Studentų pažymėjimai vėluoja, bet transportui nuolaidos galios  (0)

Lietuvos studento pažymėjimų (LSP) gamyba užtruko ir baigiantis rugsėjui tik nedaugelis Vilniaus studentų gaus pažymėjimus. Tačiau viešuoju transportu studentai galės važinėti su nuolaidomis, pateikdami naujas laikinas pažymas, praneša Vilniaus universiteto (VU) Studentų atstovybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime teigiama, kad nacionalinės studentų sąjungos (LSS ir LSAS) tyli, tad iniciatyvos imtis buvo priverstos universitetų studentų atstovybės.

Savarankiškai studentams atstovaujanti VU Studentų atstovybė, Mykolo Romerio universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų atstovybės trečiadienį kreipėsi į susisiekimo ir švietimo ir mokslo ministrus bei SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorių, prašydamos ir toliau leisti naudotis universitetų išduodamomis pažymomis viešajame transporte. Ketvirtadienį SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Kontrolės skyriaus vadovas informavo, kad įmonė suteikia teisę naudotis lengvatiniais bilietais ir spalio mėnesį.

Primenama, kad LSS ir LSAS šiais metais išduoda naujos kartos studentų pažymėjimus. Gamyba užtruko ilgiau nei tikėtasi, tad jau visą rugsėjį studentams buvo suteikta lengvata naudotis lengvatiniais bilietais viešajame transporte su aukštųjų mokyklų išduotomis pažymomis.

Dėl pažymos išdavimo reikia kreiptis į aukštosios mokyklos administraciją. Iki spalio galiojusios pažymos nebegalios, tad pažymėjimų dar negavę studentai turės gauti naujas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)