„Pakrikštyta“ mobili biomokslų laboratorija iškeliauja į mokyklas  (0)

Jau šį rudenį Lietuvos mokyklas pasieksianti biomokslų laboratorija pagaliau turi pavadinimą - „Mobilioji bioklasė“. Šis pavadinimas išrinktas iš daugiau kaip 2 tūkst. vardų, kuriuos atviram konkursui pateikė šalies moksleiviai ir studentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mobiliosios bioklasės“ ar „Bioklasės“ pavadinimą pasiūlė net keturi konkurso dalyviai. Visų jų mokyklas mobilioji laboratorija aplankys vienas iš pirmųjų. 

Pagrindinį konkurso prizą – planšetinį kompiuterį „iPad“ – vertinimo komisija skyrė moksleiviui iš Kauno Dovydui Gulbinui, kurio pasiūlytas variantas buvo tiksliausias ir taisyklingiausias lietuvių kalbos požiūriu. Kitiems trims dalyviams (moksleiviams Agnei Semėnaitei, Lukui Barauskui ir studentui Laurynui Tumoniui) bus skirti elektroninių knygų skaitytuvai.

„Džiugu, kad konkursas susilaukė didžiulio jaunimo susidomėjimo, nes tai rodo, kad laboratorijos idėja yra aktuali ir svarbi Lietuvos mokykloms. Sveikiname ir vardo autorius – jų pasiūlytas variantas yra skambus, lengvai įsimenamas, jis labai aiškiai atskleidžia viso projekto idėją“, – teigė konkurso vertinimo komisijos narys Vilniaus universiteto prorektorius prof. Juozas Lazutka.

Iš viso mobiliosios laboratorijos vardo konkursas sulaukė per 500 dalyvių, didžioji jų dalis – moksleiviai. Kiekvienas dalyvis galėjo siūlyti iki penkių laboratorijos pavadinimo variantų.

Konkurso vertinimo komisiją sudarė Vilniaus universiteto prorektorius J. Lazutka, VU Gamtos mokslų fakulteto prodekanė Jurga Turčinavičienė ir šio fakulteto studentė Žana Kapustina, mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ sumanytojas ir organizatorius Rolandas Maskoliūnas, „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinio Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros direktoriaus pavaduotojas Julius Gagilas ir komunikacijos vadovas Egidijus Jaseliūnas.

„Pirmąsias Lietuvos mokyklas „Mobilioji bioklasė“ pasieks šį rudenį: visa reikiama tyrimų įranga jau yra sukomplektuota, o Vilniaus universiteto ir mūsų bendrovės jaunieji tyrėjai šiuo metu aktyviai rengia edukacinę programą“, – pabrėžė programos turinio rengimą koordinuojantis J. Gagilas.

„Mobilioji bioklasė“ bus pirmoji šalyje mobili laboratorija, kuri supažindins moksleivius su naujausiais biomokslų laimėjimais. Šią idėją įgyvendina Vilniaus universitetas kartu su bendrove „Thermo Fisher Scientific“.

Mobili laboratorija bus aprūpinta modernia, daugiau kaip 175 tūkst. litų vertės „Thermo Fisher Scientific“ įranga. Mini autobusiukas su edukacine programa reguliariai vyks į šalies mokyklas. Šių apsilankymų metu moksleiviai galės atlikti pažintinius gyvybės mokslų eksperimentus, jiems bus skaitomos mokslo populiarinamosios paskaitos, vyks pristatymai, mokymai ir diskusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)