Studentai nori rotacijos kas pusę metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-11-11 14:14
jei matuotu vidurki tik is specialybiniu dalyku - sutikciau. jei bendra - didziausia nesamone. pirmi 3 semestrai yra bendrai kazkodel mokomi dalykai. juk nesakysi, kad prastas informatikas, nes is filosofijos 5 turi. jei teisins, kad universitete zmoniu gabumai geriau pasirodo, tegu issiblaivo, nes po ju pataisu priemimo lietuvoi liks tie kurie moka isimint informacija, bet ne patys kurt.
immortallt 2011-11-11 15:08
Jei negali is papildomo dalyko normaliai tureti, tai nu ka padarysi. Ir nuo kada gerai besimokantys yra 80% populiacijos ? Ir zinoma rotacija turi buti kas semestra, o ne kas du metus.
Leons 2011-11-11 16:37
Nu sakyčiau problemos esmė slypi visai ne, kas kiek laiko vykdoma rotacija. Čia nebent gerai būtų dėl to, kad neatsipalaiduotų visiškai po rotacijos ir likusius 2 metus nebimbinėtų Realiai atrodo, kad tie kas renka parašus net neįsigilino kaip vyko rotacija - juk vertinamas ne paskutinio semestro vidurkis, o visų 2 metų virdurkis, kuris ir atspindi visą studijavimo laikotarpį. Beje, pats turiu keletą pažįstamų, kurie ir tų 2 metų nelaukę stengėsi ir sugebėjo gaut valstybės finansuojamą vietą (aišku, ta vieta atsirado iškritus kažkam ar metus studijas). Galbūt reiktų tik sumažint tą 20% normą, tada objektyviau matytųsi, kas prasčiau studijuoja. Argumentas, kad socialiniuose moksluose visi panašiu vidurkiu studijuoja išvis juokingas. Tiems, kurie labiausiai verkia dėl tokių dalykų, galiu tik pasakyti, jog reikėjo mokykloj tiesiog šiektiek daugiau pastangų įdėt ir nereiktų tada verkt dėl mokamo mokslo (nežinau, kaip kažkam egzaminai Lietuvoje gali pasirodyti labai sunkus, nebent galėjo verkt dėl Lietuvių kalbos kur rezultatai būdavo labiausiai subjektyvūs ir neprognozuojami, bet ir jie man nepasirodė sunkūs). P.S. VU Informatikams rotacija išvis nebaisi, nes jų vidurkis apie 6 tik, tai svarbu tik skolų neturėt, dėl kurių išmestų:D
immortallt 2011-11-11 19:37
2 metu rotacijos yda didziausia yra 3-4 kurse, kai jau nebebus kam rotuot. Ir premija uz gera darba turi buti is karto, o ne po kurio laiko - taip geriau veikia skatinimo sistema
noonewilleverseeme 2011-11-12 18:43
Man asmeniškai atrodo, kad tai tarsi atlygis už tai, kad mokykloje stengeisi mokytis. Nėra ko dėl to pykti ir stengtis įvesti savo tvarkos.Tie, kurie studijuoja valstybės finansuojamose vietose stengsis ją ir išlaikyti, kas menkai į tai žiūrės ir iškris, tokiu būdu atlaisvindami vietas labiausiai pastangas įdėjusiems studentams. Mano grupėje nėra tokių, kurie, studijuodami valstybės finansuojamose vietose, savavališkai nelankytų paskaitų ar atmestinai žiūrėtų į dėstytojų užduodamus darbus- visi aiškiai suvokia pinigo reikšmę dabartinėje padėtyje.