VGTU mokslininkai sukūrė technologiją, kuri gaudys nesąžiningus studentus  (10)

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) sukūrė technologiją, leisiančią efektyviai kovoti su akademiniu nesąžiningumu. Nusirašinėjimas per egzaminus pasinaudojant ausinėmis jau nebe naujiena, tad universitetai privalo atitinkamai reaguoti į esamą situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

VGTU mokslininkai šiai problemai spręsti nusprendė panaudoti mokslą ir prieš keletą dienų sukūrė technologiją, kuria galima užfiksuoti degtuko galvutės dydžio ausines ir taip pagauti nesąžiningus studentus. Ši priemonė bus naudojama jau artėjančios sesijos metu, skelbiama VGTU pranešime.

„Nusirašinėjimo technologijos darosi vis panašesnės į filmus apie Džeimsą Bondą – jos mažėja, tampa nepastebimos akims, galingesnės ir daug pranašesnės už Maksvelo Gudručio bate paslėptą telefoną. Universitetas privalėjo duoti atkirtį nesąžiningiems studentams, tad nuo šiol bandyti nusirašyti naudojantis ausinėmis bus labai rizikinga“, – situaciją komentavo VGTU atstovas žiniasklaidai Justas Nugaras.

Naudodamiesi šia įranga, dėstytojai patys turės mikroausines, kuriomis galės girdėti tai, kas transliuojama radijo bangomis. Mikroausinių fiksavimo įranga bus panaudojama dviem būdais: dėstytojai galės ją pasiimti dekanate ir patys naudoti egzaminuodami studentus, bei bus sudaryta speciali komanda, kuri tikrins atsitiktinai pasirinktus egzaminus.

Nusirašinėjančių studentų likimas bus sprendžiamas atsižvelgiant į aplinkybes – jie galės kartoti kursą po metų arba bus šalinami iš aukštosios mokyklos.

Greitai VGTU bus įdiegta kompiuterinė sistema, kuri leis rašto darbuose identifikuoti plagiatus ir sumažins galimybę pasinaudoti rašto darbus teikiančių įmonių paslaugomis. Taip pat kovojant su tokių įmonių veikla bus papildomai instruktuoti diplominių darbų rengimo vadovai, kurie stebi darbo rašymo procesą ir galės nesunkiai atpažinti nupirktą darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: