Vilniaus universitete kinai mokosi lietuvių kalbos  (3)

Pekino užsienio studijų ir Kinijos Liaoningo universitetų studentai atvyko į Vilniaus universiteto (VU) rengiamą vasaros mokyklą. Trylika studentų iš Kinijos dvi savaites mokysis lietuvių kalbos bei geriau susipažins su Lietuvos kultūra ir istorija: dalyvaus lietuvių kalbos, Lietuvos istorijos paskaitose, lankysis muziejuose ir įžymiose Lietuvos vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi savaites truksiančioje Vilniaus universiteto organizuojamoje vasaros stovykloje kinų studentai mokosi ne tik skaičiuoti, bet ir skaityti bei rašyti. Jaunuoliai atvyko taip pat norėdami patirti, ką reiškia gyventi Rytų Europoje. Kai kurie iš jų ir ateitį sieja su mūsų šalimi. Stovyklos dalyvė sakė labai norėtų tęsti magistrantūros studijas Lietuvoje ir vėliau čia mokyti lietuvius kinų kalbos.

„Aš studijuoju Europos šalių kalbas, ir pamatyti, kaip jūs čia gyvenate. Žinau, kad Lietuva - maža šalis, tačiau labai svarbi: priklauso Europos Sąjungai, neblogai išvystyta ekonomika“, - pasakojo dar vienas iš Kinijos atvykęs studentas.

Kita, Uan vardu prisistačiusi, studentė sakė pirmą kartą apie Lietuvą sužinojusi iš lietuvių krepšininkų komandos, ir iškart pridūrė „jūsų komanda žaidžia labai gerai“.

Vilniaus universiteto atstovai sako, kad tokia didelė studentų iš Kinijos grupė Lietuvoje - pirmą kartą. Daugiau nei pusė iš 13 atvykusiųjų studijuoja lietuvių kalbą ir Kinijoje.

„Pekino studijų universitetas yra vienintelis universitetas Kinijoje, kuriame mokoma 50 įvairių pasaulio kalbų“, - sakė Vilniaus universiteto tarptautinių reikalų prorektorius Rimantas Vaitkus.

Vilniaus universitetas bendradarbiauja su daugiau nei 400 universitetų visame pasaulyje, tarp jų - Egipto, Singapūro, Taivano ir kitų šalių mokslo įstaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Ugnė Galadauskaitė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: