Tailande per egzaminą studentai turėjo būti su akidangčiais, kad nenusirašinėtų  (0)

Tailande Kasetsato universitete imtasi drastiškų priemonių prieš nusirašinėjimą – studentams liepta per egzaminą raštu naudotis akidangčiais, kad negalėtų žvilgtelėti į greta sėdinčiųjų egzaminų lapus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keistoką įtaisą – du A4 dydžio popieriaus lapus, sąvaržėlėmis pritvirtintus prie kaktos raiščio – praėjusį trečiadienį buvo užsidėję beveik 100 studentų per tekstilės egzaminą.

Tokį išradimą pasiūlė vieno įžymiausių Bankoko universitetų profesorius, susirūpinęs, kad nedidelėje auditorijoje, kurioje vyko egzaminas, galima nesunkiai nusirašinėti.

Tinkle „Facebook“ įdėta nuotrauka, kurioje matyti pilna auditorija studentų su „akidangčiais“, sukėlė pašaipų lietų Tailando žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

Tokia reakcija privertė universiteto vadovybę liepti nusiimti akidangčius, o universiteto dėstytojai televizijos studijose turėjo aiškinti, kodėl imtasi tokios neįprastos priemonės.

„Tai tik dėl juoko, kad studentai atsipalaiduotų... Aš norėjau, kad jie nebūtų sukaustyti“, – sakė naujienų agentūrai AFP telefonu 40-metis profesorius Nattadonas Rungruangkitkrai (Natadonas Rungruangtikrajus).

Pasak jo, tokia mintis jam šovusi praėjusią savaitę diskutuojant su studentais, kaip galima būtų sutrukdyti nusirašinėjimui.

„Dėl bandymo buvo susitarta – tarp manęs ir studentų – jiems patiko, – aiškino profesorius. – Jie sakė, kad akidangčiai gali sumažinti stresą per egzaminą ir padės jiems susikoncentruoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)