Nusprendė, kokioms specialybėms valstybė skirs daugiau pinigų  (0)

Pirmadienį ministrų kabinetas svarstė, kurioms specialybėms aukštosiose mokyklose turėtų būti skirta daugiau dėmesio ir kurioms specialybėms turėtų atitekti daugiau studijų krepšelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po pasitarimo pasisakęs Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis teigė, kad nuspręsta už valstybės lėšas rengti daugiau inžinierių-technologų, miškininkų, slaugos darbuotojų. To bus pasiekta mažinant krepšelių skaičių humanitarinėms, socialinėms, teisės, vadybos programoms.

„Iš buvusių vienuolikos krepšelių pasiskirstymo grupių padarėme devyniolika, atsirandant tokioms grupėms, kurios bendroje sistemoje niekaip negalėdavo liberaliai skirstant krepšelius konkuruoti dėl valstybės finansavimo tam tikrose specialybėse“, - kalbėjo ministras.

D. Pavalkis taip pat teigė, kad bus stengiamasi persiorientuoti į modulinį mokymą, kai paskutiniais studijų metais suteikiami papildomi įgūdžiai.

„Sunku pasakyti, kokių specialistų reikės po 4-6 metų, todėl einama prie modulinio mokymo, mokant studentus vienoje kryptyje ir jau likus metams iki baigimo jam suteikiami papildomi įgūdžiai ir jis išeina tiksliai paruoštas“, - savo vizija dalijosi ministras.

Studijų krepšelių perskirstymui pritarė ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Aleksandro Stulginskio universitete reikalingi specialistai, kurie būtų parengti pagal valstybės užsakymą. Taip pat inžinieriai-technologai, taip pat sporto universitete. Nenormalu, kad giriamės, jog turime olimpinę plaukimo čempionę, o nė vienas plaukimo treneris nėra rengiamas naudojant valstybės pinigus“, - po pasitarimo Vyriausybėje kalbėjo premjeras.

Pirmakursių studijoms finansuoti šiemet ketinama skirti apie 9 proc. mažiau lėšų nei pernai. D.Pavalkis sako, kad papildomų pinigų kol kas neatsirado.

"Kol kas mes tų pinigų ieškome, mes skirstome tai, ką turime. Apie pinigų pasiskirstymą gali būti klausimas peržiūrint biudžetą metų viduryje", - teigė jis.

Valstybės ketinama skirti per 15 tūkst. šiemet į aukštąsias įstosiančių pirmakursių. Iš jų 14 tūkst. 812 studentų mokysis valstybės finansuojamose vietose, 605 studentai gaus studijų stipendijas.

Anot Švietimo ir mokslo ministerijos, tai 1 tūkst. 782 studentais arba 10,4 proc. mažiau nei 2012 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)