Elektroniniais pažymėjimais valgyklose atsiskaitančių mokinių tėvai galės matyti, ką vaikas valgo  (0)

Šiaulių mokyklos tapo vienomis pirmųjų šalyje, kur vaikai ir jaunuoliai valgyklose už maitinimą gal atsiskaityti elektroniniu būdu naudojant el. mokinio pažymėjimą. Įsigyjantiems maistą mokyklų, kuriose įdiegta minėta galimybė, valgyklose Šiaulių mokiniams užtenka pridėti savo pažymėjimą prie specialaus atsiskaitymo aparato – el. sistemos terminalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam, kad vaikams ir jaunuoliams atsiskaityti būtų patogu, skirtingai nei naudojantis bankų kortelėmis, jokio PIN kodo įvesti nereikia. Ši paslauga mokiniams ir jų tėvams suteikiama nemokamai ir nieko papildomai nekainuoja.

VšĮ „Kretingos maistas“ bendradarbiaudama su el. mokinio pažymėjimo sprendimo diegėjais „E-verslo klasteris“, savo iniciatyva tapo pirmuoju iš didžiausių šalies maitinimo organizatorių, kurių aptarnaujamose mokyklų valgyklose vaikai ir jaunuoliai, naudodamiesi šiuo pažymėjimu, gali atsiskaityti ir už maistą.

„Šauliai patenka tarp šalies miestų, kurių mokyklose diegiama daugiausiai įvairių pažangių technologijų ir sprendimų. Todėl ne veltui galimybę atsiskaityti už maitinimą elektroniniu būdu pirmiausia pasiūlėme šiauliečiams. Siekiame vaikams ir jaunuoliams teikti ne tik kokybišką maistą, bet ir nepriekaištingą ir kuo paprastesnį bei patogesnį aptarnavimą. Mokiniams taip atsiskaityti yra saugiau – jie galės nebesinešioti grynųjų pinigų ir nebijoti, kad juos pames ar kitaip praras. O tėvai, prisijungę prie specialios sistemos internete, nesunkiai patikrins, kiek tiksliai jų vaikas išleidžia pietums ar užkandžiams. Netrukus ši sistema leis pamatyti ir kokį patiekalą vaikas valgė mokykloje“, – teigia Irmantas Norkus, įmonės „Kretingos maistas“ generalinis direktorius.

Šiuo metu tobulinama ir pažymėjimo kontrolės paslauga – po kurio laiko, prisijungę prie sistemos internete, tėvai galės patikrinti ne tik kiek jų vaikai išleidžia pietums, bet ir kokius konkrečiai patiekalus renkasi. Tokiu būdu ketinama prisidėti prie sveikos ir subalansuotos vaikų mitybos skatinimo.

Visi valgyklų darbuotojai griežtai tikrina atsiskaitančių mokinių tapatybę, kadangi ant kiekvieno mokinio pažymėjimo yra jo savininko nuotrauka. Ši paslauga gerokai paspartina ir valgyklų darbuotojų darbą.

Naujasis el. mokinio pažymėjimas šalies mokyklose pradėtas taikyti nuo šių mokslo metų pradžios. Tai ne tik dokumentas, įrodantis, kad vaikas ar jaunuolis lanko mokyklą, bet ir bibliotekos skaitytojo pažymėjimas, įėjimo į mokyklą ar atsiskaitymų už kopijavimo paslaugas kortelė ir kt.

I. Norkus atskleidė, kad apie galimybę įdiegti atsiskaitymo sistemą elektroniniu būdu svarstoma ir kitų miestų ir rajonų mokyklose, kurių valgyklas aptarnauja „Kretingos maistas“. Šiuo metu įmonė maitinimo paslaugas teikia daugiau kaip 250 šalies mokyklų.

Minėta paslauga pradėta teikti Šiaulių Jovaro progimnazijoje, Šiaulių Didždvario gimnazijoje, Šiaulių Rasos progimnazijoje.

VšĮ „Kretingos maistas“ organizuotai teikia maitinimo paslaugas nuo 2001 m. Įmonė aptarnauja daugiau nei 300 įvairių objektų Lietuvoje ir Latvijoje: mokyklas, darželius, globos namus, ligonines, reabilitacijos centrus, verslo bendroves ir kt. Bendrovėje dirba daugiau nei 700 žmonių.

„E-verslo klasteris“ buvo įkurtas 2010 metais, kurio tikslas sukurti atvirų standartų e-paslaugų teikimo sistemą, kuri leistų į vieną kortelę integruoti vartotojo identifikavimo, mikro mokėjimų, nuolaidų, dovanų, e-parašo, viešojo transporto bilietus, bilietus į renginius, kiną ir kitas paslaugas. Šiuo metu „E-verslo klasteris“ apjungia daugiau nei dvi dešimtis verslo įmonių ir Kauno technologijos universitetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)