Kauno moksleiviai tradicinius vadovėlius iškeis į planšetinius kompiuterius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

phemark 2012-09-04 12:37
Neziurint kainos, tai butu labai gerai, jei kiekvienas vaikas turetu po plansetini kompiuteri su geru ekranu, ar e-readeri, nes vien tik pagalvojus kokias kuprines tampydavom (ar turbut tebetampo) pradinukai ir moksleiviai, net siurpas nupurto. Bet pradzia jau zengta. P.S. o ir kainu skirtumas tarp 5-10 nauju knygu ir plansetes/ereaderio jauciu nera didelis (jei net neatvirksciai) P.P.S. O tuo paciu idiegus ir pratybu sasiuvinius, stylusus, ir automatini nusiuntima padarytu darbu mokytojui, darbu surinkimas ir taisymas butu daug lengvesnis, ir patys mokiniai noretu labiau juos daryti
Sokantis Debesis 2012-09-04 15:44
po pusmečio neliks jokio padidinto noro, taps įprasta kaip ir popierinė versija... Šiaip viskas iš dalies puiku, tik klausimas ar penktokėliai nepataps potencialiu taikiniu žemarūšiams kauniečiams su tomis planšetėmis savo kuprinėse ? Ir stebuklas, pradėjo rengti el. vadovėlius... spaustuvėm tai nelabai patiks.
mygatukas 2012-09-04 21:38
man atrodo tai tik klasėse duos naudotis. Nieks neleis į namus neštis.
Talkatif 2012-09-04 22:42
Jau senai pradinukai knygų nesitampo namo. Knygos vertę sudaro jo turinys, o ne popierinė ji ar kompiuterinė. Kainuos vis tiek. Didelis klausimas ar yra tokiam projektui programiškai pasiruošta. Ar yra mokymosi medžiaga pritaikyta tam kursui ir toms planšetėms. Ar tiesiog bus duota ir reikės pačiai klasei pamokas pasidaryt per defli.lt bei redtube. Spėju kol nenaudojamos plačiai planšetes, tol niekas nemetė pinigų į balą joms mokymosi softo, kuris atitiktų klasės kursą, prikurt. Nujaučiu projekto sėkmė ir rezultatai bus nurašyti ant mokytojų. Ir turiu didelę nuojautą, kad ministerijai iki naujų rinkimų reikėjo būtinai įgyvendinti šį projektų, kad kai kurios politinės biurų žiurkės spėtų patys apsirūpinti planšetėmis ir kitu otkatu iš šios įrangos tiekėjų. Jau ne kartą švietimas labai brangaus kompiuterinio šūdo pirko neaišku kam. Nenoriu būt blogas pranašas, bet gali būt, kad tokiam gražiam įpakavime bus eilinis korupcinis mėšlas. Galėsim įvertinti po keletos metų iš rezultatų.
Gaziux 2012-09-04 23:14
Knyga uz ta pacia kaina gales 10-20 metu naudot o plansete vaikui kuriam nerupi kaip ja saugiai naudoti tai ne ilgiau 3 metai. tai manau cia bus pinigu svaistymas, na o jai netycia juos kazkas numes ant zemes tai kaip tada? Duos nauja? Manau geriau tokius dalykus tegul duoda vyresnes klasems ir duotu tik pazangiems mokiniams kaip paskatinima, nes dabar duoti toki brangu irengini vaikui tai manau pinigu svaistymas.
Arwis 2012-09-05 01:34
Knygos atnaujinamos taip ar taip kas ~5 metai. Pirma del turinio o antra del nusidevejimo. Juolabiau as abejoju kad pirks ipad'us ar kitas high-end plansetes kadangi tai nera labai reikalinga jai norima naudoti tik e-knygoms. Uz 500 litu manau tikrai galima gauti plansete kuri patenkintu siuos poreikius.
Arijas 2012-09-05 08:56
Šiaip ne visos knygos atnaujinamos kas ~5 metai. Pvz matematikos mokiausi is 10-15m senumo knygų. Knygos nesikeicia, nes turinys taspats.
kestutisz 2012-09-05 08:59
Kaip "technologijų" puslapyje pasigedau visgi konkretesnės informacijos, ne vien skysto PR'o iš laikraščio. Pvz. planšečių modeliai, koks specifinis softas pritaikytas mokyklai - visgi čia netinka asmeninėm reikmėm naudojamos priemonės vien dėl to, kad nebūtų naudojamos ne pagal paskirtį arba mokytojams po darbo netektų ne vien tik tikrinti namų darbus, bet dar ir tobulintis perinstaliavimo ar upgreidinimų srityje. Nors aišku kažkada pats mokiausi ir nenumiriau su eiliniu pc'iuku :)
Nerkashis 2012-09-05 19:47
iškart sakau - straipsnio neskaičiau. Dukra eina į 3-čią klasę. Na, kuprinė tikrai sveria. Už pratybas sumokėjau apie 80lt. Dar pirkau naują kuprinę, kanceliarijos prekių, suknią ir pan. dalykus. Išėjo apie 300lt. Pilnai sutikčiau, kad mokytųsi iš planšečių. Buvo projektas - interaktyvus mokymas pradinukams. Tai dukra su užsidegimu perklausė ir išsprendė per kokius 3-4 vakarus visą kursą mokymosi medžiagos. Niekur nepabėgsim nuo kompų. Reik su tuo susitaikyt. Kad nepamirštų kaip naudotis parkeriu, dukra eina į dailės mokyklą.