjų šeimų planšetiniais kompiuteriais aprūpinti nemokamai.

„Mokykloms tereikės pasirinkti, kuriuos skaitmeninius vadovėlius taikyti savo mokomųjų dalykų programose, – pabrėžia ministerijos atstovai. – Nemanome, jog perėjimas prie skaitmeninių vadovėlių moksleiviams kels sunkumų – nūdienos mokiniai prie skaitmeninės aplinkos yra gana įpratę.“

Ministerijoje taip pat planuojama kurti kai kurių dalykų pamokas archyvuose saugoti skaitmeniniu formatu – tam, jog dėl tam tikrų priežasčių kai kurias pamokas praleidęs moksleivis turėtų galimybę „pasivyti“ klasiokus ir išvengti dalyko žinių spragų. Skaitmeninio formato pamokos moksleiviams bus užskaitomos vietoj praleistų realių pamokų. Tokia naujovė būtų itin palanki moksleiviams, mokyklos visavertiškai lankyti negalinčių dėl sveikatos problemų.

Apie ketinimus pereiti prie skaitmeninių vadovėlių sistemos planus anksčiau yra skelbta ir Japonijoje, taip pat kai kuriose JAV valstijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)