„Supergalių“ mokykla Kinijoje sulaukė policijos dėmesio  (5)

Policija pradėjo tirti vieną mokyklą Kinijoje, Šanchajuje, kai ji neįgyvendino savo pažadų išmokyti vaikus ypatingų galių, rašo „The Telegraph“. Dešimtys tėvų pasijuto apgauti, kai atvedė vaikus nuo 7 iki 17 metų į vasaros kursus, kurie vienam asmeniui kainavo 100 tūkst. juanių (43 tūkst. litų).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokykla žadėjo, kad be kitų galių, išmokys vaikus perskaityti knygą per 20 sekundžių ir rankos prisilietimu identifikuoti pokerio kortą. Ji taip pat skelbė, jog kai kurie gabesni vaikai galės išvysti egzaminų atsakymus savo galvose, vos pažvelgę į testo lapus.

Tokių išskirtinių sugebėjimų galima išmokti, jei klasės nariai įgus naudotis dešiniuoju smegenų pusrutuliu, tvirtino mokykla. Tai leistų vaikams aptikti „bangas“, sklindančias nuo tam tikrų daiktų, pavyzdžiui, žodžių knygos puslapyje, ir savo mintyse susikurti vaizdinį. Šis vaizdinys yra raktas į šias fenomenalias jėgas, aiškino mokykla.

Tačiau kai 10 dienų kursai baigėsi ir 30 juos lankiusių vaikų neįgavo jokių antžmogiškų galių, tėvai suprato buvę apkvailinti. „Pamačiau, kad mano vaikas nieko neišmoko, išskyrus tai, kaip reikia apgaudinėti“, – laikraščiui „The Guardian“ guodėsi vienas tėvas.

Kiti teigė, kad apgautų tėvų skaičius liudija desperatiškas kinų šeimų pastangas, kad jų vaikas pranoktų bendraklasius. „Šiais laikais kiekvienas moksleivis po pamokų lanko papildomus užsiėmimus. Į juos eina ne tik tie vaikai, kuriems prastai sekasi mokykloje, bet ir pirmūnai“, – sakė viena motina iš Pekino, papasakodama, kokį spaudimą juto jos pačios vaikas.

Policija pradėjo tikrinti įmonę, kuri siūlė minėtus kursus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (5)