„Google“ jaunuosius mokslo entuziastus kviečia į kasmetinę mokslo olimpiadą „Science Fair 2012“  (1)

Paieškos gigantas Google pranešė, jog prasideda antroji kasmetinė olimpiada Science Fair – didžiausios mokslo online varžybos besimokantiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google siūlo moksleiviams ir studentams iš bet kurio pasaulio kampelio užduoti aktualius klausimus apie supančią aplinką ir atsakyti į juos mokslinių eksperimentų pagalba. Projektą taip pat palaiko Europos branduolinių tyrimų organizacija CERN, kompanija LEGO Group, žurnalai National Geographic ir Scientific American.

Tam, kad būtų galima dalyvauti olimpiadoje, reikia pristatyti projektą, kuriame turi būti pristatytas vienas ar kitas klausimas, o taip pat pateikta ir patikrinta mokslinių eksperimentų pagalba hipotezė. Paraiškos priimamos, užpildžius specialią web-formą. Dalyviai turi būti 13 – 18 metų amžiaus, galima dalyvauti ir grupėmis po 2 – 3 žmones.

Pavyzdžiui, 2011 metų projektų autoriai uždavinėjo tokius klausimus: „Kaip išgydyti vėžį?“, „Ar galima robotą išmokyti kalbėti angliškai?“, „Kaip pagreitinti burlaivį?“ ir kt.

Darbus galima pristatyti 13 kalbų: arabų, kinų, olandų, anglų, prancūzų, vokiečių, jidiš, italų, japonų, korėjiečių, lenkų, rusų ir ispanų. Paraiškos priimamos iki balandžio 1 d., o gegužės 21 d. bus paskelbti 90 regioninių finalistų vardai. Olimpiados Science Fair finalas, į kurį pateks 15 žmonių, įvyks 2012 m. liepos 23 d. kompanijos Google būstinėje Mountain-View (Kalifornija, JAV). Vertinimo komisijos nariams teks išrinkti nugalėtojus trijose amžiaus kategorijose: 13-14, 15-16 ir 17-18 metų.

Olimpiados nugalėtojai gaus prizų, tarp kurių – $50 000 premija mokslams (Google prizas), taip pat 10 dienų kelionė į Galapagų salas kartu su National Geographic žurnalistais ar galimybė atlikti praktiką Google.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: