Po egzaminų venų nesipjoviau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-06-17 06:36
Tokie verkšlentojai galėtu ir persipjauti venas. Butu kur kas geriau be jų. Kaip jau autorius pastebėjo, egzaminai nėra tik mokyklos baigimo ceremonijos dalis. Tai žinių ir brandos patikrinimo dalis. O tokie verkšlentojai paskui eina verkšlenti kaip jiems niekas darbo neduoda. Tik nesako, kodėl kažkas jiems tą darbą turėtu duoti? Ir dar už gerus atlyginimus.
T 2014-06-17 08:25
Kai mokiausi aukštojoje buvo tokios problemos: - Daugiau vertina kaip pateiki atsakymą, o ne ką pasakai. - Dėsto vieną, o sudaro klausimus neatsižvelgus kas buvo dėstoma, paskui nerandi atsakymų į klausimus. - Iš vis buvo negalima suprasti kokių čia teorijų profesorius prisigalvojo. - Beje ne kartą aiškiai matėsi, kad daug geriau laikė tie, kurie jau dirbo ar kur su dėstytojais keliavo ar jiems kus padėjo. Šiaip savo mokslus geriausiai reitinguojamam universitete vertinu labai blogai, nes praktiškai visai jame nebuvo jokios praktikos, bet ir kus bus, kai manau nemažai dėstytojų niekados taip ir nebuvo išėję iš savo universitetų. Ne aukštojoje, bet nuo darbo buvau keliuose seminaruose. O siaubas, dėstė profesoriai. Tai iš kur tokias iškasenas ištraukė? Vienas dar propaguoja socializmą, bet labai žaismingai. Kitas labai plačiai papasakojo apie savo gyvenimą, nuostabius sūnus, kur jisai yra buvęs ir ėjęs.
HardAxe 2014-06-17 09:27
neglai būt perdaug sunkių egzaminų. Viską išspręsti turi nedaugiau 5-10% mokinių, paskui visi turės 100% ir nebus aišku kurie geresni. Idealus egzaminas toks, kur durniukas surenka vieną balą, o gudruoliui vieno trūksta, tada visus mokinius galima išdėlioti pagal gudrumą į eilę. Buvo sunku? nu tai ne tau vienam sunku, ko parinies? Jeigu užduotys sunkesnės nei visi galvojo, tai atsipalaiduok, reiškia 90% tavo konkurentų strese ir planuoja kaip pjausis venas, tai jiem nepadės susikaupti
Dizzee 2014-06-17 09:49
O aš išvis geriau emigruosiu, nes atsibodo gyvent tarp tokių kurie liepia žudytis jei nesiseka gyvenime .
immortallt 2014-06-17 10:18
1) Universitetas praktikos ir neturi suteikti. Tai daro kolegijos arba profkės. 2) Aukštojo mokslo egzaminų nelygink su brandos egzaminais. Brandos egzaminai labai įkandami ir gan paprasti, su aiškia struktūra ir vertinimu. 3) Dėstytojai ir jų egzaminai - daug kas priklauso nuo studijų skyriaus ir galų gale pačių dėstytojų. Bet vėlgi ne į temą. Beje, geriausiuose pasaulio universitetuose panašių dėstytojų vis tiek yra. Dizzee, tu supranti, kad tie verkšlentojai, tai tėvelių išlepinti dundukai, kurie įsivaizduoja, kad yra patys protingiausi, ypatingi ir nepakartojami, kad viskas turi būti jiems paduota ir sukramtyta. Taip pat reikia labai daug dėmesio jiems, tai ir verkšlena. Jie dar net nėra matę, kas yra sunku. Net universisteto egzaminai, nėra tokie sunkūs, kaip gali prireikti kokių specifinių sertifikatų, kur ir labai protingi žmonės išsilaiko tik iš penkto karto ir niekas negąsdina, kaip žudysis. Taigi, tegul tie išpyzdėję šikniavaisiai ir žudosi, tik gavę tokį atsakymą, tikrai net neketins eit žudytis, bet neturės ką pasakyti.
vazzy 2014-06-17 10:58
laikiau 5 VBE, nei 1 rimtai nesiruosiau, tiesa pasakius skaiciau tik istorijos konspektus, nes biski datas prisimint reikejo. po visu egzaminu isejau puikia nuotaika, nors visus islaikiau pusetinai, isskyrus istorija, kurios, paradoksalu, kaip pasirodo niekad ir neprireike stojant. juk koks skirtumas, gyvenimas tuo nesibaigia, koks skirtumas koks tas balas, bele i univera istot, o poto jau svarbu ne koky bala gavai, o kiek galvoj koses yra. geriau galvokit ne kiek gausit balu, o ar isvis ka nors mokat realiai, tada galesit nusistatyt sau tikslus ir pradeti jas igyvendinti
111 2014-06-17 16:22
"Gerbiamas" straipsnio autorius rodo savo pasipūtėliškumą tol, kol pats nepatyrė nesėkmių. NEC veiklą tikrai galima pavadinti rezgamu sąmokslu - tempia laiką, kada galima peržiūrėti egzamino darbą, siūlo visai neimti atestato. Lietuvių k. egzamino struktūra absurdiška. Jo rezultatas neatspindėjo nei pažymių gimnazijoje, nei dabartinių puikių įvertinimų aukštojoje mokykloje. Reikėtų labai daug plėstis norint paaiškinti, kokia nesąmonė iš tiesų vyrauja aplink. Na, o dėl paties egzamino struktūros, dėl kai kurių vertintojų nesugebėjimo dirbti savo darbo vėliau ir kyla tas "blogų rezultatų dėl panikos" mitas. Ne visada panika pakiša koją. Tiesiog visokiems nec'ams labai naudinga, kad visi taip manytų. Dėl kitų egzaminų nieko nesakau, kadangi jų vertinimas paprastesnis, struktūra tokia, kad lengva nuspėti, kiek bus gauta. O ir skenuoti darbai pernai buvo nusiųsti (priešingai nei liet. k. VBE).
immortallt 2014-06-17 16:53
111, rimti egzaminavimo centrai niekada gyvenime tau neleidžia susipažinti su savo darbu, negausi praėjusių egzaminų klausimų, o tuo labiau atsakymų. Negana to, už aptarinėjimą egzaminų klausimų, gali prarasti visas atestacijas. Taigi NEC leidžia dar labai daug. Aš mokykloje turėjau iš lietuvių 8. Išlaikiau 94%. Tai kad dauguma mokytojų atlaidžiai vertina, tai nereiškia, kad NEC blogas dėdė. NEC'as nusivažiavęs, bet ne į tą pusę, kurią tu aiškini. Egzaminai daromi vis lengvesni. Greitu metu reikės 1 metų skirtą užduotį įvykdyti, jei tokiais tempais degraduos. Kalbi taip, lyg čia rašantys nelaikė egzaminų. Bėda ta, kad tu dar nematei, kas yra rimti egzaminai.
111 2014-06-17 18:41
Patikėk, mačiau. Tavo darbą tikriausiai vertino normalių vertintojų grupė, nes 94 % ir 8 yra normalu. Deja, yra ir tokia viso šio proceso pusė, kurią NEC'ui belieka slėpti dėl reputacijos. Remiantis egzamino rezultatu, turėčiau būti beraštis. Remiantis tuo, ką spėjau pasiekti ir ką kiti žmonės sako apie mano žinias, būtent lietuvių k. VBE tam tikrais atvejais yra absurdiškas. Čia buvo atsakymas į paskutinį komentarą, tačiau noriu ne gilinimosi į mano situaciją. Svarbu tai, kad straipsnio autorius tiesiog tyčiojasi iš abiturientų. Būtent tai ir noriu pabrėžti. Taip, nusivylusiems / nusivilsiantiems egzaminų rezultatais venų pjautis tikrai nereikia, tačiau šis straipsnis yra pašaipa. Jei autorius siekė suteikti dvasinės stiprybės abiturientams, tai persistengė ne į tą pusę...
immortallt 2014-06-17 19:04
111, "aš nekaltas, aplinka kalta". Gyvenimas nėra teisingas, deal with it. Taip bus visą gyvenimą, nes gyvename tarp žmonių, kurie subjektyvūs. Bakalaurinio recenzentas parašė 5, kai realiai padėjau dar parašyti darbą bendrakursei, kuri nesąmonių daug darė ir gavo 10. Recenzentas skyrėsi. Vėliau tas pats gali nutikti darbovietėje, su kitoms institucijomis reguliuojančiomis tavo veiklą ir dar bet kur kitur. Taigi arba išmoksti padaryti taip, kad įtiktum, arba neįtinki. Taikykis prie aplinkos, o ne kaltink ją. Nebent tu tikiesi, kad žmonės pradės mąstyti pagal šabloną ir nori tapti visiškai neadaptyvus.
Arthuras 2014-06-17 22:31
Nematau jokių argumentų, kodėl ištaisyti darbai negali būti patalpinami, kad būtų matomi. Kad atsakomybę justų ir tie, kurie sudarinėja, ir tie, kurie taiso. Kad pasaulis neteisingas ir taip aišku. Bet tai nereiškia, kad mes neturime bandyti jį padaryti teisingu. NEC iš tikrųjų yra visiškai apsileidusi įstaiga.
immortallt 2014-06-17 22:37
Biedavojimasis, pasaulio kaltinimas ir zyzimas, pasaulio tikrai nedaro geresniu. Geriausiu atveju jo nedaro blogesniu.
Arthuras 2014-06-17 22:45
Bangų kėlimas prieš valstybines įstaigas - vienintelis kelias šiek tiek pakelti jų veikimo kokybę. Ko nors kito moksleiviai ir negali padaryti.
immortallt 2014-06-18 03:46
Konstruktyvi kritika verčia keistis, o ne zyzimas, koks sunkus egzaminas.
kvarta 2014-06-18 07:44
Šįryt per LRT girdėjau, kad egzaminų rezultatai geresni nei pernai... Common, kiekvienais metais tas pats ašarojimas.
Arthuras 2014-06-18 10:54
Bet koks dėmesys verčia keistis, nes puikiai parodo, kad jų darbas yra stebimas. Gal bent skyrybą susižiūrės kitą kartą, kad nebūtų prie ko abitūrai kibt...
immortallt 2014-06-18 11:51
Į zyzimus niekas nekreipia dėmesio, jei kreipsi, tai nusišauk geriau, nes visad visi kažkuo nepatenkinti. Konstruktyvi kritika - kitas reikalas.
Kirtiklis 2014-06-18 12:38
Kiekvienais metais kaip verkia, taip verkia visi. Ar gali NEC būti kaltas kai nesamonių prirašo ar mano kad jei buvo mokytojo numylėtinis ir gaudavo 9-10 pastoviai kaip be parašytų ir tėvai aiškino kad jis protingiausiais.. O atėjus Egzamino dienai ar rezultatų skelbimui pasirodė kad ne toks ir dieviškas.
jijami5 2014-06-18 15:48
Man jokių problemų per egzaminus nebuvo, va anglų jau 97 turiu. Klausymo nekaltinu, nes jeigu buciau ese ir laiska geriau parases tai ir 100 butu. Kiti egzaminai nebuvo sunkus tik matematikos galetu buti daugiau laiko, nes galima spet tik istisai skubant o taip atsiranda klaidu. Vienintelis nusiskundimas kuri tureciau tai mano informatikos egzamino vykdytojai. Jie pridare nemažai nusižengimų egzamino tvarkai, kai del nec serveriu kaltės praradau 15min, ju negrazino ir visiskai nezinojo ka dare... Turetu but kokia online sistema tokiems atvejams jog informuotu vykdytojus kiek mazdaug pratest ir panasiai, nes kaikurie gavo 30 min pratesima kai as negavau nieko, o iki 100% ivertinimo tetruko surasti klaida antroje prog. uzduotyje. Apie nesizengimus tvarkai informavau, tikiuosi tie profkes mokytojai daugiau prie egzaminu nebus prileisti.
sub 2014-06-18 17:09
Vidurinės egzaminus laikiau prieš gerus 10 metų. Mokytis man ne itin gerai sekėsi, gal tada dar nenorėjau ir nesupratau kam reikalingas geras mokslas ir išsilavinimas. Dabar galiu pasakyti tvirtai visiems kurie dar mokosi, studijuos, ar studijuos. Nebūkit kvaili, mokykitės kalkit, stokit į aukštasias nes ateityje tų žinių prireiks. Mokslas, žinios yra labai gerai. O tie kurie emigruoja, tai emigruokite - tik greičiau, mums čia Leituvoje liekantiems liks daugiau vietos ir galimybių, tokie gąsdintojai tik pašalpas renkasi iš LDB ir kvailius į valdžia renka.