Studentai ruošia persversmą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Drutas 2011-11-15 12:13
"Pasak vienos iš „Studijų revoliucijos“ judėjimo iniciatorių Ievos Kačinskaitės — neformalus judėjimas bus aktyvus, tačiau tuo pat metu — nepriklausomas švietimo politikos dalyvis, tad neformalus statusas ideologiškai yra kur kas tvirtesnis nei daugelis juridinių." Pasakė Darbo partijos jaunimo organizacijos atstovė.. Kiek man žinoma ir likę šito 'nepriklausomo' judėjimo dalyviai iš Darbo partijos jaunimo organizacijos "Darbas"..
Creatium 2011-11-15 12:21
Šiaip įdomu kokius jie pasiūlymus teiks dėl mokslo kainos? Siūlys vėl nemokamu padaryt?
Analog 2011-11-15 12:23
Gapšys gi sėdi, viskas aišku su ta kompanija.
ligonis 2011-11-15 14:13
na galetu pradet nuo siulymu, kad semestre esantys dalykai pazimi atspindetu pagal priorita specialybei, o ne lygiai padalinti visiem dalykam, tada butu galima kalbet apie rotacija kiekviena semestra.
WooHoo 2011-11-15 15:15
Mano galva pagrindinė ir turbūt absurdiškiausia mūsų universitetų tvarkos dalis yra tai, kad negali pats išsirinkti kokius kreditus (dalykus), ir kada laikytis, ir tik už juos atskirai susimokėti. Visuose rimtesniuose užsienio universitetuose tai yra leidžiama, aišku tik negalima iš karto rinktis tarkim 3čio kurso dalykų, yra kažkokia logiška seka sudaryta. Ką tas išsprendžia: 1. Esant nepalankiai finansinei padėčiau yra galimybė laikyti, kad ir po vieną dalyką ir tik už jį susimokėti - nebūtina emigruoti, kad susitaupyti iš kart visai studijų kainai. 2. Sudaromos pilnos galimybes ir mokintis ir dirbti - nebūtina emigruoti norint išgyventi ir gali po truputi studijuodamas įsidarbinti toje pačioje srityje ir realiau apsispręsti kuria kryptimi tęsti studijas, kas tau labiau patinka realiame darbe, kas geriau sekasi, kokia tolimesne pakraipa pasirinkti ir panašiai. 3. Bus galimybė studijuoti iškart žymiai daugiau studentų vienu metu, nes jei jie išsidalins ir nelaikys visu dalykų iš karto numatytų per visą kursą, atsilaisvins nemažai auditorijų. 4. Sakyčiau netgi galima būtų už tokią studijų formą nežymiai pakelti bendrą studijų kainą, bet įmokos per tam tikrą laikotarpį ar taip ar taip ryškiai sumažėtų, dėl mažesnio dalykų (kreditų) skaičiaus. Surinktos papildomos lėšos, galėtų būti visam šitam reikalui organizuoti arba pakelti absurdiškai mažus dėstytojų atlyginimus. Vienintelė, bet tikrai nesunkiai išsprendžiama problema: reikės rimčiau organizuoti visą audotorijų ir dėstytojų apkrovimą, bet tai tikrai yra nesunkiai išsprendžiama, užsienyje yra pilna pavyzdžių.
blizzard 2011-11-15 16:50
Na rotaciją paankstinti buvo manau geras sprendimas (nežinau ar čia jie tai stipriai įtakojo ar ne) bet ir dabar yra tokių niekšelių kurie sėdi nemokamoj vietoj ir tuos 2 metus nieko nedaro, žmogus sėdi antram kurse su 5 skolom iš pirmo kurso ir bbd, o žmogus kuris padoriai mokosi sakykim 6-8 vidurkis, tuos du metus moka už mokslą ir negali pretenduot į nemokamą vietą... tai manau rotacija bent jau kasmet tikrai buvo būtina, gerai kad dabar sugalvojo kas pusmetį(semestrą) daryti.. Tikėkimės kad atstovaus studentų nuomonę o ne savo kažkokius privačius interesus, aš kažkaip viliuosi kad jie dar pakankamai jauni kad pradėtų kažkokį perversmą..
Sniegcius 2011-11-15 18:50
o ar po rotacijos, jei studenta perkelia į nemokamą vieta tai kartais jam poto negražina pinigu?
sigun 2011-11-15 19:46
Klausimas kaip išvis galima "pabaigti" kursą su 5 skolomis? Blyn mano laikais techniniame dalyke už 1 skolą iškart į mokamas vietas, o už 3 skolas siųsdavo kartoti kurso arba lauk. Kuris tiksliai variantas nežinau, pačiam negrėsė ir stipriai nesidomėjau, tačiau 4 kursus pabaigė gal ~120 iš 230 įstojusių.
immortallt 2011-11-15 19:57
Ne.
blizzard 2011-11-15 20:38
tavo laikai buvo tavo laikai kaip matai dabar kita politika, kam mest studentą jeigu už jį koledžas gauna finansavimą? juk galima jam leist pasitaisyt, kad ir trečiam kurse pvz.. paskutinę dieną prieš baigiamuosius.. todėl aš už rotaciją visom keturiom.
PCP 2011-11-15 21:03
blizzard 2011-11-15 22:16
Tada mano kolegijos vadovybė absoliutūs debilai ir visiškai nieko nesupranta.. gaila man jų .. aš tau sakau kaip yra, o ne kaip turi būt, vardint nepradėsiu kas kaip ir kodėl bet tokių variantų yra ir ne vienas, na o jeigu tas finansavimas nutraukimas, tada neturiu žalio supratimo kodėl tokius žmones laiko išviso ten... gali nosį krapštyti 2 metus ir turėt kad ir dešimt skolų, tavo vietos niekas iš tavęs neatims, pagal dabartinę tvarką... Gal tam tikrų priemonių galim imtis univero/ kolegijos valdžia, bet bent jau pagal dabartinę tvarką, sakau tik po dviejų metų vyksta rotacija kažkokia ir tikrinimai, iki to laiko gali durnių stumdyt, mano pavyzdys tą puikiai įrodo, o ir tai kad studentai kelia problemą būtent tokią kad rotaciją reikia padaryti kas pusmetį, taipogi tą puikiai įrodo... p.s. galbūt čia dar gilesni interesai yra, kiekviena kolegija ar kita aukštoji mokykla kovoja dėl žmonių skaičiaus, todėl manau logiška manyt kad jie suinteresuoti bet kokį žmogų laikyt po savo sparnu, tuo labiau kolegijos kurioms žmonių skaičius lemia lėšas ir visa kitą.. bet galutiniam rezultate nukenčia studentas kuris mokosi..
titas 2011-11-15 23:06
ne velnio , mano pazystamas VU studijuoja praeitais metais gavo dvi ar tris skolas tai siais metais per rugseji beroc turejo issilaikyti jas ir niekas jam nebuvo nutraukta
Iko 2011-11-16 02:15
Tu greiciausiai didziuojies tuo ir manai, kad kuo mazesnis baigusiuju skaicius tuo geresne mokslo kokybe? Deja realybe yra kitokia, dabar mokaus anglijos universitete ir kas pradeda studijas tas ir baigia, todel, kad tai yra destytojo ir universiteto reikalas ismokinti zmogu, o ne zmogaus reikalas isgyventi. Tai vadinama universitetu ir normaliu mokslu. Kai cia visi reikia, kad tik pusia istojusiu baigia tai reiskia universitetas daugiau nei sudo kruva kuris priemes nesugeba ismokinti, sudominti ir tiesiog ismeta savo studentus. Tokie atvejai cia reti nes tiek studentas tiek universitetas yra suinteresuotas pabaigti sekmingai ir ismokti/ismokyti.