Lietuvos studentų dvivaldystė baigta: LSAS bankrutuoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2012-11-15 12:09
Kiek man teko susidurti su studentų atstovybėm, tai jos visada būdavo šūdmalių sukčių landynės. Dauguma jos dalyvių kaip studentai buvo visiški lavonai ir degradai - kartodavo kursus po kelis kartus. Vienintelis dalykas, kur jie pasirodydavo gerai, tai valstybės ir rėmėjų pinigų įsisavinimas ir pragėrimas. Va geriausias pvz - 300-400 tūkst. pragėrė. Tokie loderiai atsiprašant atstovauja studentus... Universitetuose tarybinė biurokratija, o studentų sąjungos kitas komunistinis reliktas - profsajungų atitikmuo. Ne tik atitikmuo, bet ir puikus pvz, kodėl profsajungos yra blogai - jos visada suburia ne tuos kurie dirba/mokosi, o tuos, kurie siekia naudos be darbo - loderius. Studentų atstovybės yra vienas iš kaltininkų, kodėl LT aukštasis mokslas ritasi žemyn - jie turėtų kovoti, dėl studentų teisių ir kad fakultetai gerintų savo veiklos rodiklius, kad studentai, kurie nori mokytis, gautų daugiau, tačiau viskas, ką SA daro, yra tūsai ir pinigų kaulinimas. Labai džiaugiuosi, kad bankrutavo parazitai!!!
hostgator 2012-11-15 15:41
Pritariu pirmam postui. I SA renkasi tik visiskai degrave moksle zmones.
blizzard 2012-11-15 16:09
Reikėtų bent dalinai pritarti Karvės postui.. Tikrai į SA renkasi ne tie kurie gali ką nors padaryti, bet tie kurie per gerai save vertina ir siekia dėmesio.
faktas 2012-11-15 16:21
Ne visada. Esu matęs normalių. Bet imant bendrąsias tendencijas, turiu sutikti. Pirmame kurse SA palikau dėl to, kad periodinės išgertuvės man buvo nepriimtinos.
Shinigami 2012-11-15 16:29
Dauguma į univerus stoja tik tam, jog nori pabėgti ir nuo tėvų, ir nuo kariuomenės. Todėl SA turi platu pasirinkimą
Zebediejus 2012-11-15 17:15
Mano patirtis su SA lygiai tokia pati.
immortallt 2012-11-15 19:48
Na galiu pasakyti, kad SA is esmes blogis nera. Blogai yra tai, kaip valdomi univierai ir kokie role primesta SA. ISM'e SA veikia gerai. BI, uzsienio univieras SA irgi dirbo intensyviai ir mano akimis atliko savo darba.
1337 2012-11-15 20:00
Esu buves SA. ir tikrai pritariu Karvei. Pats save visada laikau nemazu tinginiu ir sudmaliu, nu bet ten buvo visai kitas lygis, net ir as turejau ko ismokt Vien tie ju vadinami "projektai" ko verti, kada is ES/univero/dar kazko numelziama pinigu, jie uzsienyje/prie ezero prageriami, o tada rimtais snukiais rasoma ataskaita kokia nauda tas "projektas" dave visiems studentams. Arba ivairios mainu programos, i kurias neoficialiai praeina tik SA nariai, nes eilinis studzius apie tai tiesiog niekad nesuzino arba programa buna skirtas isskirtinai SA nariams Taip pat visa paslaptis, kad SA turbut sedi 70-80% visu to fako "amzinuju" studentu. Zodziu tubula tipisko lietuvisko valdininko kalve... Tada jaunas ir durnas buvau, gaila dabar kai pagalvoji, kad tiek laiko praleidau su sudmaliais vietoj to kad kazka naudingo nuveikciau ar ismokciau...
Mbucks12 2012-11-15 20:17
kaip nekeista, mano aukštojoje mokykloje į mainų programas dar nevažiavo nei vienas SA narys, bet tuzinai paprastu studentų. Aš nežinau kada tiksliai tamsta mokėsi ir buvo SA, bet šiais laikais apie viską yra gerai informuojama, niekada dėl to nekyla jokių bėdų. Jeigu mes šnekam apie "pragerimą" tai čia jau kaip kas. Asmeniškai man paprastas "gėrimas" jokio malonumo nesuteikia, tai tėra paprasčiausias laiko gaišinimas, nebent kartais kur ant žolės pagulėti su chebra ir pašnekėti apie ką nors.
1337 2012-11-15 20:51
Na nelabai noreciau i smulkmenas veltis, bet galiu pasakyti tik tiek, kad veiksmas vyko pries desimtmeti viename is universitetu Su mainu programomis ten slidus reikalas, buvo visiems laisvai prieinamos programos kaip kad erasmus ir panasios, ir buvo tos, apie kurias eiliniai studziai nelabai ir suzinodavo. Nebuvo jos islaptintos, tiesiog apie jas niekas garsiai neskelbdavo. O kadangi apie jas zinodavo "tie kam reikia", tai be dideliu ceremoniju ir vaziuodavo "tie kam reiskia" Bet kaip ir sakiau, visa tai buvo gan seniai, gal dabar viskas ir susitvarke, vistik ne viena karta SA nariu jau pasikeitus nuo tada.
haloo44 2012-11-15 21:07
ktu viskas ir dabar veikia kaip karvė ir 1337 rašė, fakultetų atstovybės grynai šūdą mala. Aišku centrinė atstovybė pasimato, kad kažką paveikia. Kaip rašė 1337 ir dabar ktu į trumpas mainų programas tarkim 1-2 savaitei paprastas studentas nepakliūsi, turi būt atstovybės nariu. O tie retardai važinėja visur už dyka. Ir tas pikčiausia, kad jie dar gauna stipendijas už "aktyvią akademinę veiklą", todėl gerai besimokantiems studentams reikia sumažinti stipendijų skaičių
šakės 2012-11-15 22:29
Gal kas žinot, kodėl Dikšaitis dar vis LSS prezidentas? Jis gi pinigų norėjo pasisavinti nuo surinktų LSP pažymėjimų įmokų. Net pokalbis buvo įrašytas.
MiSiPe 2012-11-15 22:37
Na nežinau kaip pas jus, bet mano manymu perspaudžiat. Pas mus dabar situacija tikrai ne tokia tragiška, aišku yra fruktų, nesąmonių, bet yra ir normalios veiklos. Žinoma nėra taip kad tik tie kurie mokytusi labai gerai eitų į SA. Net sunku įsivaizduoti kaip turėtų vykt universitetinis gyvenimas, be SA. Mūsų atveju ji labai daug ko pasiekia, suorganizuoja, pakovoja. Tikrai negaliu sakyt kad tai vegetacinis tūsas. Čia VGTU.
Dvigubas nulis 2012-11-15 23:44
tikriausiai nė kas antras komentaras šioje temoje neatitinka taisyklių, tai paprastumo dėlei paprašysiu visų nuo šiol .
batusia 2012-11-16 03:32
Esu susidūręs su SA veikla, tai žinau, kad jie tikrai yra linkę praplauti pinigus. Per įvairius renginius ir panašiai... O mūsų seniai tikisi kad jaunos kartos atneš į Lietuvą permainas...
Robinis 2012-11-16 07:07
Faktas, kad sudmaliai Pamenu antram kurse nesugebejo patvirtint studento pazymejimo duomeny..visus metus Nors ir skambinau, rasiau ir prasiau ir t.t...
Shinigami 2012-11-16 08:09
Jaunimas ir neša permainas. Tai yra metodus kaip lengviau, greičiau ir didesnėmis sumomis praplauti pinigus. Kuo čia ne permainos
Aidas 2012-11-16 09:15
Bent jau tikėjomės. Belieka tikėtis, kad savo sričių specialistais taps būtent tie, kurie mokosi.
Talkatif 2012-11-17 23:25
Labai apmaudu girdėt visa tai apie SA. Ne taip jau senai mums didžiausias tikslas buvo garsint savo fakultetą ir rūpintis savo studžias. Taip, būdavo balių. Bet po didžiųjų renginių ar darbų. Pinigai tada nėjo iš univero ar dar kur. Tekdavo per renginių organizavimą patiems užsidirbt. Vykdant, kad ir kokios dviračių aikštelės studentams projektą babkės iš fakulteto valdžios tekdavo išsimušinėt. Žinoma buvo įvairių žmonių, su įvairiais tikslais. Tik vėliau valstybės buvo numatytos studentų savivaldos ir jų finansavimas. Prieš kelis metus buvę kolegos varė kalbėtis su naujos kartos SA, lauž ragų, kad šūdą mala. O šįmet vėl dėl naujų jau buvo skundai iš fakulteto valdžios, kad su SA nesusitvarko, o tie visiems per galvas lipa ir totalų š mala. Žinant kiek vilčių dedama į jaunimą ir matant, kaip jis elgiasi, kažkaip visiškai iš pradedi nieko nesitikėt. Reikia vėl rišt studentų savivaldų nemokamą šėrimą ir duot patiems išsikovot viską. Nes nevertinama ir jokių norų įdėt pastangų nematyt.