Mokytojas galės panaudoti jėgą ir tikrinti mokinio daiktus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2012-08-31 11:49
O iki siol nebuvo to galima daryt? Beja antraste labai issaukianti ir klaidinga galima interpretuot. O kaip del bausmiu tokiems "nedrausmingiems" mokiniams? Kartais sustabdyt neuztemka, reik isamonint, kad taip daryt negerai ir netoleruotina, nes kitu atveju tai visiskai jokios naudos neduos ir asmenybes formavimosi laikotarpiu nebus tikamai idegta elgesio normos. Galima butu taikyt fizines (jokiu budu nesmurtines) bausmes, kaip pvz kilometriuko prabegimas ar prisitupimu simtukas ar daugiau. Problemos istaku nepalies ir jos neisspres, bet kitakart pagalvos pries ka darydamas. Kas labiau butu tinkamas, ir nesuprantu kodel iki siol dar nera, tai psichologas. Tokiems mokiniams turetu but privalomas apsilankymas pas psichologa ar net keliskart, kol bus isspresta bent jau dalinai. Gali buti papraciausias supratimo stygius, demesio stoka ar nevykes auklejimas seimoj ir tramdymai netramdymai tai vel bus tik begaline kova su pasekmem - tam kartui.
qzar 2012-08-31 12:03
Jai vaikas suinteresuotas smurtauti ir kitaip kelti problemas galvoji jis ims ir vykdys mokytoju ''bausmes'' ? Tokias kaip tu isvardinai baik juokus Ir tuo labiau toks probleminis chuliganas eis pas psichologa ir snekes su juo apie savo busena jausmus ir t.t. As bent tuo netikiu kad tai butu. As manau kad reiketu jaunimui ir taip maziems vaikams paaiskinti kas yra tevyste vaiko atsiradimas.Kaip yra svarbu myleti ji ir tinkamai aukleti.Jai tevai pagarbos kitam neiskiepijo tai jos ir nebus. Tada ir turetu sumazeti tokiu vaiku kurie kelia problemas bet aisku visada bus probleminiu seimu kuriose auga nemylimi vaikai.
sielinas 2012-08-31 17:33
Kažką šiuo klausimu daryti reikėjo. Šis žingsnis jau šis tas.
gamemakerh 2012-08-31 17:38
Mano galva tai reiketu samdyti apsaugos imone (didziosiose mokyklose) pvz kokie 2-3 apsauginiai visada budi (mokykoje jiems paskirtame kokiam kambarelyje). smartfono appso pagalba ar dar kokio nuotolinio briedo budu reikiant galimybei mokytojas issikviecia juos. tie ateina, supakuoja debileli ir po to jau pas juos aiskinimasi su tevais ir direktorium ar mentais. privalumas, jog pries agresorius parodoma agresija, juk dazniausiai banditeliai musa kitus ir keikia mokytojus vien del to, jog patys jauciasi silpni ir taip nori buti dominuojanciais, o del proto stygiaus kitko nesugalvoja. zinoma trukumas butu, jog apsaugos firmai reikia moketi pinigus, taciau jei taikant tokia sistema mokykloms kuriose mokosi 1000+ vaiku tai nemanau, jog labai brangiai atsilieptu. Aisq galetu kilti aziotazas tevu tarpe "ka cia kaip kalejime", bet juk visi puikiai zinom ta tevu fraze "mano vaikas tia tikrai taip negalejo pasielgti" tevu aziotazas butu adekvati reakcija i ju baime del ju klaidongos nuomones ir lukesciu apie ju vaika. Ir paskutinis dalykas. sistema istobulinus taip, jog butu galima koridoriuose irengtomis ccd kameromis stebeti aplinka sumazetu daug mustyniu pertrauku metu. nepaslaptis, jog mokykolse "virsesnieji" ir "lopu" renkasi nalogus ir dar visaip kitiap engia. o cia butu ramu. apsauga pamato, atvaro, supakuoja ir viskas. o po aiskinkis su direktorium ar dar kazkuom kai jau vaizdiniai irodymai yra pateikti. Tokiu budu manau visai butu eliminuota problema del "moksliuku" pamoku nelankymo, nes kaip zinia buna atveju kai engiamas zmogus pradeda vengti mokyklos, nors ir mokosi gerai, taciau patiriamas smurtas liepia imtis krastutinumu, o juk ~90% tikimybe, jog tas moksliukas mokes mokescius bei kels lietuvos ekonomika kai tuo tarpu visi "ereliai" sedes siltai kur nors susodinti UK ar zonoj ar pirie agurku lysviu ;] zinoma dar kartpasikartosiu, jog sita sistema galetu prigyti tik didziosiose mokyklose (mano galva)
batusia 2012-09-01 05:00
Čia aprašytos priemonės saugumui ir tvarkai užtikrinti. Vaiką bausti ne mokytojų pareiga, o tėvų ar globėjų. Atskirais atvejais - valstybės.
Kunigelis 2012-09-01 20:01
Skirt fizines bausmes yra beprasmiska, tai nepades issiugdyt tinkamo mastymo ir nepagerins zmogaus elgesio. Apsauga didelese mokyklose reikalinga, bet prie firmos darbuotoju turetu but samdomas zmogus kuris tikrintu darba ju. Siais laikasi visi visus pazysta ir ta apsauga gali padaryt meskos paslauga chuliganams, pazystami ir t.t. Panaudoti jega jie ir taip galedavo, jei reikedavo ginti kazka ir t.t. Cia tik formalumas, daiktu tikrinimas apsaugos tik nuo narkotiku ir alkoholio. Cigaretes liks opi tema, nepilnameciams tureti cigareciau leidziama, rukyti irgi(nebent atskiti miestai uzdraude) tad viska ka gales rade padaryti pranesti tevams. O sie savo nuoziura spres kaip juos bausti, dauguma mano pazystamu nepilnameciu tevu jau ir taip zino kad ju vaikas ruko. Sustabdyti kaip ir sunku jei jam 16 ar 17 nes nerukys prie taves o uz kampo trauks duma, todel dauguma tevu susitaiko su tuo.
perihellis 2012-09-01 21:29
su rimtu psichologu dar ir kaip šnekėtų apie savo problemas. O su bilekokiu ale psichologu, kuris tik taip vadinasi, tai žinoma, kad niekas nešnekės ir nežiūrės į jį rimtai. Tik kad aš abejoju ar mokyklos yra pajėgios samdyti profesionalus, kurie prie viso to mokėtų dirbti ne tik su suaugusiais, bet ir su vaikais/paaugliais, išimtinais atvejais ir jų tėvais.
mytech 2012-09-01 23:02
Patikek manim, isaugsi, kaip as ir suprasi kad ne karto dirzo be reikalo nebuvai gaves
vvv2 2012-09-03 10:56
- manau visose mokyklose (dalyje jau yra) privalo būti įrengtos ir nuolat veikiančios kameros. Jų įrašus privalo peržiūrėti kažkokia nepriklausoma tarnyba, kad ir dalinių imčių principu, bet būtinai pašalinė ir nepriklausoma, nes su "apsauginiais", tai rūpestingi tėveliai visada sutars Lietuvos giminių krašte..
perihellis 2012-09-10 15:39
aš manau, kad teisingiausia būtų, jei tuos įrašus galėtų peržiūrėti visi asmenys, kurie papuolę tame įraše itraukiant tų vaikų tėvus, mokyklos direktorių, galbūt dar kažkokius tam tikrus asmenis, kurie galėtų būti minimaliai šališki
Simplicity 2012-09-10 16:27
+1