Kas suklastojo Vilniaus universiteto diplomą?  (3)

Kauno miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai suklastoto Vilniaus universiteto diplomo. Šį atvejį tirs Kauno miesto Centro policijos komisariatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilniaus universitetas (VU) kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios publikacijos, kurioje teigiama, kad kaunietė nusipirko VU Kauno humanitarinio fakulteto magistro diplomą.

VU paprašė prokuratūros ištirti, ar straipsnyje pateikta informacija atitinka Baudžiamojo kodekso 300 straipsnyje apibūdintos nusikalstamos veikos (dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu) požymius.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ neatskleidęs pavardės paskelbė interviu su kauniete, kuri tvirtino už 2,5 tūkst. litų nusipirkusi ekonomikos magistro diplomą su rektoriaus parašu. Tuo metu Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekanas prof. Saulius Gudas sako, jog universitetai susiduria su pirktais, t. y. už pinigus kitų parašytais, mokslo darbais, tačiau neigia, kad egzistuoja galimybė nusipirkti diplomą.

Ar kaunietė iš tiesų nesąžiningu būdu įsigijo diplomą, bus aišku pasibaigus tyrimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)