Žinia studentams: prekyba rašto darbais – legali

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GTRooTube 2013-05-11 11:57
Ai, kad niekas tų darbų neskaito, niekam jie ir neįdomūs, net patys komisijos nariai, kažkaip be ugnelės žiūrį į pristatymus, tarsi neįdomu jiems būtų.
hostgator 2013-05-11 13:26
O kas ten yra idomaus? is kokiu 5-10 straipsniu/knygu susisteminta informacija (bandyta savomis mintimis nevykusiai perfrazuot) ir sudeta i viena darba. Nieko unikalaus.
bahuriux 2013-05-11 19:27
O tai gal ir nusipirkti diplomus legalu? Juk vistiek viskas vykta uz pinigus.
Kilgoras Trautas 2013-05-11 23:44
Tu ligini b*bį su morka.
Eidumukas 2013-05-12 13:48
Šiaip tai civilinės teisės prasme tai nėra legalu, nes abi šalys žino, kokiam tikslui perkama ir kam jis rašomos. Todėl sutarties objektas yra neteisėtas ir, pvz., kai sumoki pinigus jau teisiškai nebegalėtum jų reikalauti atgauti, jei darbas blogai parašytas (valstybė negina tavo teisių tokiame sandoryje). Jau viena tokia rizika, kad gali nebeatgauti pinigų už nekokybišką darbą turėtų atgrasyti dalį "pirkėjų". Taip pat toks juridinis asmuo, kuris teikia šias paslaugas, turėtų būti išregistruotas pagal CK. Antra sankcija-išmetimas iš universiteto (kas retai veikia) O administracinės ir baudžiamosios atsakomybės turbūt neitų taikyti. Man labiau panašu, kad tiesiog reikia daugiau iniciatyvos iš teisėsaugos pusės.
Pumper 2019-04-17 11:45
Tai iškart sakykit, kad nusipirkti diplomą taip pat legalu ir bus baigta.
SaMaras 2019-04-17 22:38
Na turėti kirvį, pardavinėti kirvį, naudoti kirvį malkoms kapoti yra leidžiama, o vat kneckinti bobučių negalima. Taigi mokslinių straipsnių/darbų ir pan rašymas yra galimas už pinigus.. o vat jų pateikimas kaip savo rašyto jau kita kalba..
Hmz 2019-04-18 00:21
Kirvis yra universalus įrankis, naudojamas buityje. Darbai, apie kuriuos eina kalba, yra naudojami tik vienu tikslu - diplomo gavimui apgaulės būdu. Tad kalbėti turėtume ne apie kirvius iš Senukų, o apie įrankius, retai naudojamus mūsų buityje, bet gerai pritaikytus žmonėms užmušinėti - alebardas, svaidomuosius kirvius ir pan.
SaMaras 2019-04-18 06:28
Na baigiamasis darbas iš esmės yra tam tikros apimties tam tikros formos mokalinis straipsnis. T.y. plačios paskirties "įrankis". Ok, kirvis netinkamas pavyzdys, gal tuomet palyginkime su antiradaru ar teleskopine lazda, kur ribojama tik naudojimas, bet prekyba ne. Grįžtant prie esmės, jei aš aptinęs pinigais ir nusisamdau pora laboratorijų, kad man atliktų tyrimus ir remdamasis jų ataskaitomis parašysiu darbą tai viskas ok, bet jų ataskaitos nešimas kaip savo darbo būtų yraktuojamas kaip nusiksltimas.. esmė laboratorijos reikalas atlikti tyrimą ir pateikti ataskaitą pagal užsakovo pageidavimą..
Ar_as? 2019-04-18 09:36
Kūrybingai žiūrint svetimo darbo pateikimą kaip savo galime laikyti ir sukčiavimu pagal BK 182 ir dokumento klastojimu pagal BK 300. Nesu baudžiamosios teisės specialistas, manau pasinagrinėjus palįstume ir dar po keliais straipsniukais. Tokiu atveju darbo pardavimas, išmainymas, padovanojimas ir kt., žinant, kad darbas bus naudojamas nusikalstamai veikai/ teisės pažeidimui yra akivaizdus bendrininkavimas. Problema kyla tik įrodinėjant "žinojimą". Su kirvio analogija būtų labai panašu: jei prekybos centras tau pardavė kirvį, yra viena, jei pas kaimyną pasiskolinai kirvį, sakei kad reik malkas kapot, yra viena, bet jei atėjai pas kaimyną, sakai parduok kirvį, einu Petrą užkaposiu, kaimynas pardavęs tą kirvį jau bendrininkauja.