Studentų praktikos: nuo „General Motors“ iki ūkio Indijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2012-06-11 19:11
Jei studentas norės visada praktika susiras, tik tiek kad norinčių pas mus nėr, nes ne alų gert ir ne apie mergas šnekėt į darbą eit reik...
Tarkvinijus Išdidusis 2012-06-11 19:52
mch0lic, o koks tau yra skirtumas, kaip kiti gyvena? Nori asmuo ir degraduoja, nori ir gyvena normalų gyvenimą - čia jo pasirinkimas.
titas 2012-06-12 00:59
na praktika toks dalykas - aukstajai svarbu tik pasirasytas poperelis daugiau susidomejimo nera (praktikos ataskaita nerimtai ziurima), studentui svarbu kad praslyst ir nemokamai nevergaut ( net idomu ar studentas butu motyvuotas ir gerai dirbtu jai bent kazkiek jam moketu), darbdavys tai jau kaip paklius vienas pasirasys ir toliau gali jam nebesirodyt akyse, kitas tai uzkraus paciais monotoniskiausiais ir paprasciausiais darbais (nes kas uz stubenta atsakys..) ir praleisi pora menesiu prie kopijavimo aparato
immortallt 2012-06-12 11:04
skirtumas toks, kad dabartine santvarka tai skatine - visokios bedarbio ismokos ir pan. Jas reikia stipriai grieztinti ir apmazinti. Pvz. nori gauti bedarbio ismoka - turi bent 20h per savaite eiti sluoti gatves ar pan. Na nezinau, as praktikos metu gavau alga 12LT/h. Kiti aisku nemokamai dirbo, apie puse kurso tik popieriuka pasirasyta susiveike. O po to skundzias, kad darbo neranda.
Arthuras 2012-06-12 11:08
Immortallt, sakai, jei nori gaut bedarbio pašalpą, reikia atidirbt 20d. gatves šluojant? O jei žmogus dirbo 20 metų ir bac, sveikata prasta, iš darbo išmetė, ir pagal specialybę greitai darbo rast nebegali, o pinigų reikia pragyvenimui? Tai kokio b*b*o tas žmogus mokėjo mokesčius, jei po to neturi jokių garantijų? Kam juos mokėt tada? Kita kalba yra apie piktybiškai nedirbančius, tačiau tokie tikrai bedarbio pašalpos metų metus negauna - pusė metų ir fsio. Tai apie ką kalbam?
Simplicity 2012-06-12 11:21
Vedamas jauno karštakošiškumo ir jausdamasis protingesniu už kitus (12Lt/h ne juokas) pakalbėjo apie tai ko nesupranta (Ne pirmą kartą taip) Pašalpiniai gauna socialinę pašalpą ir dar už vaikus. Žinoma, greta eina maisto paketai, vaikų nemokamas maitinimas, kompensacijos už komunalinius mokesčius ir pan.