Lietuvos mokyklose daugės privalomų egzaminų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2012-08-09 11:58
durniu laivas su tais egzaminais, kokia prasme jais apkraut astuntokus? Jau net nekalbam apie antrokus, ketvirtokus, kurie net nelabai suvokia uz ka yra skiriami tie pazymiai. Tik bereikalingas stresas vaikui, kuris net negali suvokt tu egzaminu prasmes. Desimtokai sunkiai suvokia kokia ju egzaminu prasme, nes jie kaip ir jokios ytakos realiai neturi, tik tiek, kad gal gerai, kad leidzia turet suvokima apie egzaminu vygdyma. nu bet kam tada didint ju skaiciu ? menu egzaminus det ? kam man, tiksliukui, butu reikeje laikyt menu egzamina ?
Shinigami 2012-08-09 12:12
Tam, kad būnant 10 ar 12 klasėje nereikėtu mokytis 5 klasės kurso. Kaip pas mane klasėje vienam buvo iš matematikos. Turėjo susirinkti visas matematikos knygas nuo 5 klasės tam kad išmoktu matematiką.
MrT 2012-08-09 12:18
Pats kaltas, kad durnas buvo ir suolą trynė.
Valentas 2012-08-09 16:09
Tam, kad universitetai nebūtų perpildyti ir bet kokie lopai ten neitų, kaip dabar. Tik nereikia sakyt, kad taip nėra. Mažiau universitetinių studentų - mažiau visokių Riomerių dygs ant svieto...O patikrinimas yra privalomas, tik geriau tegu padaro po 10 klasių ir griežtai: kas nepraeina, tas netesia mokslo toliau, kaip Anglijoj. Tada bus didesnė tvarka. Ne visi žmonės yra skirti akademinei aplinkai ir tai tiesa, be to aš gerbiu visus, kurie įgyja amatą ir dirba. Daug pažįstų tokių ir gyvena labai gerai. O dabar į universitetą patekt gali kas nori, tik pinigus mokėk...Be to, ir kokybė abejotina, kai belekas patenka.
teftelis 2012-08-09 17:42
Teisingai, paverkim kaip vaikams sunku ir kaip jie apkrauti, pastoviai streso būsenoj, ištisom parom mokosi ir dabar jau nespės pavalgyt net dėl papildomų egzaminų. Nežinau kokio amžiaus žmogaus mintis skaitau, bet pats bakalaurą studijuoju ir dar puikiai atsimenu mokyklos laikus. Didžioji dalis tų mokinių juk nevyniojant žodžių į vatą dėję ant tų mokslų, egzaminų. Tokie dešimtokai kas savaitgalį jau girti šlaistosi. Nei jie ruošiasi tiems egzaminams, nei stresuoja. Stresuoja nebent tas retas, kuris dar stengiasi, mokosi. O tokiems vėlgi manau nekenks daugiau egzaminų laikyt, kad pratintųsi ir neperdegtų per brandos egzaminus. Nežinau ir kame problema tiksliukui laikyt menų egzaminą. Ten juk pagrindai. Egzaminas iš kurso, kuris privalomas bendram viduriniam išsilavinimui. O ir tie egzaminai gi nieko nelemia. Pasibandymas, žinių patikrinimas ir tiek.
Valentas 2012-08-09 19:59
Tai ir sakau, kad turi būt griežtai: 10-okas jau turi suprasti, kad kuria ateitį savo. Mokosi - išlaiko, keliauja toliau, nesimoko - jo problema, nes pasaulis nesustos dėl jo vieno. Be to, nevisada visi sutverti akademijai..
Kunigelis 2012-08-09 23:08
Jei 10 neislaiko egzamino kas tada? ismetamas is mokyklos ir negauna nei vidurinio issilavinimo? sutinku kad jaunimas siais laikais nesimoko taciau tam turi butu ivestos kitokios priemones nei ismetimas. Visu pirma 2-4-8 klaseje vykstantys egzaminai turi nurodyti krypti ties kuria tu esi gabus ir kas tau sekasi o nenurodyti balu skaiciu kuri surenki. Taip padetu formuoti zmogaus asmenybe, 10 klaseje egzaminai reikalingi ir visi isvardinti tikrai turetu buti. Egzaminas turetu buti laikomas rimtu ir jo neislaikius taikomos sankcijos ir t.t. nekeliama i 11 klase tarkim. Nes tik sie egzaminai priverstu mokinius susideti bent kazkoki minimalu ziniu bagaza is visu mokslu, o ne taip kad man dailes nereikes todel per pamokas pramalsiu sssss atsiprasant. Zinios plecia zmogaus suvokimo rata ir tikrai nepamaisys, zinoma pateikiama informacija turetu buti supaprastinta ir suprantama. IT rastingumo egzaminas manau taipat turetu buti privalomas gal netgi 12 klaseje, pats egzaminas tik pagerintu supratima apie naujausias technologijas ir padetu jas isisavinti ateityje.
vazzy 2012-08-10 00:36
as snekejau apie antrokus-ketvirtokus situ klausimu. ne viresnius. beje as mokykla jau baiges, taip, kad nereik to lia lia apie amziu. apie koky dar platesni supratima tu sneki ? jei tarkim fizikos A lygyje nera nieko uzsiminta susijusio su Boru, Heizenbergu, Planku, Maxvelu, Sriodingeriu, Pauliu ar kitaip tariant visos fizika nuo 1945. taip pat kaip istorijoje praleidziamos istisos temos ir asmenybes. reik pagrindiniu dalykas programas plest, o ne dailes visokias liept laikyt. nes dabar kaip supratau isvis nori istorijos kursa padaryt nuo Romos laiku, praleidziant apskritai visa senove. bet va kaskas dziaugias, kad visi tures didesni isprusima dailes egzamina laikydamas. apie kokia supaprastinta informacija kalbat? jei mokantis apie 2 pasaulini kara, dauguma sunkiai suvokia, kas pries ka kariavo ir kaip baiges karas. o kam to reikia? vistiek egzaminas ne zinias tikrina ? ten beveik visiskas teksto suvokimas. taigi apie koky bendra isprusima mes cia kalbam ? p.s. apie koky pasirinkima ir parodyma gali but kalba 2-oje, 4-toje klaseje, jeigu apie fizika, biologija suzino mokiniai 6-toje, o apie chemija 8-toje klaseje?