Akademinis sąžiningumas: mokantys už mokslą studentai sukčiauja tiek pat, kiek nemokantys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2012-05-24 12:40
sukčiaut žinoma - nėra gerai, bet kai dirbtinai iškeliamas studijų sudėtingumas ir visa ką "mokiniesi" darai, tik dėl egzamino, o ne kažkokio tikslo siekdamas. t.y. "mokymasis" ir tampa tikslu kurį pasiekęs išlaikysi egzaminą, tai ir visai pateisinu ta "nesąžiningumą". žmonės įstojo ten kur įstojo, nes jiems tai įdomu, bet dauguma to "mokymosi" užimą jiems neįdomių dalyku(kurie gal ir stipriai pritaikomi, bet pateikiami visiškai be konteksto) kalimas. turėtų būt taip, kad tu mokiniesi nes tai yra įrankis pasiekti kažkokiam tikslui. juk astrofizikai nesirenka savo srities todėl, kad jiems visada buvo įdomų kokios pasekmės kai kažkokia masė sudaryta iš neutronų tarp kurių beveik nėra tarpų. jie ta sužino kai domisi,kodėl gali egzistuot masyvios žvaigždės su milžinišku laisvo kritimo pagreičiu.
Indigo89 2012-05-24 13:26
Visa tai butu tiesa jei studentu issilavinimu butu suinteresuotas universitetas. Bet jam nuo to nei silciau nei salciau studentai ismoks ka nors ar ne. Netgi atvirksciai, kuo prasciau mokinsis tuo daugiau pinigu atplauks i universiteta. Todel jie lengvai perraso i mokama vieta bet beveik nera sansu kad ka nors ismestu is universiteta. Visada suteiks mokama sansa laikyti is naujo. Viskas cia yra pinigai, destytojai atkala tiek kad niekas neprikibtu kad jie nemokina, studentai islaiko taip, kad niekas neprikibtu, kad nelange universiteto. Lietuva - popierizmo salis, cia svarbu popieriai, o ne esme.
Sleepo 2012-05-24 13:40
Pritariu del pinigu plovimo ir neatsakingo destytoju darbo, taciau tikrai yra atsidavusiu ir idomiai informacija pateikianciu destytoju. Labiausiai is tokiu neatsakingu destytoju, kuriem studentu zinios absoliuciai nerupi- skaidriu dubliuotojai. Tai destytojai, kurie visas paskaitas monotonisku balsu skaitanto skaidres, nepateikia papildomos medziagos, o studentus, kurie pasilieka del platesnes informacijos, tiesiog bando kuo greiciau isvyti is auditorijos.
Creatium 2012-05-24 15:39
Perrašymas į mokamą vietą nereiškia, kad universitetas gaus daugiau lėšų, nes tu esi mokamoje ar nemokamoje vietoje jokio skirtumo, nemokamoje vietoje už tave moka valstybė. O dėl išmetimo tai taip, universitetai labiau suinteresuoti, kad studentai būtų neišmesti iš universiteto, o toliau mokėtų pinigus. Tačiau kitą vertus, tai smunka universitetų įvertinimas (pagal studentų paruošimą/pasiruošimą).
GTRooTube 2012-05-24 20:04
Nežinau ką ten daro kitų miestų studentai, bet Šiauliuose nusirašinėjimas labai mažas. Gal kituose miestuose pernelyg daug informcijos reikalauja mintinai mokėti, kad atsiranda poreikis nusirašinėti.
blizzard 2012-05-24 20:23
Pirmas komentaras ir matome pirmus pateisinimus.. Tai egzaminas tau nėra tikslo siekimas? Gal reikia susidėlioti prioritetus tam tikrus tarp kurių būtų ir pasimokymas prieš egzaminą, nes egzaminas ne koks kolis o daug svarbesnis reikalas.. Taip toli žiūrėdami į ateitį praleidžiat daug mažų dalykų tokių kaip mokymasis. Studijuoja dėl diplomo visi, tačiau pamiršta kad viskas atvirkščiai - gauni diplomą todėl kad studijavai.. kad kažką išmokai ir turi kažkokių žinių, kad esi paruoštas specialistas.. Mokslas ne turi būti įdomus, turi priimti visą mokslą o ne tik įdomias jo detales, jeigu mokslininkais skaitytūsi visi kurie žino kas yra juodoji skylė arba kad buvo toks protingas žmogus pitagoras, tai būtume žemesnio lygio nei dabar afrika. Neįdomu tai nesimokysiu, neįdomu tai reiškia man to nereikia, neįdomu tai eik griovių kast galėsi su savo lygio darbininkėliais apie juodasias skyles padiskutuot.. Mokslas niekuomet nebus visu 100proc. įdomus ir visuomet bus tokios teorijos kurias turėsi iškalt nors tau jos ir nepatiks, galvoji ten teisininkams kokiems labai įdomūs tie įstatymai? nors jie turi daugumą jų žinot žodis žodin kad nereikėtų N puslapių storio knygų vartyt kiekvieną kartą kaip tavęs ko nors paklausia.. Čia ir pasimato visas supratimas mokslo, pasimato ir tai kaip jis vertinamas Lietuvoje..
stiklas 2012-05-24 22:22
Pastebėjau šią problemą savo kailiu taip pat. Didelė dalis grupiokų eidavo į paskaitas tas, kurių dėstytojai skaldydavo prikolus ir mėgdavo pasipasakoti apie savo gyvenimo nuotykius, tuo tarpu tikri specialybiniai dalykai, reikalavę matematinių žinių gilinimo buvo problema, kadangi ten daugumai tiesiog buvo "neįdomu". Kartais susidarydavo vaizdas, kad žmonės ateina į universitetą ne mokytis, o lyg į kokią pramogą - šauniai praleisti laiką.
immortallt 2012-05-24 22:25
Kaip bebutu keista, privaciam ISM universitete ekonomistu ismete 50%, vadybininku kokius 60-70% per 4 metus.
nondescript 2012-05-25 01:51
Tenka sutikti su dauguma komentarų. Pas mus pamenu susirinko motyvuotas kursas, visi turėjo kažkokių tikslų ir pan. bet pamačius studijų kokybę, su kiekvienais metais gretos retėjo ir entuziazmas blėso, atrodo kokie naivus buvom pirmam kurse, kai pagalvoji Visa bėda, kad dviliktokas negali žinot kur istos, nes viena ką rašo studijų programoj ar šneka atvirų durų dienose, o visai kas kita, ką pamato istojęs. Dėstytojams, kaip jau sakė, svarbu tik atidėstyt (paskaičiavus pagal kreditus išvis neturėjom tiek valandų, kiek turėjo būt), o kai ko nors paklausdavai, tai atsakydavo, jog čia reikia savarankiškai mokytis. Bet tada kokio velnio studijuot, jei man reikia mokytis savarankiškai? Sėdi namie, kali, o atėjęs dar turi dėstytojams paaiškint. Kita bėda, kad universitetuose praktikos beveik nulis, o jei ir buna, tai tik dėl vaizdo. Nieks ten rimtai į ją nežiūri. O dėstytojai, kaip tik turėtų būti suinteresuoti praktiką, nes jų pareiga paruošti studentus darbo rinkai. Žodžiu, kol tokia situacija bus, tol nieks ir nesikeis.
Creatium 2012-05-25 09:31
Pas mus privačioje kolegijoje irgi panaši situacija. Aišku, kol kas tik pirmas kursas, tačiau jau atsisijojo dalis. O ir toliau labai rimtai žiūri kas yra netempiantys visai, kas stipresni. Žodžiu, rimtai žiūri į tai ar studentas yra motyvuotas ar ne. Taip pat ir dėstytojai labai stipriai dėsto, visada padeda. Na, visiškai priešingybė tam, ką pasakoja valstybinių kolegijų ar universitetų studentai