Vankuveryje rinkosi inžinerijos ir taikomosios matematikos atstovai  (0)

Liepos pabaigoje Vankuveryje (Kanada) vyko septintasis tarptautinis industrinės ir taikomosios matematikos kongresas (International Congress on Industrial and Applied Mathematics).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į kongresą susirinko daugiau nei 3 tūkst. delegatų iš 70 šalių. Daugiausia dalyvių atvyko iš JAV, Kanados, Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Indijos, Kinijos, Italijos ir Ispanijos. Organizatorių duomenimis, tarp visų dalyvių didžiausią dalį (60 proc.) sudarė akademinių institucijų mokslo ir pedagoginis personalas, šiek tiek mažiau buvo studentų (31 proc.) bei vyriausybinių, pramoninių ir kt. organizacijų atstovų (9 proc.).

Vienas iš pagrindinių kongreso tikslų buvo apžvelgti pačius naujausius matematikos laimėjimus ir jų taikymo inžinerijoje, pramonėje ir kitose mokslo srityse galimybes.

Kongreso mokslinė programa buvo intensyvi – perskaitytos 33 kviestinės ir proginės paskaitos, žodiniai pranešimai buvo skaitomi daugiau nei 650 mini simpoziumų ir kitų teminių sesijų metu, pristatyta apie 270 stendinių pranešimų. Taip pat vyko įvairūs teminiai susitikimai, diskusijos ir renginiai, skirti plačiajai auditorijai.

Mokslinės programos tematika buvo labai plati – nuo visuomenės sveikatos iki aplinkos ir ekonominių problemų. Daugiausia dėmesio buvo skiriama įvairių visuomenei ir pramonei svarbių procesų matematinių modelių analizei.

Kongresai, kuriuos organizuoja Tarptautinė taikomosios ir pramoninės matematikos taryba, vyksta kas ketveri metai.

Aštuntasis tarptautinis taikomosios ir pramoninės matematikos kongresas vyks 2015 m. rugpjūčio mėnesį Pekine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: