Prognozė: perspektyviausių profesijų atstovams – 3 tūkst. Lt pradinė alga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-04-02 23:14
Propagandinis straipsnis, neatitinkantis realybės. Pažįstamų IT turiu ir tokių, kurie 1,5 kLt gauna ir tokių, kurie gauna 7 kLt, bet jie man labiau robotus primena, nei žmones. Dauguma iki 2 kLt gauna ir yra tuo nepatenkinti, papildomai frylansina kurdami puslapius už 1 - 4 kLt. Daug išsamiau aš galiu pakomentuoti biotechnologijas. Pats esu genetikos magistras ir baigęs studijas išvaikščiojau visas geriausias Lietuvos ir Lietuvoje veikiančias užsienio kapitalo biotechnologines įmones dėl darbo interviu. Daugelyje jų man pasiūlė darbą, nes specialistų tikrai labai nedaug. - Lyderiaujančioje įmonėje man pasiūlė 2600 Lt išskaičius mokesčius po bandomojo laikotarpio. - Kitoje stambioje - po mokesčių ir bandomojo laikotarpio - 2500 Lt (su sąlyga, kad bus pasiekti tikslai). Plius dar darbas pamaininis slenkančiu grafiku... - Lyderiaujančioje klinikoje pasiūlė 1400 Lt + ~500 Lt nuo projektų, jei tų projektų yra. - Visose kitose atlyginimas po mokesčių <1500 Lt. Po kurio laiko bare apie pasiūlymus pakalbėjau su savo grupiokais, kurie ėjo ten pat. Visiems buvo siūlomi tokie pat užmokesčiai ir žiaurios sąlygos. Kai kurie su raudonais diplomais ir >3 metų patirtimi. Kiek žinau, 3 kLt po mokesčių negauna nei vienas net ir dabar. Geriausi buvę grupiokai jau darbuojasi UK, Danijoje ir Norvegijoje. Ten biotechnologijos tikrai perspektyvu. Lietuvoje padėtis apgailėtina. Dar visi nutyli vieną labai svarbų niuansą - nežmogišką reagentų ir įrangos taupymą ir žiaurią konkurenciją, nes naudodamas "lietuviškas" technologijas privalai konkuruoti su viso pasaulio mokslininkais. V. A. Bumelis galėtų konkrečiai įvardinti, kur gaunamas atlyginimas iškart po studijų nuo 3 kLt, nes dabar skleisdamas savo propagandą šlykščiai apsimelavo per visą Lietuvą. Atlyginimai net su patirtimi 3 kLt nesiekia, o ką jau kalbėti apie tą žodelį "nuo...".
jureivis 2013-04-02 23:21
Man yra juokinga, kai zmones savo specialybe renkasi pagal miesta, pagal jos populiaruma ir pagal klubu skaiciu mieste. As labai ilgai rinkausi savo specialybe, zinojau tuo metu, ka kiekvienas universitetas siulo, kokios perspektyvos baigus ta specialybe tame universitete. Taip mano specialybe Lietuvoje nera populiari, nes apie ja nedaug kas zino, kai stojau i viena vieta pretendavo 0.7 zmogaus, po 5 metu jei neklystu jau buvo 1.3 zmogaus, nes visuomene yra svieciamia apie juriniu specialybiu perspektyva. Jei kalbant apie darbo salygas laive, tai galima prilyginti su google darbovietemis. Kiekviename naujasniame laive yra pirtis, sporto sale, kaikur mini baseinas, krepsinio aikstele kajutese kompiuteris su palydoviniu internetu, televizorius ir garso aparatura (zinoma nekalbu apie Lietuvos laivyna, nes jureiviui nera skirtumo kokios salies laive busi, nes keliones ir kitas islaidas apmoka kompanija pwz paskutini karta skridau is Lietuvos i Kinija, o parskridau is Olandijos i Lietuva)
Arthuras 2013-04-02 23:28
Faktas, tai gal tavo pažįstami IT specialistai labai jau prasti? Ir apskritai, ką tu laikai IT specialistu? Tai gali būti ir programuotojas, ir administratorius valdiškoje įstaigoje, kuris tik kaišo tinklo kabelius ir tampo po pastatą aparatūrą. Be abejo, jų skirtingi ir uždarbiai. Esu girdėjęs apie ne vieną studentą, kuris uždirba ~3000lt ant popieriaus. Be abejo, tai ne ta suma, su kuria gali būt ramus, bet gyvent šiaip ne taip galima. Bet kokiu atveju, IT sritis daug perspektyvesnė, nei dauguma kitų, nes jei jau esi geras IT specialistas, tai jei ne Lietuvoje, tai kitose užsienio šalyse rasi labai neblogai apmokamą darbą. Gal plačiau?
kionig 2013-04-02 23:39
Kiekvienam savo. Žmonos ir vaikų, nepasiimsi į kelionę kartu. Kitam bus prioritetas, kur darbovietė už 100 metrų, nors sąlygos nebus kaip Google būstinėje, bet tai pakankamai didelis pliusas. Taigi yra begalė dalykų, norų ir lūkesčių, kurie vienaip ar kitaip persipina ir kiekvienas pasirenka sau, tai kas prie širdies, na arba dar nėra apsisprendęs ir yra klaidų ir bandymų kelyje.
vvv2 2013-04-03 14:53