Valstybė giriasi kompensavusi studijas 1767 studentams  (7)

Nors ne vienas Lietuvos studentas priverstas po paskaitų uoliai dirbti, kad netektų badmiriauti, valstybė giriasi daugiau nei pusantro tūkstančio išrinktųjų kompensavusi studijų kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už studijas sumokėta kaina buvo kompensuota studentams, įstojusiems 2009 m. ir jau pabaigusiems 2 metus arba pusę studijų programos. Kompensacijos skirtos studentams, kurie visą šį laikotarpį arba dalį jo (1-3 semestrus) studijavo valstybės nefinansuojamose vietose.

„Daugiau nei 7,5 mln. Lt buvo išmokėti 883 studentams, studijuojantiems šalies universitetuose. Dar 4,1 mln. Lt buvo paskirstyti 884 studentams, studijuojantiems kolegijose”, - informavo Jurga Barcevičiūtė, Valstybinio studijų fondo vyresnioji specialistė.

Pasak jos, nors universitetų ir kolegijų studentų, gavusių kompensacijas, skaičius labai panašus, tačiau universitetų studentams išmokėta suma yra beveik dvigubai didesnė. „Taip yra dėl to, jog universitetuose studijų kaina yra didesnė”, - sakė ji.

Didžiausia išmokėta suma vienam asmeniui viršijo 37 tūkst. Lt. Šią kompensaciją gavo Vilniaus Gedimino technikos universitete studijas kremtantis Orlaivių pilotavimo studentas. Mažiausia, viso labo 500 Lt tesiekianti kompensacija, išmokėta tos pačios aukštosios mokyklos studentui, studijuojančiam Įstaigų vadybos programoje.

Daugiausia kompensacijų (176) buvo išmokėta Vilniaus kolegijos studentams. Kiek mažiau – Vilniaus universiteto (138) bei Kauno kolegijos (120) studentams.

Už studijas sumokėtos kainos kompensaciją gali gauti tik akademinių skolų neturintis asmuo, kurio rezultatų vidurkis yra ne mažesnis už jų aukštųjų mokyklų, jų studijų programų ir formos to paties kurso studijų rezultatų vidurkį. Taigi - tik patys geriausi. Studentus atrinko aukštosios mokyklos savo nustatyta tvarka. Studentams iš valstybės biudžeto kompensuojama faktiškai sumokėta studijų kaina, ne didesnė už norminę studijų kainą.

Likusieji - ir toliau moka tūkstantines studijų kainas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)