Studijų Lietuvoje kokybė per menka, nes mokslas – per pigus!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2011-08-17 10:17
Dar kiek ir Lietuvos universitetai užsileks patys. Argumentai logiški, tik bėda, nori reketuoti mokėti daugiau žmones kurie naują kokybę pauostyti tik iš tolo gali. Tad gal geriau patys universitetai pasiskolina pinigų iš bankų, su kuriais taip sutaria, atsinaujiną savo bazę ir tik tada ima pinigus iš studentų?
arimanas 2011-08-17 14:19
tegu pirma pakelia algas is minimalaus atlyginimo kad bent tiek galetu studentai uzsidirbti padoriau ir pragyvent. o db is 700lt pragyvenk o jei pakeltu dar studiju kaina, vsio nieks nebesimokins vaziuos is lietuvos. ir taip lietuvoje neimanoma gyvent, o dar viska kelia.... lyg lietuviai butu milijonieriai
rwc 2011-08-17 14:43
Lengva pasakyti: kelkime MGL'ą. Iš ko? Už ką mokėti didesnes algas? Padidinus MGL, bus dar labiau nuskriaustas socialiai jautriausias sluoksnis, nes jis taps nekonkurencingas lyginant su juodadarbiais kitur. Norit, kad lenkai, baltarusiai ar kiniečiai sėdėtų Maximos kasose? O kad mokslą reikia branginti - faktas. Turbūt retas įsivaizduoja, kiek kainuoja pasikviesti kokį S.Briną paskaitai, arba kiek reikia investuoti į universitetą, kad jie patys atvažiuotų pavilioti studentų. Mūsų univerai - skurdžiai, lyginant su oxfordais, mitais, sorbonom, epflais ir ethzais. Pirmiausia turbūt reikia mažinti finansuojamų krepšelių skaičių - jis nesveikas. Geriau paruošti 3 nobelistus nei 10 dinderio mušėjų. Ir tik nereikia pasakų, kad talentai lieka už borto. Visiški lodariai sugeba pirmame kurse išlipti iš mokamų vietų.
- 2011-08-17 15:02
Studentų skaičių apribotų ties 5 - 6 tūkst., ir atsirastų bent pradžiai tų pinigų.