Profesorius apie studentų gabumus: padėtis tragiška

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2014-01-16 12:34
- Taip, čia ne profesoriaus o pradinių klasių repetitoriaus "nusiskundimai".. p.s. .. aukštojo universitetinio mokslo tikslas yra ne daugybos lentelėse "treniruotės", ir net ne uždavonių sprendimo maratonai. Universitetinis išsilavinimas privalo išmokyti mąstyti, abejoti stagnacinėmis "tiesomis", kurti ir ginti sukurtą.
mqwa216t8q 2014-01-16 13:19
Nemoka spręsti uždavinių - neatitinka valstybės ir pačios mokymosi įstaigos reikalavimų - tai meskite velniop tokį studentą ir neimkite pinigų iš jo. Ar jis su šautuvu ten įstojo ir pagrąsino, jog privalote priimti jo pinigus? 'jum tikrai neverta studijuoti tiksliuosius mokslus', ir iš tiesų jie buvo teisūs, aš ten nesijaučiau gabus. Stojau, nes kaip ir kiti norėjau diplomo, darbo ir pan. Bet ar tai vien tik mano problema, jog mane priėmė į valstybės finansuojamą vietą į tiksliuosius mokslus, su 5% matematikos egzaminu. Juk ne studentas sugalvojo, kad valstybei trūksta specialistų, inžinierių, programuotojų, informatikų ir t.t. ir ne studentas reklamuoja per visas galimas viešųjų ryšių priemones, jog šių mokslų reitingas vis didėja, ir susirenka vis daugiau studentų, ir ne studentas atvėrė galimybę sau su apgailėtinais balais stoti į elektros inžineriją. Situacija tokia, jog į žemiausius reikalavimus keliančius mokslus susirenka ne patys gabiausi, su mažesniais balais arba su santaupų 'bagažu', todėl nėra ko stebėtis ir šlykštėtis. Gauname tai, ką sėjame. O dėl kalkuliatoriaus, tai dieve mano... Jau įsivaizduoju kaip NASA mokslininkai viską skaičiuoja ant pirštų. Technologijos kuriamos tam, kad palengvinti darbą, kasdienybę, mokslą ir naujų technologijų kurimą. kalkuliatorius šiuo atveju irgi yra technologija, ir net gi labai didelė jos dalis, be kalkuliatoriaus nebūtų daugybės kitų dalykų, o be jo naudojimo užtruktume šviesmečius, norėdami atlikti skaičiavimus, kurių žmogaus protas greitai apdoroti negali. Gaila, tik kad vidurinėj asmenybė daugiau luošinama nei ūgdoma, tų pačių pedagogų kompleksų dėka, atseit, jog 'viskas turi būti kaip senais laikais' (px, kad mes mokome jaunąją kartą, kur daug kas kitaip, tačiau mes manome, kad geriausia yra tai kas jau buvo. Tarybiniais laikais nebuvo pas mus skaičiavkių, tai nėra čia ko ir dabar jų naudot)
Arthuras 2014-01-16 13:23
Apgailėtino veikėjo paverkšlenimai, net neverta diskutuot.
Ethanol 2014-01-16 13:26
Tik kad universitetinis švietimas pas mus daug kur apsiriboja tuo, kad per paskaitas studentai ranka perrašinėja tai, ką diktuoja dėstytojas, kad po to tai mokytųsi mintinai ir per koliokviumą gavę du atvirus klausimus (pvz.: 1) pogumburio veikla 2) smegenėlės ) rašytų viską, ką atsimena iš to ką iškalė.
Laurynas19 2014-01-16 14:28
Tikrai yra blogai kai žmonės nesugeba logiškai mąstyti, ir prisimenu atvejy kai 12klasėje vienas veikėjas per matematikos pamoka pakviestas prie lentos nežinojo jog dauginant iš 0 gaunamas 0 .. Tikrai graudu tokiais atvejais ,, Bet nereikia labai sureikšminti ir sakyti jog tai tik Lietuvos problema.. drįsčiau teigti jog UK situacija daug kartų prastesnė.. Čia neseniai įmonėje kurioje dirbu turėjom Excel pamokas, ir mokytojas užrašė: 2 + 4 * 2, ir paklausė koks atsakymas? Pagalvojau jog čia kažkoks pokštas.. Bet kai pasipylė iš studentų bei kitų "inžinierių" lūpų atsakymai: 12 , 12 , 12 , 12 ... Tai supratau, kad čia nebuvo pokštas ir tikrai reikia kai kuriuos mokyti tokių dalykų. O kai prasidėjo paprasčiausios excel IF sąlygos pasidarė daug graudžiau.. (Ir taip, visa tai pasaulinio lygio kompanijoje)
vvv2 2014-01-16 14:40
- Operacijų hierarchijos laipsnis nėra "gamtos dėsnis", tai grynai laikinas biurokratinis sutarimas, dažnai nesutampantis įvairiose terpėse, todėl rekomenduojama naudoti skliaustus.. Ir bendrai, šiandien didelė problema, kad įvairius lokalinius regioninius religiniu kultūrinius sutarimus priima kaip suprantamą tiesą, piktinasi jog jaunimas tuo abejoja. Aš už jaunimą, kad ir klystantį senų doktrinų atžvilgiu! p.s. .. žinoma kokrečiai excel'yje tai apibrėžta.
modis 2014-01-16 15:27
Dar nemačiau kur arabiškų skaičių aritmetinių veiksmų logika skirtųsi. Juolab tokios niekas nesutinka mokykloje/universitete. O dėl filosofinio klausimo ar reikia mokėt skaičiuot be kalkuliatoriaus... Manau tu man neįrodysi, kad galima kurti eilėraščius nemokant skaityti. Norėčiau, kad kas įvardintų klasiką, kuris nemokėjo skaityti. O bajeris, kad Einšteinui buvo sunku išmokti daugybos lentelę ir gaudavo dvejetus... jis buvo genijus, jis susikūrė savo būdą skaičiuoti mintinai. Jis vis tiek gaudavo teisingus atsakymus. O visi tie nemokšos yra tiesiog žmonės nemokantys skaičiuoti.
vvv2 2014-01-16 15:59
- Kad kažkas nemoka pozicinės dešimtainės skaičiavimų sistemos, pilnai sutinku, bet prieštarauju tam, jog tai vienintelė įmanoma sistema (apie tai diskutavome su dingusiu rwc).
immortallt 2014-01-16 16:11
Priima visus degradus, po to verkšlena. Kadangi žino, jog tik totalūs degradai neįstoja, tai ir krenta lygis. O darbo neranda dėl 2 priežasčių - idiotišką profesiją baigė. Pvz teisę ar japonų kalbą. Pirmu atveju 100 baigusių į vieną vietą, antru, Lietuvoje turbūt tėra tik 2 darbo vietos viso.
vvv2 2014-01-16 16:23
'as sakė, kiekviena melžėja aiškina kas yra filosofija ir kaip reikia skaičiuoti!
ZmogZ 2014-01-16 16:40
o tai profkės kam? ir kolegijos?
kmr 2014-01-16 16:42
lt.wikipedia: "Logika <...> plačiąja prasme – taisyklingas mąstymas, samprotavimų eiga, sveikas protas, vidinis dėsningumas. <...> Loginės operacijos: apibrėžimas, klasifikacija, įrodymas, paneigimas ir kt." kaip įsivaizduoji logiką be apibrėžimų, sutarimų, hierarchijų, eiliškumų? Juk kad 2+3=5 irgi yra susitarimas. Ir jei Petras man duos 2 obuolius, o Marytė 3 kriaušes, tai rem. šiuo susitarimu juk logiška, kad turėsiu 5 vaisius? Dabar pakeiskim susitarimą nauju, kad 3+5=2. Tuomet gausiu išvadą, kad prie Petro 3 obuolių pridėjęs 5 Marytės kriaušes turėsiu 2 vaisius, ir ji taip pat bus logiška. Bet tai tik įrodo, kad loginis mąstymas neatsiejamas nuo apibrėžimų, sutarimų, operacijų, t.y. nebūtų jų, nebūtų ir logikos, kurios apibrėžimą čia įkopinau.
vvv2 2014-01-16 16:46
- profkės ruošia įvairių profesujų darbininkus (ne amatininkus). - kolegijos ruošia vidurinės grandies įvairių profesijų vadovus (ne projektuotojus) - aukštos kvalifikacijos amatininkai, tai kitais žodžiais projektuotojai tiltų, pastatų, kompiuterių, TV ir t.t. p.s. .. universitetinis mokslas skirtas fundamentinio pažinimo vystymui, tyriamajam ne komerciniam darbui. Taikomojo mokslo projektai priskiriami prie amato.
Benas_v 2014-01-16 17:07
Amatininkas tai kalvis, statybininkas, stalius Projektuotojas, indzinierius tai profesija.
immortallt 2014-01-16 17:08
Universitetai neturi ruošti amatininkų, amatininkus turi ruošti profkės ir kolegijos (priklausomai, kaip sutarsim, kas yra amatas). Universitetai ruošia būtent labiau akademinę visuomenę, kuri užsiima daugiau moksliniais darbais, sudėtingi projektai, dar vadovavimas gal. vvv2, tu nesupranti, kas yra amatininkai. Lietuvoje universitetai veikia pagal iškreiptą suvokimą. Pas mus stalius turi universitetą baigti. Buhalteriai irgi. Nors buhalteriją jei nori išmanyti, daug geriau baigti kolegiją. Joks universitetas Lietuvoje tam neprilygs. Nes buhalterija, tai labiau amatas. Ekonominės analizės, medicina ar teisė, tai ne amatas.
Armageddon 2014-01-16 19:59
Šiaip jau, kad ir 1+1=2 yra įrodoma http://tachyos.org/godel/1+1=2.html
MrChuck 2014-01-16 20:46
[quote="mqwa216t8q"]Nemoka spręsti uždavinių - neatitinka valstybės ir pačios mokymosi įstaigos reikalavimų - tai meskite velniop tokį studentą ir neimkite pinigų iš jo. Ar jis su šautuvu ten įstojo ir pagrąsino, jog privalote priimti jo pinigus? [.......] Tušti puodai garsiai skamba...galėjai bent "nepasigirt" kad iš matematikos 5proc įkabinai...ne be reikalo sako kad protingas žmogus mato savo klaidas ir jas pripažįsta, o čia vėjavaikis viską "supylė" ant sistemos, bet egzaminus laikė jis...Jei šiam technologijų amžiui nebesupranti, kam reikalingas skaičiavimas popieriaus lape, reiškinių prastinimas, rašymas TUŠINUKU, fizikos, chemijos lygčių sprendimai, loginiai uždaviniai, nesiskelbk čia, kaip šviesaus proto persona, nes "NASA ant pirštų neskaičiuoja.." Vairuot nemokėsi - mašina nevažinėsi, jei sudirbo tie 5% ir supratai, ką turiu omeny.. beje, pasigooglink, ar tikrai ŠVIESMEČIAIS mes laiką matuojam, nes logiškai tai jau neišmąstysi
GTRooTube 2014-01-16 21:58
Mokyklose mokyko kokybė kelis kartus didesnė už tai ką siūlo universitetai. Taip, kad universitetams reikia mokyti, o ne verkšlenti, kad studentai nieko nemoka!
Skeleton 2014-01-17 00:57
Naturalu. Dabar priimami praktiškai visi norintys studijuoti, kurie anksčiau sovietmečių nė vidurinės mokyklos nebūtų baigę, o būtų išvaryti po 9 klasių mokyklos į "profkę". Pasekmės akivaizdžios.
vvv2 2014-01-17 10:18
- Patikėkite, kad suprantu ką rašote, o dabar pabandykite suprasti Jūs: šiandien žmonių veiklą galima būtų skirstyti į "užduočių atlikėjus", jie patys nesiima iniciatyvos, atlieka tik kažkieno pateiktas užduotis. Tai darbininkai. šiandien darbininkams formuoja užduotis pagal kažkokį projektą įvairūs darbų vykdytojai, tai paprastai kolegijų išsilavinimo amatininkai. šiandien kuria projektus pagal taikomojo mokslo modelį įvairūs inžinieriai ir taikomųjų sričių mokslininkai, tai jie būtų universitetinio išsilavinimo amatininkai. šiandien nieko realiai taikomo nekuria, vaikšto ir galvoja visokias teorines nesąmones fundamentalių tyrimų mokslo darbuotojai, jie yra pilanai nekomerciniai, jie nieko neparduoda, dirba žmonijos ateičiai finansuojami biudžeto. Būtent jie yra universitetinio mokslo mokslininkai.